Како без клуч да се отвори било кој допир: метаком, посета, цифал, факториал, напред, ласкомекс. Како да направите дупликат клуч од домофон.

 • admin
 • 03-Feb-2018
Како без клуч да се отвори било кој допир: метаком, посета, цифал, факториал, напред, ласкомекс. Како да направите дупликат клуч од домофон.

Во моментов, вратите со домовите се многу популарни. Тие се инсталирани и во станбени згради и во приватни домаќинства. Таквите врати се отвораат со посебен клуч. Може да се изгуби и се поставува прашањето како да се отвори вратата. Ајде да разговараме за ова во оваа статија.

Што е влезната спогодба?

Вратата на вратата на влезот ќе помогне да се чува и да се заштити пристапот на трети лица, со други зборови, обезбедува сигурност на станарите. Вклучени се инсталации на такви системи специјалисти. Тие ја монтираат целата мрежа од врата до цевка во секој стан. Ако треба да ги промените домовите на телефонот, специјалистите не мора да се јават, но треба да го знаете начинот на поврзување. Целиот систем е поврзан со централниот кабел што минува низ секој влез. Тоа е врската помеѓу домофон и мобилен телефон во секој стан. На пазарот за врата е богата со избор, но предност треба да им се даде на системите кои се лесни за инсталирање и замена на компоненти.

3032a

Што е домофон со тастатура?

Секој го знае овој тип на домофон.


Тие се едноставни и лесни за употреба. На панелот на уредот има копчиња со броеви. Следно, извадете ги копчињата за повик (притиснете по бирање на станот *) и ресетирање (корисно ако е дозволена грешка C). Исто така, постои мал екран на кој се прикажува информацијата. За да го користите едноставно, благодарение на што домовите со тастатурата станаа многу популарни.

На пример: за да отидете до стан број 15, бирање 1 и 5, потоа притиснете го копчето за повик (во овој случај *). Чекаме одговор. Ако има грешка во множеството, ние ќе ги ресетираме цифрите со копчето (во овој случај C).

Како можам да отворам врата без клуч

Ова е случај.

Сега да разговараме за тоа како да го направите ова на уредите од различни компании.

како да отворите врата со метац без клуч?

Уредот на сличен бренд се отвора со избор на нумерички комбинации.
  Тоа е потребно да се направи:

 • кликнете на повикот;
 • изберете го бројот на првиот стан во одредена предна врата;
 • притиснете го повикот;
 • чекајќи го појавувањето на зборот Cod на екранот;
 • бирање дигитален код 5702.

Можете исто така да пробате друга комбинација:

 • внесете ги броевите 1234;
 • притиснете го копчето на број 6;
 • повик;
 • бирајте го дигиталниот клуч 4568.

Овие активности треба да помогнат.

04

како да отворите врата без клуч?

Доорфоните наречени "посета" можат да се отворат без клуч. Ова бара познавање на кодовите, и подобро од срце. Фирмата на пристапните уреди е доста стандардна, а при инсталирање и прилагодување на колото инсталатерите користат посебни лозинки. Така да отворите конвенционален или видео домофон, можете да користите комбинација од следниве броеви и симболи: * # 4230 или * # 42312 # 345. Неопходно е да се земе предвид дека по инсталацијата лозинките можат да се променат. Ако нема ѕвезда на уредот на Вашата пристапна врата и копчињата "C" и "K" ги заменуваат. За најновите модели, се користат комбинациите * # 423 и 67 # 890.

7fa81e9e7077c671f028f9286bb63da6

како да се отвори cyfral домофон без клуч?

Уредите на оваа компанија се домашен развој, кој стана широко распространет на рускиот пазар на слични производи. Тешко е да се отвори без клуч. За да го направите ова, треба да го користите менито за услуги. Ова се прави со држење на кое било копче додека не се појави натписот на табла. Потоа, наизменично внесете комбинација од знаци, на пример, 100 - повик - 7272, и мора да пробате девет комбинации (од 100 до 900). Ако ова не помогне малку се промени кодот, со промена на една цифра. На пример, 100 - повик - 7273, а исто така повторува девет комбинации. Или користете ја табелата подолу.

domofon1

Ако овие мерки не помогнаа, потоа контактирајте со монтери и направете нов клуч.

kak_otkryt_domofon_cyfral_bez_klyucha

како да се отвори домофон без клуч?

Овие споменици се лаконични и сигурни. Тие имаат осветлување на тастатурата и функција за комуникација со посетителот. Во ситуација кога клучот е изгубен, постапете на следниов начин:

 • притиснете го копчето за да се јавите и да чекате за сигналот;
 • dial 100 - call - 7273;
 • притиснете го повикот и почекајте сигналот да повика 100 - повик - 2323;
 • притиснете го повикот и внесете ја конфигурацијата 100 - call - 7272.

Ако е потребно, нанесете ги деветте комбинации како кај вратата Kifral. Друг начин е да се обиде да ја присили вратата тешко. Од остар непредвидлив, може да се отвори.

01-16

како да се отвори фабрика за врата без клуч?

Вратата се отвара со користење на менито за услуги и внесување на кодот. За да го направите ова, ние внесуваме пет броеви, тие може да бидат пет нули или комбинација од 123456. Сите производители препорачуваат да ги менувате овие кодови, што не е секогаш случај. Постои и друг начин. За неколку секунди, го стиснуваме бројот "5". Потоа ја гледаме услугата порака. Сега сукцесивно притиснуваме 180180-call-4 и на повикот. Вратата е отклучена.

hqdefault

како да се отвори телефон за врата без клуч?

Отвори напред избор на комбинации на тоа е речиси невозможно. На почетокот обидете се да направите дупликат клуч во меморијата на уредот. Ги извршуваме следниве чекори:

 1. бирање 77395201;
 2.  *;
 3. нула;
 4.  *;
 5. приложете нов клуч за читателот;
 6.  **;
 7. ##.

Нема да биде излишно да се запамети неколку кодови за отворање на напред:

 • 123-ѕвездичка-2427101;
 • K-1234;
 • 2427101.

И најдобро од сите не губат клучот или да направат дупликат.

maxresdefault

како да се отвори безжичен телефон без клуч?

Вратата се отвора на два начина. Прво: го бираме бројот на соба и притиснете го копчето со клуч, внесете ја лозинката од четири цифри. Таа е индивидуална за секој стан и е препознаена од страна на монтери. Второ: ние притискаме еден по еден на клучот и нула. Внесете ја лозинката за нашиот стан и почекајте го натписот P, по притискање на осумте. Ако овие мерки не ви помогнат, треба да го репрогранете уредот. Ова бара одредени вештини и знаење, затоа контактирајте ги професионалците.

domofons-info-laskomex-2513TK

Оваа статија ги опишува видовите на интерком и основните принципи на работа. Исто така, се даваат информации за отворање на вратата кога клучот е изгубен. Користејќи ги овие информации, воопшто ќе ја научите работата на домофонот и можете да ја отворите вратата без клуч.

Клучеви од влезниот портал

Клучеви од вратата се различни (во форма на картички, безконтактни, резистивни и магнетни).

Клучот се состои од пластична кутија и магнетски елемент на кој се внесува кодот. Во фабриката може да се креира клучниот код, по што едноставно се меморира. Има програмибилни клучеви, и еден од нив може да се рекодира многу пати, а други само еден. Ако ви треба копија од interphone-клучот, тогаш таа ќе биде направена од некоја програма што може да се репрограмира. Тие можат да бидат контакти, мора да бидат вметнати во вдлабнатина на уредот. И бесконтактен со пластичен обвивка, само што донесов до домофон. Разликата е во изгледот и потребата за контакт со уредот за контакт на вратата. Најчестите клучеви за вратата се магнетни.

kak-otkryt-lyuboj-domofon-20

Успешна работа.

Можеби сте заинтересирани за: