Автоматски порти со далечинско отворање, принцип на работа, критериуми за избор на автоматски порти со далечински управувач

 • admin
 • 13 мај 2017 година
Автоматски порти со далечинско отворање, принцип на работа, критериуми за избор на автоматски порти со далечински управувач

Развојот на технологијата му помага на лицето да го направи својот живот многу поудобно. Сите ја знаат ситуацијата кога за време на дождот треба да излезете од автомобилот за да ја отворите портата и откако ќе се намоите да се вратите зад воланот. Сега ова лесно се решава со инсталирање на автоматски порти. Во оваа статија ќе ви кажам за принципот на нивната работа и типови, и можете да нарачате и да ги купите со посета на страницата https://www.AntaSPb.ru.

Принципот на работа на автоматски порти со далечински управувач

На самиот почеток, треба да се забележи дека секој тип на портата одговара на поединечен оперативен механизам.

Вреди да се каже дека портата е од следниве видови:

 • убедливо;
 • отпуштање.

Секој од овие видови има свои предности и недостатоци. Сега разгледајте го секој од видовите подетално.

Автоматска нишалка

Како и вообичаените порти од овој тип, тие се состојат од два дела и се отвораат од центарот на страна. Тие се контролираат со помош на посебен систем, кој се состои од неколку елементи.

Овој тип има голем број на предности:

 • едноставноста на инсталацијата;
 • голем асортиман;
 • сигурност на дизајнот;
 • времетраењето на операцијата;
 • прифатлива цена (од 35 до 60 илјади рубли).

Исто така постојат и недостатоци:

 • високи трошоци за автоматизација (секој вентил бара погон);
 • не се препорачува инсталирање на локации во близина на централните патишта (може да има итни ситуации).

avtomaticheskie-vorota1-400x246

контролен систем

Таква врата што ја отворам обично два дискови. Дејството од главните контролни единици, кое обезбедува сигнал за движење. До портата, треба да монтирате светилка која ќе го пријави почетокот на движењето на летоците. Ова е еден вид на безбедносен систем. Исто така е неопходно да се инсталираат фотоелементи во двата вентили. Оваа акција ќе го заштити здравјето и имотот на оние што живеат во куќата. Значи, кога се движат листот на патот, може да има личност, а со цел да се избегнат трауматски ситуации, фотоелетите се монтираат во двете крила. Тие ќе имаат време да реагираат на време и да запрат портата додека некој е на патот на нивното движење. Сите контроли се концентрирани во посебна единица, која е инсталирана или на погонот или во посебен кабинет. Контролата доаѓа од мал далечински управувач што испраќа сигнал до контролниот систем. Доколку има прекин на струја, доволно е да се отвори специјална брава на погонот за возење и да се отвори механички. Системот е сигурен, единственото нешто што сите елементи треба да стојат точно. Инаку, ако има пренасочување, може да се појават неисправности и системот ќе пропадне. За да се спречи такво сценарио, неопходно е да се користи нивото на зградата, особено кога се работи за самостојно инсталирање.

c3869b_2dcfb42096fb4c2fa90a3cf56824ef4e

Автоматска лизгачка порта

Името на овој тип на портата зборува за себе. Тие се враќаат еден пат по должината на внатрешната рамнина на оградата и се доволно сигурни и безбедни. Со избирање на оваа опција, можете да избегнете случајни потези на уредот или на лицето.

Споредено со моделите за нишалки, оние што се лизгаат се попроблематични, може да се појават неочекувани ситуации:

 • искривување;
 • замрзнување;
 • механизам за запленување.

Во приватните домаќинства, тие ретко се поставени, што влијае на нивните високи трошоци.

Овие порти имаат свои предности:

 • сигурност;
 • интересни дизајн одлуки;
 • заштеда на околниот простор.

4173

контролен систем

Ова гледиште се базира на работењето на два блока:

 • управување;
 • вози.

Најчесто тие се во истата зграда, на која се снабдува електричната енергија. Исто така, тие мора да бидат поврзани со жици со други компоненти. Потребно е да се инсталира фотоеленица. Обично се наоѓа на надморска височина од 40 - 80 цм во областа на влезот на машината. Можете да ги инсталирате во просторот на портата. Ова ќе ги спречи луѓето да се судрат со портата и транспортот. Бројот на елементи зависи од личните желби на одредена личност и неговите желби. Цената зависи од тоа. Контролата е од конзолата, која го испраќа кодираниот сигнал до контролната единица за да ја отвори или затвори портата.

Shema-ustanovki-avtomaticheskih-vorot

Критериуми за избор на автоматски порти со далечински управувач

Секој тип на автоматска порта има свои добрите и лошите страни.

За потрајни работи, неопходно е да се земат предвид одредени факти:

 • место на инсталација на портата;
 • ширина на улицата;
 • силата на дискови;
 • можноста за само-инсталација.

Ако вашата улица е тесна, тогаш за вашата безбедност и погодност на соседите најдобро е да застанете на типот на враќање. Исто така, треба да инсталирате предупредувачки светла, кои ќе ги информираат другите за движењето на портата. На широките улици можете да инсталирате било каков вид, за погодност тоа не влијае. Ако соседите веќе имаат таква порта, можете да го прашате нивниот совет. Во секој случај, раководи од локацијата на вашата страница, финансиските можности и дизајнот на целиот ансамбл.

Корисни совети

При изборот на портата, размислете за следното:

 • механизам за заштита на прстите од стискање;
 • сите механизми мора да бидат заштитени со куќишта;
 • целото движење на портата мора да биде под контрола;
 • ширината на портата мора да биде избрана во однос на доаѓањето на различни автомобили;
 • не смее да има празнини помеѓу листот од вратата и страничните лавици.

Што е најважно, им даде предност на големите фирми кои веќе се докажале на пазарот. Како по правило, таквите производители самостојно вршат инсталација и даваат гаранција за нивните производи.

thumb_585

Оваа статија ги опишува видовите на автоматски порти. Опишан е описот и принципот на работа на модели. Исто така ги набројува критериумите и корисни совети за избор на вакви системи. Користејќи ги информациите во оваа статија, ќе можете да одберете сигурни порти кои одговараат на конфигурацијата на одредено место. Успешна работа.

Можеби сте заинтересирани за: