Куќа направена од круг логови: дизајн, пресметка на градежни материјали, избор на квалитетни трупци. Подготовка на сајтот, поставување на фондации, поставување на ѕидови од тркалезни трупци.

 • admin
 • 03 декември 2017 година
Куќа направена од круг логови: дизајн, пресметка на градежни материјали, избор на квалитетни трупци. Подготовка на сајтот, поставување на фондации, поставување на ѕидови од тркалезни трупци.

Дрвени предмети од секојдневниот живот и дрвени куќи се неверојатна вештачка вештина на човештвото. Ние сме фасцинирани од пријатната свежина на внатрешноста на куќата во текот на летото и атмосферата во зима. И тоа не е важно од кој материјал куќата е изградена, од зрак или дневник. Главната работа е да се изгради куќа користејќи ја технологијата. Ние ќе споделиме корисни совети за проектирање и изградба.

Проектирање куќа од круг логови

Фаворит за изградба на дрвени куќи е тркалезен дневник. Програмерите претпочитаат производ од природно дрво за благородниот изглед на рамни ѕидови и елеганцијата на фасадите.

katerina-1586-680-510-100

Затоа, да се изгради дневник или мала зграда надвор од круг логови значи да се подигне цврста и сигурна конструкција. Денес, технологијата на куќи од тркалезни трупци ги комбинира старите техники за работа со дрво и нови идеи за дрвена градба.

7

Секако, дизајн и пресметка на трошоците за изградба започнува со изборот на материјал дрво куќа направена од трупци, проекти и цени од кои се дизајнирани за материјалните можности. Можете исто така треба да изберете реномирана производител на градежни материјали, чие производство на трупци за завртка роторот машина нема прекршување на технологија.

Слика 18

Логите за конструкција мора да имаат постојана калибрација на дел и должина и механички да се сечат по должински компензациски жлеб. Садовите за собирање се сведени на место. За повикување, цената на коцка заоблени логови зависи од дијаметарот и е 7600-7900 рубли. Затоа, прво е потребно да се одреди дијаметарот на производот.

srub_iz_ocilindrovannogo_brevna

Корисни совети  Во пракса, распределбата на трошоците за изградба на куќа од заоблени логови е следна:

 1. дизајн и изработка на скици, цртежи - 10%
 2. избор на изградба на фондацијата и негово создавање - 5%
 3. изградба на ѕидови и тавани од дневникот - 45%
 4. инженеринг опрема и системи -20%
 5. создавање на затворени структури (врати, прозорци, покриви) - 15%
 6. внатрешна завршница - 5%.

Слика 10

Ние ќе кажеме дека стандардниот проект на куќа од тркалезни трупци е поевтин од посебен проект.

Технологија на изградба на куќа од тркалезни трупци

Технологијата на градба од заоблени логови се состои од фази:

 1. Пријавете избор
 2. Изградба на фондацијата
 3. Монтажа и монтажа на ѕидови
 4. Намалување на собраната структура
 5. Запечатување работа и заштита на дневникот
 6. Надворешно брусење и завршна обработка на внатрешни работи.

dd5b0a753d6cf2cf1fec19dbac2b35e0

Основната технологија смета примери на изградба на куќи со недостатоците на логови секција 220-240 mm логови стандардна должина 6,12 метри, што се смета за најдобар ѕид материјали.

материјална пресметка

За да го пресметате материјалот за монтажа на куќа од дневник, користете го бесплатно on-line калкулатор. се добиени пресметката на првични податоци за должината на страничните ѕидови, фасади и ѕид висина на агол: ѕид висина главниот труп и Gables, бројот на бандажи и вкупната должина на логови, бројот на штипки, најавите тежина структури (кг), површина и волумен на материјалот (m3) .

Слика 2 пресметка

избор на логови и нивниот транспорт

Изборот на логови и цената на заоблени логови на коцка се под влијание на:

 • изглед и квалитет на дрво
 • влажност (природно исушено дрво е поскапо за 50%)
 • степенот на обработка на груба обработка / завршна обработка на дрво и присуство на импрегнација
 • материјални параметри (должина, дел, вид на заокружување или профилирање).

brus_6_2_2

Според програмери, круг логови се најдобрите поскапи за 15%. Патем, транспортот на трупци на градилиштето се смета за важен. Броените логови од производителот пред транспортот се фиксни во патниот сообраќај. Растоварувањето на трупците се врши на теренот, со цел да се нумерира за практичноста на последователното склопување.

очилиндное-бревно-отзови

Корисни совети  Градежната технологија е сложена и одзема многу време.

По можност да ги користите услугите на компании и компании кои нудат стандардна технологија за опрема:

 • Слободен скица дизајн и изградба на фасади
 • Монтажа и монтажа на ѕидови од првиот и вториот кат и прегради
 • Поставување на изолација од ленено лен
 • Импрегнација на чиниите со состав на биосигурност ECOSEPT 440
 • Облизиран заптив меѓу основата и круната
 • Подигнување на гребенот од лентата 220x70 mm, чекор 800 mm.

dom-iz-ocilindrovannogo-brevna-4

Подготвени domokomplekta Комплет вклучува дрво круг логови и дрва, сет на стандардни елементи (nageli, компензатори и mezhventsovogo изолација). Слика 20

подготовка на градилиштето и мапирање на релјефот

Пред изградбата на основата на локацијата, оските се расчленуваат и израмнуваат. Општата одлука за изборот на фондацијата е определена од конфигурацијата на локацијата врз основа на геолошките пресметки врз основа на првичните податоци од местото на градба. Експертите веруваат почвата најпосакувана опција за изградба на куќи на трупци карпестиот терен монолитен низа со ниска сатурација вода. Мапата за релјеф за планирање се прави со употреба на хидраулични ознаки за нивото, поврзаните точки треба да имаат иста висина.

laying_out_a_deck_foundation_3825_1024_600

основање ерекција

Cylindered логови имаат импресивна тежина, сепак, предност се дава подвижна melkozaglublennomu основа до 300 mm или колонообразен со делот 300x300 mm столбови се наоѓа на растојание од 2,0 m распаѓа. Можна е варијанта на комбинираниот подрум - станбениот дел од куќата е поставен на ременот, екстензии и тераси на колонообразен.

Корисни совети за пресметување и подигнување на плитки, плитки основи, прикажани овде http://svouimirukami.ru/articles/lentochnyj-fundament-kak-pravilno-rasschitat-fundament.html

По изградбата на основата и нејзината хидроизолација, поставувањето на поставата е направено според работниот цртеж на скенирањето на ѕидните делови.

Слика 5 сек

ѕидна ерекција

Пред поставување на логовите на секоја круна во надолжниот жлеб, поставете ја и зацврстете ја ткаенината на грејачот за интервенција ширина од 200 mm и дебелина од 5 mm. Рабовите на јутното платно се свиткани и исправени во сад. Помеѓу едни со други, круните се прицврстени со помош на нагли, поставен на навлезен начин со чекор од 1 m.

Целосното склопување на ѕидовите е прикажано во видеото.

По монтажата на рамката на куќата од дневникот останува да ја намали структурата за 1 година. Конечната фаза на конструкцијата е полирање и заштита на трупци со последователна внатрешна и надворешна завршна обработка.

77069776086136_1

Можеби сте заинтересирани за: