Куќа на залепени греди: предности и недостатоци, градежна технологија, изградба на темели, ѕидови, бандаж систем.

 • admin
 • 27 јули 2016 година
Куќа на залепени греди: предности и недостатоци, градежна технологија, изградба на темели, ѕидови, бандаж систем.

Денес популаризацијата на еколошки суровини го достигна својот врв. Се разбира, предностите на природното дрво ги надминуваат незначителни недостатоци. Сепак, незнаењето на суптилностите на изградбата на куќи од залепени греди може да биде погрешно разбран. Откако ги оцениле предностите и недостатоците, можно е да се продолжи смело и самоуверено кон изградбата.

Изградба на куќа од бар

Познато е дека примерокот на еколошко домување е дрвена куќа, создадена и собрана без употреба на вештачки материјали и елементи. Подобрување и профитабилно користење на својствата на дрво, на пазарот на садови на дрво се најде достоен сојузник, имено залепени зрак.

dom-iz-kleenogo-brysa-485x363

Денес, производството на залепени греди е заострено во корист на купувањето квалитетна граѓа, што се карактеризира со низок фактор на собирање. Според експертите, зракот од лепено дрво практично не ја менува обликот во процесот на работа.

otdelka-doma-iz-kleenogo-brusa

Намалување на куќите или бањите од залепени греди е 2,5 пати помала отколку за дневниците. Резултатот од know-how за производство на зракот се постигнува преку модернизација и подобрување на технологијата на производство.

Kleenyiy-brus-Nemetskiy-profil-2

Покрај тоа, производството на лепена дрва целосно ги исполнува барањата на DSTU 2.6-151: 2010 и сертификати за квалитет.

Покрај тоа, цените на куќите од залепени греди се демократски и трошоците за изградба се пониски од оние на куќите направени од цигли или логови.

Ние не се расправаме, не секој може да преземе изградба на дрвена куќа, но, ако сакате, можете да ги најдете специјалистите кои ви се потребни. На пример, со одење до imamfa.ru   можете да добиете информации кои ви се потребни од квалификувани работници со долгогодишно искуство во изградбата на куќи од овој тип.

dom-iz-kleenogo-brusa

Предности на најавите куќи

Посебна технологија за преработка на дрво, со исклучок на својствата со мал капацитет, ги дава следниве својства за материјалот:

 1. можноста за производство на големи структури со помош на бар (до 80 метри во должина)
 2. способноста за производство на греди, заоблени форми, вклучувајќи, овозможувајќи оптимална распределба на товари
 3. стабилност на обликот на готовиот производ, што исклучува деформација, отсуство преку пукање и дисторзија
 4. Зголемени вредности на силата на сортираните залепени ламели
 5. ниска сопствена тежина на структури
 6. отстранување на внатрешната тензија на дрвените влакна.
 7. минимална содржина на лепак во споредба со OSB, иверица, LVL

br-010

Без да влеземе во сложената механика на процесот, можеме со сигурност да кажеме дека производниот бар е опремен со цврсти физички показатели, кои обезбедуваат долг животен век на зракот. Затоа, за мулти-span конструкции залепениот зрак е незаменлив. Собранието на простатата и изградбата на куќата од зракот е феноменална. На пример, основањето на куќата и кутија со површина од околу 100 квадратни метри од зградата на бригадата од 7 лица изработува месец на планирана работа.

254

Кога се гради куќа, силна монолитна основа не е потребна. Естетската компонента на типот на мебел на површината на ѕидовите на куќата од дрвото е значително заштеда на надворешната декорација. Во пракса, трошоците за завршна обработка се намалуваат за половина.

Се разбира, со почитување на целиот технолошки процес на изградба.

бръс

Технологија на изградба на куќи од еден бар

посебни карактеристики на профилот на зрак

Технолошките детали и нијанси за изградба на куќи се одредуваат со конфигурацијата на профилот на граѓа. Ние ќе сугерираме дека евтини куќи направени од ламинирани дрвени граѓа се правоаголни, тркалезни или во облик на Д-форма.

img-skgdt-026

Стандардната конфигурација на залепени греди се одликува со присуство на горен трапезоиден гребен, а на дното на жлебот на огледалото. Присуството и можноста за приклучување на жлебот создаваат мазна површина на мебел кога се поставуваат решетките. Приклучокот за купче и жлеб, релативно повисоки и помали соседни ребра, го поправа зрак цврсто.

vidy-profilja

ние ја собираме куќата од залепени греди

Склопувачките куќи ги вклучуваат следните активности:

 • избор на проект на куќата со упатување на олеснување
 • пресметување на можноста за подигнување и фрлање на темелите
 • инсталација на тротоарите и подножјето на подот
 • монтажа на кутии и монтажа на ѕидови
 • поставување на систем за покривање на покрив и аранжман на кров
 • поставување на сите комунални услуги и напојување
 • надворешна декорација и монтажа на прозорци и врати.

komplektacia-doma-iz-kleenogo-brusa

Стандарден куќа проект од бар од производителот го презема следното собрание во место.

Монтажа на куќа ќе се состои од носач систем инсталација и монтажа на дрвениот дел од дрво одреден дел, на пример, 160x160 mm, а на таванот, под-кат.

7_1_0-500x375

Ерекцијата и монтажот на куќата се изведува благодарение на посебни метални кошулици, третирани со специјален антикорозивен материјал. Благодарение на естрисите, лизгачите се споени во цврста фиксна структура.

основање ерекција

Почетната фаза на склопување и подигнување на куќата е исфрлање на армирана основа со комплетен аранжман во почвата со последователна хидроизолација на врвот на подрумот.

За изградба на светло е подобро да бидат сместени на ремен или исправени куп основа длабочина од 0,5 до 0,8 м. Рефус подигната дел ставен на купови и столбови.

623x415doma-iz-brusa-14-500x333

Главната предност на градење куќа е да се постигне максимална вертикална ориентација на аглите. Затоа, внимателно се мери вертикалноста на аглите на куќата. Мазната површина треба да биде на исто ниво, со што ќе се овозможи дополнителна ерекција на ѕидовите на едно ниво.

град-дома-из-клеенго-бруса-04

ѕидна ерекција

За изградба на ѕидови изберете класа на профилирани греди, на пример Премиум класа дрво три-лист сува 200х180 мм. Отстранувачот на кутијата е направен од производителот на комплетот. Ѕидовите се собрани со круна зад венецот со ремени по должината на надворешните и внатрешните ѕидови. Инсталацијата се врши со ознака на одбор.

- Фински --- профил-клеенго-бруса

Кога ѕидовите се поставени, грејачот е поставен помеѓу гредите. По поставувањето на ѕидовите, тие почнуваат да ги инсталираат таваните и гребенот.

ние составуваме систем на гребење

Монтажата на покривот го вклучува уредот на гребенот, гредите, летвите и поставата.

kak-postroit-dom-iz-kleenogo-brusa

По извршувањето на овие работи, изврши општ антисептичен третман на дрвени површини со биоремедиум и продолжи со кров и внатрешни работи.

canva_4

Детали за изградбата на куќата, претставена во видеото.

Недостатоци на дрвени куќи

Доминацијата на позитивните квалитети на производот не нарушува некои од недостатоците на лентата. Ајде само да кажеме дека цената на лепените греди е одлична во споредба со сите дрвени материјали.

домокомплект-из-клеенго-бруса-дом

Повреда на процесот на производството и употребата на ниско-квалитетни лепило може да доведе до деформација и раслојување летва дрво, што ќе предизвика влошување на изолација и квалитети на животната средина. За жал, невозможно е да се разликува визуелно лош квалитет и само безмилосно и безмилосно време ќе покаже недостатоци.

Можеби сте заинтересирани за: