Соба за багаж, чардак со соба, опции

  • admin
  • 06 август 2017 година
Соба за багаж, чардак со соба, опции

Нормална желба за луѓе кои живеат во мал стан е можноста за зголемување на површината со комбинирање балкони и лоѓи со соби. Ако сте љубител на долга и мачна прошетка низ координативните органи, тогаш можете да ризикувате вашето здравје и да почнете да ги обработувате документите за обнова. Излезе дека има многу опции за комбинирање на чардак со стан. Еве неколку од нив.

Комбинирајте или не комбинирајте

Значи, чардак во станот, овој потенцијал дополнителни 3-4 метри од областа. На прв поглед, малите нешта, толку попријатно ќе биде да се види резултатот од обединувањето. Ние веднаш ќе направиме резервација дека реконструкцијата на лоѓии или балкони во станот и прозорецот е можно само откако ќе се добие пакет одобрени дозволи. Правото на презакажување на живеалиштата го обезбедуваат специјализирани органи. Варијантата на "партизан" со само-ре-планирање може подоцна да има негативна боја при повторно издавање документи за донирање или купување или продавање на стан. Која е официјалната варијанта на комбинирање на чардак со стан во овој случај е подобро?

Соодветни активности

Градежните активности за "појавување" ќе зависат, пред се, од изолацијата и застакувањето на ложјата. Ова се задолжителни и неотповикливи услови за "комбинирање". Во овој случај, ќе биде потребно да се изолира на чардак речиси сè: таванот, подот и страничните ѕидови. Активностите за комбинирање на чардак може да се поделат во неколку фази. Најзначајната фаза е усогласување на документите за повторен развој. Следната фаза ќе биде развојот на проектот за обнова. Најдобро е да им верувате на професионалци. Третата фаза ќе биде квалитетно застаклување и изолација на постојната лоѓница, која може да се направи независно.


Важни се геометриските димензии и обликот на чардакот.

Пристаништето или чардакот, тоа е прашањето

Прототипот за стандардот и вообичаеното за нашата перцепција и поглед на чардакот е прозорецот на заливот - испакнатиот дел од просторијата на рамнината на фасадата.
  Кондиционерите може значително да ја зголемат видливоста и осветлувањето на просториите, бидејќи тие се глазури по целиот периметар. Изработувачот може да биде едно- или повеќекатна и да има форма:
  • правоаголна (позната за нас лоѓа)
  • круг (пилон)
  • повеќеслојна.

Прозорецот од заливот најчесто се наоѓа во кујната или во дневната соба.
Ништо не е поврзано со комбинираниот прозорец за станот и студиото, бидејќи вториот е вид на просторија без прегради или ѕидови меѓу кујната и просторијата.
  Затоа, комбинирањето на чардак со кујната во овој случај ќе обезбеди многу идеи за создавање на интересен дизајн.


Една опција може да биде конвертирање на прозорецот на заливот во јадење. Во овој случај, можете да инсталирате или да направите тесна клупа во областа на прозорецот на прозорецот, откако ја издавате во форма на дополнителен мебел.

Ќе имате неколку дополнителни седишта, прекрасен панорамски поглед надвор од прозорецот и пријатна атмосфера на кујната, во комбинација со чардак. Добра опција е да се организира спектакуларна дневна соба со прозорец на заливот.

Главните проблеми со кои се соочуваат кога се комбинира чардак со стан

Кога чардакот е комбиниран со станот, акутен проблем е уривањето на ѕидот на лежиштето, кој се наоѓа помеѓу просторот за живеење. Според класификацијата на елементите на живеалиштата, ѕидот се наоѓа помеѓу чардак и просторот за живеење на станот е носачот. Дури и "легална" верзија на таква комбинација на чардак со внатрешна премиса, ќе обезбеди само уривање на прозорецот единица и не повеќе. Во исклучителни случаи, може да биде можно да се уништи испакнатоста помеѓу чардак и ѕидот - "ноктите".

Во овој случај, инсталирањето на двојно застаклен уред е обезбедено во формираното отворање на правоаголна конфигурација. Не е исклучена можноста да се инсталира "француски" врати, кој го зафаќа целиот простор стакло. Во овој случај, се препорачува да се воспостави гранична поделба помеѓу чардак и соба. Чардак или балкон се смета за ладна соба, па затоа строго е забрането да се инсталира топла вода и да се извадат радијатори. Земајќи ги предвид сите аспекти на претстојната комбинација на чардак, ќе биде можно да се води грижа за проектот за обнова.

Како да се комбинираат чардак со станот

Комбинирање на чардак и кујна

Може да се направи комбинација на кујна или соба со чардак:
  • со делумно или целосно отстранување на ѕидот на отворот при креирање на комбинирана просторија
  • со целосно или делумно отстранување на горната партиција
  • Со отстранување на прозорецот и последователната декорација на елементите.

Целосно отстранување на ѕидот на отворот е непожелно, бидејќи во овој случај постои потенцијална опасност од уништување на јачината на рамката на зградата. Особено опасни се промените во горната поделба на ѕидот на лежиштето кога се создаваат лакови или целосно се демонтира поделбата. Оптималното решение, и како опција, може да биде демонтирање на прозорецот дел од партицијата, што не влијае на интегритетот и цврстината на целата структура на ѕидот на лежиштето.

Пред да ја комбинирате чардак со соба или кујна, мора да направите изолација на чардак. Прозорците со двојно застаклување се заменуваат. Ова значително ќе ја подобри топлинската изолација и звучните својства на чардакот. Внатрешна страничните ѕидови изолиран со ПВЦ плочи или душеци направени од полистирен, кој е спроведен со завртки на ѕидот. Понатаму, декоративната декорација на ложните стенки е направена.

Како да се комбинира кујната со чардак ќе ви помогне да снимате.

Комбинирање на чардак со соба

Опциите за комбинирање на чардак со просторијата се развиваат на ист начин како и во кујната. За греење на чардак се препорачува да се инсталираат електрични грејачи, а исто така и да се инсталира топол под.

Комбинацијата на собата и лоѓната е претставена во ова видео.

 

Можеби сте заинтересирани за: