Топли гаража во приватна куќа, начини за греење на гаража, греење на гаража со гас, загревање на гаража со цврсто гориво, инфрацрвен гаражен грејач, корисни совети

  • admin
  • 30 декември 2017 година
Топли гаража во приватна куќа, начини за греење на гаража, греење на гаража со гас, загревање на гаража со цврсто гориво, инфрацрвен гаражен грејач, корисни совети

Сонот на секој сопственик на автомобили е да има топла гаража во студеното зимско време. Современата опрема ќе помогне да се оствари сонот, а во исто време греењето на гаражата е целосно во рамките на моќта на сопственикот. Тоа ќе потрае мала сума на пари за потрошен материјал и лично време за инсталирање на греење во гаражата. Ваша задача - да се создаде добро функционална вентилација, која е во состојба да ги отстрани издувните гасови и да ја намали влажноста во просторијата. Задачата за греење во приватна гаража не е да се дозволи температурата на воздухот во внатрешноста на гаражата да падне под + 5C.  

Начини на греење на гаража, што да одбереш?

Пред да продолжите со прашањето за загревање приватна гаража, добро загрејте ја вашата приватна гаража, проверете ја вентилацијата, дознајте дали ќе ги трошите трошоците за греење.

Изберете што ќе ја загреете гаражата.

Ако дојдете до заклучок дека не ви е потребен само шпорет за загревање на гаражата, туку греење, треба да одлучите дали можете сами да го монтирате овој систем со свои раце или, пак, да ви требаат професионалци за да ви помогнат.

Овој напис, ние се надеваме дека ќе ви помогне да ги разберете видовите на приватно греење на гаражите, да ви ги кажам добрите и лошите страни.

Внимателно прочитајте ја статијата и направете избор.

Гаражно греење што треба да се земе предвид?

Прво, видот на греењето ќе зависи од местото каде што се наоѓа гаражата.

Ако гаражата е продолжение на приватна куќа, т.е. е вклучен во просториите на куќата - најдобра опција е да се поврзете гаражата со системот за греење во куќата.

Многу е лесно да се поврзете, бидејќи присуството на полипропиленски цевки го решава овој проблем брзо, дури и без електрично заварување или гасно заварување.

Можете да креирате едноставна сигурна и економична шема за греење, особено со оглед на тоа што бојлерот ќе се дели.


Ваша задача е да ги инсталирате гаражните уреди за греење и да ги монтирате цевките, ќе ви помогнат во тоа системи за греење на akvalend.ua.

И ако вашата гаража е далеку од дома, тогаш имате задача да монтирате систем кој ќе функционира самостојно и тука има неколку опции, кои ќе ги објавиме подолу.

Гаражно греење со гас

Најекономично гориво во нашата земја е гас.

За да се загрее гаражата, ако има гасовод до гаражата, може да го поврзете котелот со цевката за гас, можете да ја загреете гаражата и да користите гас режач, користејќи гасен цилиндар.

Ако куќата е поврзана со гас, гасот исто така може да се воведе во гаражата.

Кога инсталирате стационарно греење со гас, треба да го решите проблемот со кој котел да го инсталирате.


Инсталирајте економичен котел за гас, на пример "Данко".

Бидејќи гасот е експлозивен, котелот не треба да биде економичен и ефикасен, туку и безбеден.

Инсталирањето на котелот ќе бара помош од професионален експерт за гас, во принцип, може да ви каже кој котел може да се инсталира во гаражата.

Греење на гаражата со електрична енергија

Електричната енергија се загрева во многу случаи, особено затоа што изборот на грејачи е многу широк.

На пример - маслена батерија.

Грејач капацитет од 1,5 kW. тоа е доста способна да ја поддржи удобната температура на вашата гаража, и да го поврзете во мрежа на наизменична струја со притисок од 220 век сосема под сила независно.

Во прилог на нафта греалки, електрични конвектори, топлина вентилатори, итн се погодни за загревање на гаража.

Но, едноставноста и практичноста на поврзувањето не е доведена до ништо од високата цена на електричната енергија, така што изборот е ваш.

Ние ја загреваме гаражата со цврсто гориво

Се разбира, печката на буржоазијата нема.

Но, ако вашата гаража е на место каде што нема гас, прекини со светлина, но не сакате да се замрзнувате во зима, тогаш печката ќе дојде кај вас за помош.

И изворот на енергија ќе изгледа како огревно дрво или јаглен.

Принципот на работа на печката е многу едноставен - за време на согорување, цврстото гориво ја дава топлината на печката метал, а потоа металот го загрева воздухот на гаражата.

Некои навивачи инсталираат тула во гаража, се загрева побавно од метал, но после тоа дава голема топлина.

Сите печки се опасни за пожарот, а гаражата е место каде што е зголемена опасноста од пожар, па затоа пред да ја инсталирате рерната, размислете дали вреди, понекогаш е подобро да го замрзнете и зачувате животот и автомобилот.

Инфрацрвено греење на гаражата

Инфрацрвеното греење е сосема погодно за загревање на гаражата. Инфрацрвени зраци не го загреваат воздухот, туку материјалот во форма на ѕидови, подови, одразувајќи, топлината се дава на воздухот, во собата.

Овој метод на греење е безбеден, сигурен и економичен.

За човек, овој вид на греење е безопасен, но ако инфрацрвените зраци паднат на боја на автомобилот, тогаш ќе има негативни промени.

Затоа, инфрацрвениот панел мора да биде поставен на таков начин што зрачењето не паѓа на автомобилот, и на пример, зраците треба да паднат на вратата на гаражата.

Портите се загреваат, се создава топлинска завеса и ладниот воздух не продира во гаражата.

Тоа е вашиот проблем за греење на гаража е дозволено.

Заклучоци

Анализирајќи го погоре, може да се дојде до заклучок дека греењето на гаражата, сепак е тежок и финансиски скап проблем.

Сето тоа зависи од вашиот паричник и од изворот на енергија.

Можеби сте заинтересирани за: