Како да изберете и правилно да инсталирате мешалка монтирана на рамна површина

  • admin
  • 01-Feb-2014
Како да изберете и правилно да инсталирате мешалка монтирана на рамна површина

Иновативните технологии на санитарната опрема не престануваат да го зачувуваат и зачудуваат впечатливиот потрошувач. Како моќен и брз воден млаз од хидрантот, миење сè на патот, технологијата на производство на санитарна опрема го претстави светот со уникатен изум - сокриен миксер.

Како да изберете водовод систем

Водоводни системи со скриена инсталација сега се здобиваат со неверојатна популарност и ја прават вообичаената опрема во креативна бања.

g9738p21506l-500x500

При инсталирање на мешалки на монтирање на рамка сите инженерски комуникации се скриени и не ја расипуваат внатрешноста со надворешни функционални и декоративни елементи. Благодарение на разновидноста на системите за монтирање на рамна површина, се инсталираат суспендирани санитарни уреди, туш системи и чешми за мијалници, кади или тушеви. Во овој случај, монтираните системи обезбедуваат:
  • Непропустлива инсталација
  • сигурна работа
  • отсуство на пречки во оперативноста на системите.

7e48d1c554a259400fa6ef7b5dbef359

Светот на водоводните системи на латентниот тип е полн со неверојатни модели, како што се миксерот grohe, grohe, hansgrohe. Кои се предностите на системите за монтирање на рамна површина, покрај прекрасниот дизајн, се разбира? Ајде да разговараме одеднаш, тоа е флексибилност и функционалност на вградената технологија.

Композитни елементи на миксер монтиран на рамна површина

Мешачите монтирани на рампа се состојат од главни делови:
  • Ibox Universal
  • Миксер или термостат
  • надворешен панел со контролна рачка.

9860e30bd70efcba2f5dcd5d841ead99

Главната функција на монтажната кутија е да се обезбеди прицврстување на конструкцијата на миксер на работната површина.
  Миксерот или термостатот се наоѓа во функционалниот дел.
  Декоративниот надворешен панел е опремен со контролна рачка, која овозможува мешање на протокот на вода и нејзината насока.

b3bafd2a6f2cdcdee057e81ce16d07a8

Затоа, изборот на мешалка монтирана на флеш во бањата на станот, неопходно е јасно да ја претстави својата намена: за бања, мијалник или туш.
  Што е универзално вграден дел за миксер дизајниран за туш или бања е јасно прикажан во видеото.

Како започнува миксер?

Со цел да се поедностави инсталацијата на вградените миксери и да се избере модел, производителите на санитарни фитинзи имаат развиено универзални скриени системи (iBox Universal). Единствениот стандард на поврзување димензии и сврзувачки елементи е компатибилен со било кој, ние нагласуваме - сите миксери на одреден бренд и бренд.

grohe-32706000-1

Не е тешко да се претпостави дека главниот дел, имено Hansgrohe iBox Universal се наоѓа во внатрешноста на ѕидот, каде што е поставен миксер. Разновидноста на кутијата за инсталација е дека во еден елемент се заменуваат четирите основни делови на традиционалниот миксер. Користење на системот, монтирајте:
  • Единечни рачки или термостати
  • Стандардниот дијаметар на конекцијата е 3/4 инчи
  • Можност за користење на цевките преку адаптерот.

hg_ibox-безбеден и економичен

Главен услов, кој обезбедува сигурно работење, е фиксираната прицврстување на монтажната кутија до ѕидот. Препорачаната длабочина на инсталирање е 80 mm, во некои случаи се користат продолжетоци. Таквите полнила декоративни елементи инсталирани меѓу плочата за монтирање и ѕидот од собата, се затвори испакнати дел од развод. Конфигурацијата на кутијата за инсталација може да биде кружна или квадратна и зависи од обликот на миксер.

7128

Скриени миксер миксер

Светлечки монтирани тапа за мијалникот е најинтересниот поради компатибилност со други миксер за бања или туш. Миксери за мијалникот се опремени со една или три дупки, како и монтажен комплет и водовод. Избор на лагер може да биде цврста, во која се користи цевка месинг, хром и флексибилно вработување на флексибилни црева.

Слика 8

Квалитет црева од производителите Grohe и Nansgrohe компании не предизвикуваат проблеми за време на инсталација и монтажа, како и последователните работа на миксер. Моделите на скриените миксери се обезбедени со дренажен уред во вид на елегантен механизам кој лесно се ракува. Преземање на предност на својата работа, тоа е можно да се отвори и затвори отворот за одвод во сад мијалник со мала рачка на телото миксер. Некои модели се опремени со туш за повлекување и залив за грижата за чинијата на школка.

g9593p21209l-500x500

Инсталирајте ibox универзална го прави возможно да им овозможат на бања миксер подземна инсталација за бања или туш и мијалник.
  Хигиенскиот сокриен миксер е сличен според неговите карактеристики на миксер за мијалник. Инсталацијата се изведува директно на работ на водоводната арматура и е опремена со една или три дупки. Хигиенскиот миксер вклучува аератор, чиј дизајн вклучува топчести зглобови. Ова ви овозможува да го смените правецот на водниот млаз и да го направите водоводот колку што е можно поудобно.

29660da1183e833a16d09af240b6a212

Фази на поставување и поставување на миксер на латентниот тип со сопствени раце

Пред да започнете со инсталирањето, неопходно е да ги проучите препораките на производителот за инсталацијата. Ваквите препораки помагаат правилно да ги поврзете деловите и компонентите на миксер, со исклучок на можноста за неправилно поврзување.
  Кога се собира директно, мора да се запомни дека поврзувањето на делови на ibox е направено со помош на конец со конец од 3/4 ".

176998206_7

Затоа, кутијата за инсталација е дизајнирана за големината на вообичаените системи за водовод и цевководи.
  Инсталациониот дел од надворешната кутија се состои од елементи:
  • вистинскиот блок
  • Прицврстувачки завртки или столпчиња
  • Носач на приклучоци
  • ракав за контролни копчиња и рачки.

r-box_rovnice no66

Надворешниот дел од кутијата е инсталиран по завршувањето на процесот на поставување на плочка. Пластичниот раб на надворешниот дел треба технолошки да излегува над керамичката плочка за 2 мм.

Слика 4

Потоа, е инсталирана единица за испирање за да се обезбеди насока на испирање на цевките. Следната фаза е инсталација на водоотпорната конструкција, која е вклучена во испораката на миксер.

Слика 7

 

Ова е водоотпорна манжетна или заптивка. По инсталацијата на хидроизолација, ефикасноста на миксерот се проверува со цел да се спречи истекување.

Слика 13

Конечната точка е да ги инсталирате копчињата на миксерот.
  Како да се инсталира инсталација миксер сокриени ви кажува видеото.

Може да бидат заинтересирани: