Капакот на бања на тоалетот: ние ќе ви помогнеме да изберете како тоа функционира, корисни совети

 • admin
 • 16 јануари 2018 година
Капакот на бања на тоалетот: ние ќе ви помогнеме да изберете како тоа функционира, корисни совети

Живеејќи во станбени згради со стандардни обjекти, не сме навикнати дека листата на елементите на бањата е ограничена само со три главни предмети: тоалет, бања и мијалник. Современата конструкција на попространи станови дозволи да ја зголеми оваа мала листа.

Bide, видови на конзоли

Една од новите санитарни и хигиенски елементи кои почнаа да се појавуваат во нашите домови е биде. Биде е водовод што е наменето за миење на долниот дел од телото на лицето. И покрај надворешната сличност со тоалетот, тоа е прилично ниско мијалник или када.

01_ Видови на бања

Но, во секој случај, да се инсталира и биде да бара дополнителни простор во бања во собата, како и нејзината врска со водоснабдување и одвод, како и за повеќе сложени модели - па дури и на мрежа.

Наједноставната и најевтината опција за сопствениците е инсталирањето на прицврстување на бања во санитарниот сад со миксер. Вклучува миксер за ладна и топла вода со флексибилно црево и хигиенско напојување или хигиенски туш, наречен биде. Миксерот и држачот за цревото може да се инсталираат на тоалетот со специјален бар или фиксиран на ѕидот од бањата. Таквиот хигиенски туш може да биде и за отворена и со скриена инсталација.

02

Монтажа варијанта на ѕидот

03

Инсталација опција на тоалет

Со помош на миксер со црево и рачно изработени bidettoy миење на вода авион делови на телото, но и покрај ваквите производи не можат да се класифицираат како полноправна конзола биде. Нивните предности се дека тие не бараат дополнителен простор за инсталирање на посебна бања, тие се лесно да се соберат и да имаат ниска цена.

04_Како да се користи хигиенски туш

Приврзоците на Bidet имаат покомплексен дизајн, но како полноправни биења, тие немаат едно конструктивно решение. Компактна верзија на приклучокот е инсталирана под седиштето на тоалетот во површината за прицврстување на седиштето со капакот. За да го инсталирате, одвртете ги завртките и извадете го капакот на работ на тоалетот чинија да се одржи на конзола, згора на тоа, да се закачите на капакот на тоалет и завртете сите завртки. По поврзувањето на водата, можете да го користите бања како што е наведено.

05

Малите димензии на таквите конзоли не им дозволуваат да бидат опремени со повеќе функции, овие модели обично не се автоматизирани и немаат потреба од моќ. Тие имаат филтер за вода, миксер за топла и ладна системот за снабдување со вода, со врвот на четката, активирањето на уредот и едноставна контрола со која температура се регулира моќ и снабдувањето со вода. Пример за таков дизајн е, на пример, бањата Clean Mate. Се карактеризира со релативно ниска цена, недостаток на електронски компоненти, висока ефикасност, сигурност и издржливост.

06

Друг дизајн на прилогот-биде е во форма на седиште и капак за тоалет. Таквиот систем е голем и затоа им овозможува на програмерите да стават во внатрешниот волумен на повеќе механизми, вклучувајќи и електронски кутии, со што се зголемува бројот на извршени функции. Инсталирањето на таков додаток е да се инсталира на тоалетот наместо стандардно седиште со капак, како и поврзување со системите за снабдување со вода и напојување.

07

Мијалник додатоци се достапни да одговараат на секој вкус и буџет, од едноставни модели со минимални карактеристики на високо-технолошки уреди кои може да ги задоволи повеќето остроумниот купувачот. Максимално автоматски приврзани-bidets се нарекуваат и електронски затворачи за тоалетот.

Со помош на едноставен преден бања, можете рачно да ја прилагодите температурата на водата и притиснете го копчето на млазницата.

08

Високотехничките уреди се мултифункционални и имаат широки можности. За да привлечат купувачи, производителите се обидуваат да им дадат голем број функции, некои од нив за едноставен корисник може да бидат сосема неочекувани. Можноста за такви уреди не се ограничени на едноставни мешање вода и го достави на четката, која е вметната во пумпа за вода, парно греење и седиште, воздушна пумпа и други уреди, како и контрола мијалник додатоци е направено со помош на интегрираниот електронски контрола.

09

Покријте ја бањата, како функционира?

 • За целите на удобно користење вода за миење на мијалник нужно мора да биде топло, па речиси сите мијалник додатоци или дојдовни мешани топла и ладна вода, ладна или загрева со електрични апарати значи вграден систем. За да не ја прилагодува температурата на водата секој пат, електронското коло може да ја запаметат неговата вредност и автоматски да се постави кога батеријата повторно се користи.
 • Познато е дека на анатомија на мажите и на жените е малку поинаква, така и за поефикасно користење на мијалник бара различни поставувања и да се укаже на аголот на вода авион проток. Некои модели имаат два посебни авиони: една за жени, друга за мажи. Секој корисник и биде според нивната предност за себе да го користите далечинскиот управувач за да го конфигурирате на аголот на кој ќе се хранат со млаз на вода, за да ја прилагодите јачината на миење на авиони, пулсирачки авиони и да го прилагоди на висината на продолжување на врвот со четката, и меморијата на уредот се запаметат ги саканите поставки. Покрај тоа, во некои модели, може да има режим "дете".
 • Од притисокот на водата во вода може да варира во текот на денот, во зависност од различни услови (спрата домови, комуникации носат, протокот на вода низ столб, итн), за да се обезбеди посакуваниот притисок и да се добие доволно авион или интензивна вода спреј мијалник може да биде опремена со вградена пумпа за вода. Покрај тоа, за заштита на млазницата од загадување, влезната вода мора да се помине преку фини филтри.
 • На врвот со прскалка не се меша со користење на тоалетот, тоа е стигнале: автоматски се појавува надвор под притисок на вода доставени до него, и отстранети на престанок на своите поднесување. Производителите на апарати за мијалник се посветуваат особено внимание на чување на внатрешната површина на баната чиста. За да се спречи контаминираната вода да се инјектира во телото, таа автоматски се чисти пред употреба. По нанесувањето на бањата, се врши антибактериски третман на целата површина, вклучувајќи го и врвот со млазницата. За чистење, водата може да се користи со сребрени јони, кои имаат силен антибактериски ефект.
 • Производителите на префикси преземаат мерки за да се спречи водата што се одразува од ѕидовите на тоалетот да влезат во човечката кожа и да ги заштити млазниците од контаминација да се инсталира посебен заштитен екран.
 • За да се намали загадувањето, пред употребата на бањата, на внатрешните површини се распрскува мал распрскувач на вода, бидејќи валканите честички се држат до влажна површина.
 • Секој знае колку е непријатно да седи на ладното тоалетно седиште, така што за поудобно користење, седиштето на биде опремено со систем за загревање. Греењето на седиштата може да се прилагоди до посакуваната температура и да се складира од електронската контролна единица.
 • Со цел телото да не се навлажни после перење, кое често се суши со топол воздух, чија температура е избрана од корисникот и се чува за следната апликација. Температурата на воздухот во различни модели може да варира, но во просек варира во опсег од +35 ... + 55 ° C.
 • За особено мрзливи програмери создадоа систем на автоматско отворање на капакот, кој со помош на сензори го одредува присуството на лице во собата и издава команда на извршниот уред. Слично на тоа, по употребата, капакот се мие лесно со микро-лифт.
 • За оние кои претпочитаат слабо светло во бањата, некои модели на биде опремен со вградено меко осветлување, кое може да биде удобно во текот на ноќта.
 • Бидејќи приклучоците-бидети се инсталирани на тоалетот, некои производители ги опремуваат своите модели со систем за дезодорирање. Со помош на вградена воздушна пумпа, воздухот се всадува и поминува низ филтерот со јаглен, што го елиминира непријатниот мирис.
 • Постојаното загревање на вода и седишта силно влијае на потрошувачката на енергија, така што програмерите беа загрижени за режимот на заштеда на енергија. Електронското коло може самостојно да одреди колку често бањата се користи и автоматски да го ограничи греењето на водата и седиштата или дури и целосно да го исклучите.
 • Прилози-бидети за подобро миење може да бидат опремени со систем за издавање течен сапун.
 • Батериите се контролираат со помош на вградените далечински управувачи. Електронски конзоли опремени со скапи високо-технолошки модели, механички - поедноставни конзоли.

Горенаведената листа не ги открива сите можности на модерните бањи. Повеќето од овие функции имаат т.н. електронски капак-bidets, и поедноставно и поевтино уредот - толку помалку можности што ги имаат.

Како да изберете покритие за бања?

При изборот на водовод, неопходно е да се земе предвид дека бањате најчесто се купуваат кога нема доволно место за инсталирање на целосно опремен бања. При купувањето потребно е да се изберат производи од познати фирми, кои гарантираат соодветен квалитет на производството.

Добро е, ако префиксот лесно се отстранува и повторно се собира, бидејќи од време на време и префиксот и тоалетот треба да се исчистат.

Кога уредот е да се обрне внимание на фактот дека и биде прилозите да не се погодни за сите видови на тоалети, па можно е дека за купување на сет-топ кутии ќе резултира со замена на тоалет.

При користење на мијалник може да се изведува со помош на функциите како што се сушење или греење на седишта, но не изберете уред кој врши перење на ладна вода, како што тоа е многу непријатно и може да доведе до сериозни заболувања. Исто така вреди да се напомене дека конзолите со електронски далечински управувач имаат многу пониски трошоци во споредба со мијалник со механичка контрола.

За изборот на прилогот-биде, треба да се третира многу одговорно, а потоа употребата на нов водовод во вашиот дом навистина ќе биде задоволство.

Можеби сте заинтересирани за: