Инсталација на стаклена престилка во кујната, правила за инсталација

  • admin
  • 20 април 2018 година
Инсталација на стаклена престилка во кујната, правила за инсталација

Здрава алтернатива на ѕидната плочка во кујната е стаклен престилка. Експлозивни стаклени платна со оригинален образец во внатрешноста ви овозможуваат да избегнете поголем дел од проблемите, бидејќи тие си ги отсекоа силни, хигиенски и отпорни на агресивни средини. Па, кажи ми, не е ова сон на секоја љубовница?

Стакло престилка во кујната

Стилско дизајн решение за кујната е инсталација и монтажа на стаклена престилка (кожали). За производство на таков престилка ги користите следниве видови стакло:
  • Транспарентна
  • мат
  • тон.

581051

При производство на престилка се користи стакло со дебелина од 6 мм. За големи површини, може да се користи стакло до 10 мм. Максималната големина на отстранети стаклени лименки може да достигне со големина од 3 метри. Престилка во кујната може да се направи од една цврста ткаенина или неколку панели. На долната страна на престилот, цртежите се направени со користење на висококвалитетно печатење фотографии.

пее

Стаклен престилка со фото печатење

Слика со фотопринтер на стаклени панели е сигурно заштитена од пристап до влага, прашина или загадување на домаќинствата. Работата со стакло подразбира прецизност на извршувањето и веродостојни методи на прицврстување за време на инсталацијата. Затоа, за правилно поставување на стаклени панели, неопходни се прелиминарни мерења и означување на ѕидовите.
  Оригиналната опција за кујната може да биде стаклен престилка со задно осветлување.

skinali257

За да го направите ова, треба да земете LED лента која нежно го осветлува кујнскиот мебел и престилка однатре, нагласувајќи го фото печатењето поволно.
  За локацијата на осветлувањето зад панелите, се препорачува да се одржи растојанието за UV печатење до извор на светлина од 70 mm, а за уметнички триплекс се препорачува да се задржи 30 mm.

Карактеристиките на цртежот со употреба на висококвалитетно печатење фотографии и инсталација на стаклена преграда се прикажани во видеото.

http://www.youtube.com/watch?v=Ovyl_UeYUMA

Начини на фиксирање на стаклени панели на престилка

Масивните и тешки стаклени платна бараат посебна инсталација и прицврстување.

Тоа се видовите:

• метод со шарки со користење на сврзувачки елементи
  • користење на силиконски лепило
  • со велкро.

2_4

Главниот начин на прицврстување на стаклените панели до ѕидот на кујната е шарките и преку прицврстувачите.
  Прицврстени елементи се прицврстувачи во кои е монтиран стаклен панел со модел. Прицврстените елементи овозможуваат доволно плочки да се прицврстат панелите и да се приклучат на аголните елементи. Со спроведен метод на прицврстување, елементите за прицврстување однадвор практично не се видливи. Само мали метални плочи (0,5x1 см) ќе бидат видливи.

1265486811_ кујна-стакло-стакло-26

Во некои случаи е можно да се инсталира само горниот спој на стаклената површина. Долниот дел е инсталиран со користење на транспарентен силиконски заптив. Запечатување на спојницата помеѓу стаклената површина и горната маса е идеална опција.
Прицврстувањето се врши со помош на демонтабилното прицврстување. Прицврстување на дупки се користат за прицврстување на стаклото. Како по правило, ова се четири фиксирани глави со дијаметар од 2 см. Елементите за прицврстување во овој случај се видливи на површината на стаклената површина. Сепак, овој тип на зацврстувач овозможува да се сокријат неправилности или ѕидни дефекти, бидејќи монтираното стакло ќе се наоѓа на 4 мм од ѕидот.

kreplenie

Инсталација на стаклена престилка

Процесот на поставување стаклена преграда за кујната ќе се состои од внимателна подготвителна работа.
  Потребно е да се осигура дека работната површина на ѕидот во местата каде што се поставени стаклените панели нема испакнати остри фрагменти
  Се проверува сообразноста на димензиите на наредените панели со димензиите на отворот и површината за монтирање.
  Дијаметарот на дупката што е дупчат во престилот треба да биде малку поголем (1-2 mm) од дијаметарот на завртката за прицврстување на ѕидот. Дупките на панелите мора да бидат поставени симетрично.

3

Дозволеното растојание од работ е 50 mm. За вкупна површина помала од еден квадратен метар, потребни се два пара елементи за прицврстување. За голема површина на престилка се додава уште еден пар прицврстување.

4

За аглите на престилот се проверуваат вертикалноста на ѕидовите и аголот од 90 степени, што треба да обезбеди рамномерно расчистување на аголната врска на стаклените плочки.
  Се проверува сообразноста на бројот на дупчени дупки во стаклените панели до бројот на сврзувачки елементи.
  Во присуство на електрични приклучоци за домаќинство, прекинувачи и други елементи, тие го отстрануваат декоративниот капак. Приклучоците на отворите се проширени со дебелината на стаклената површина (до 10 мм).

инсталација на стаклени престилки

Се препорачува да се инсталира стаклената преграда по инсталирањето кујнски мебел, електрични приклучоци и санитарна опрема. Така, ја исклучувате можноста за удари или механички оштетувања.
  Стаклената површина се нанесува на работната површина на ѕидот, и дупките се означени. Препорачливо е да не се лизга панелот од ѕидот.

400x268-pix-montage-3

Дупка е дупчат во ѕидот кој е еднаков на дијаметарот на пластичниот спој кој треба да се монтира. Стандардниот елемент за прицврстување вклучен во комплетот е пластичен приклучок со дијаметар од 6 mm.

1 (1)

Во дупчената дупка за поставување во ѕидот, пластичниот сад е затнат.
  Заштитен филм е отстранет од панелот, панелот е притиснат на ѕидот.
  За работа со стаклената плоча се користи посебен уред со приклучоци и удобни рачки.
  Стринг секоја стаклена површина на прицврстувачите во ѕидот.
  Во монтажа дупка на стакло панел внесува силиконски амортизери, со што се елиминира контакт на монтажа завртка со стакло.
  Вметнува месинг черупка со конец во кој завртката е прицврстена.
  Не дозволувајте од рацете на панелот, на врвот на панели се фиксирани декоративни капачиња за прицврстување. Затегнувањето на прицврстувачите не треба да се врши строго.

6

Идеален - стаклената престилка виси на прицврстувачите, но не е стегната помеѓу ѕидот и прицврстувачите.
  Инсталирани на месте отстранети сокети или прекинувачи.
  Друг начин да се поправи престилка е да се користи полимер со висока цврстина на лепило. Во овој случај, престилка е залепена директно на ѕидот.

2_3

Може да ја видите инсталацијата тука од страна на специјалисти.

http://www.youtube.com/watch?v=I4IPw-yzNYw

Можеби сте заинтересирани за: