Мачење на нула на подот, како да се елиминира нула на подот, она што ви треба за ова

  • admin
  • 09 јануари 2014 година
Мачење на нула на подот, како да се елиминира нула на подот, она што ви треба за ова

Ако сте мачени од скрипта на паркет, тогаш можете сами да ги отстраните таквите проблеми. За ова, нема потреба да се менува стан или да се пресели во дача. Главната работа е да се најдат локални места крцкаат летви и да се обидат да се елиминира "огништето" на спротивниот звук. Дали сакате да научите како да го направите тоа?

Зошто крцкање на паркет

Долготрајна подна покривка, способна да служи, како што се чинеше, со векови, е паркет. Топол допир до нозете на природниот материјал на паркетот е пријатно чувство, за да се расипе впечатокот за кој може само гребенот на паркетот.

5092f690580d0886a5075f8d2d10ee42

Причините за појава на паркетирање се многу. Главните причини за крцкањето може да се викаат:
  • паркетните плочи се распукани или разбиени
  • жлебот или гребенот во паркетот е скршен
  • во близина на ѕидовите нема технолошки дозвола
  • се случува механичко движење на краевите или заостанувањето
  • елементите за прицврстување излегуваат од приклучните точки.

0f3f714caee88a00636af4dba6b5e53a

Меѓутоа, има листа на причини за формирање на паркетирање, па затоа неопходно е итно да се отстрани крцкањето на паркетот.
  Сепак, главниот извор на крцкавиот пол се наоѓа во паркетот решетки, и да биде прецизен во неговиот дизајн.
  Потребно е да се направи разлика помеѓу паркетот и паркетните штитови.

Изградба на паркетни профили

Плоска паркет е штица: ширина од 30-90 мм. а должината е 150-500 мм. карактеристична конфигурација. Дебелината на паркетот може да биде до 15 мм. за цврсто дрво и 18 мм. за меки. Излегувачкиот дел од барот што трча по должината на работ и на крајот се нарекува сртот. Железото е поврзувачки жлеб со помош на чешел од индивидуални ребра. Заедничкиот "гребен-жлеб" создава круто покривање на паркет.

Душеми

Паркет решетки или парче паркет, во зависност од профилот, се поделени во два вида:
  • Конфигурација II има спротивно средени гребени и жлебови
  • конфигурација P2, со чешел на една работ и жлеб на спротивниот раб.
  Рабовите на абење се двете страни на гребенот и жлебот. На страната на гребенот, рабовите на истрошеноста имаат карактеристичен скок од 3 °. Од страната на жлебот на рабовите на абење се прави. Сега ви е јасно дека секој јазол, пукнатина или дефект на дрво на паркет лента може да предизвика крцкање.

1-паркетна-доска-барлинк-таркет-магнум-в-одес

 

Паркет табли

Паркетските плочи се дрвена основа со надворешна обвивка од паркетирани плочки. Како по правило, паркетните плочки на штитот ги имаат истите геометриски димензии и директно бланширани рабови. Штитниците се залепени на штитот користејќи водоотпорен лепак. Паркетските плочи ги имаат следните димензии: 400x400 мм. или 800x800 милиметри.

sh

 

Поставувањето на паркет (ленти или плочки) се прави на подготвена работна база по конечното сушење на грунцот.
  За лепење штитници и штитови на бетонски и цементни бази користат топли и ладни мастики.

-krass-24-

Како да се елиминира нула на паркет

Постојат доволно начини за отстранување на гребење и делумна поправка на паркет.
  Сите методи на отстранување на виолината започнуваат со дефинирање на локалната локација на местото на скриењето. Ова може да биде одделен паркет одбор или неколку лоцирани во близина.

parketnymi-polami

Методи за прицврстување на ленти за самоприслушување завртки и "течни нокти"

Првиот метод може да се нарече наједноставен. Постои распоред на крцкавиот паркет лента, а потоа во дупката се дупче дупка за дупче. Отворната дупка мора да ја содржи основата на подот.

8_13-500x272

Потоа вметнете го штитник во дупчената дупка, која ќе влезе во основата и ќе ја повлече лентата. За да се повлече паркетната плоча се препорачува со употреба на завртка со соодветна големина. Поставете го самопреслужувањето во иднина, потребно е да се наполни со соодветно полнење според бојата или сенката.

293_0

Друг начин да се елиминира дефектот на паркетот решетки кога подот е крцкање е ист како кога дупка за дупка е дупчат. Во овој метод, наместо самоприслушување завртки, "течни нокти" се пумпа во дупката. Отпечатена со примена на "течни нокти" на лентата, е залепена на основата и преплавката ќе престане. Останува да го красат местото на дупчење со посебен кит.

k6o6stbv

Термичко прицврстување на летва

Ако основата под паркетот е ставена на битуменозни мастика на "жешки" или "ладни" начини, а потоа за да се елиминира крцкањето користете обичен градежен фен за коса. Користејќи млаз од топол воздух од машината за сушење, загревајте ги паркетот, што е скришно. Моќен авион на топол воздух ќе се топи битуменската мастика под паркетната плоча. Потоа, умре е нежно притиснат во место. По одредено време, неопходно за поставување на битуменозни мастика, паркетниот појас е сигурно почитуван.

17803_1

Прицврстување ленти со користење на паркет столпчиња

Во случај кога паркетните плочи биле прицврстени за плочите, крцкастите ремени можат да се прикачат со помош на пневматски пиштол и паркетички пинови.
  Ако голем број летоци ја напуштиле основата, тогаш е потребно целосна реставрација на паркетот од самиот себе.

Целосно демонтирање на паркет

Целосното расклопување на паркетот ќе се состои од отстранување на ребрата, внимателна подготовка на основата, ново поставување на паркетот, последователни јамки и мелење, како и завршен слој на паркет со лак. Реставрацијата на индивидуалните паркети решетки е како што следува. Отпуштената или разделена лента е поделена со длето на неколку парчиња. Потоа неисправната лента се отстранува од средината, а потоа по должината на рабовите.

skripit-parquet-574x423-500x298

Отстранет стар лепак или битуменска мастика. Како резултат на депресија на старата лента се излупени од остатоците од дрвото. Потоа, една баричка е внимателно вметната, што идеално треба да се вклопи во местото на стариот. Осигурувајќи дека големината на лентата одговара на шуплината, таа е исполнета со битуменска мастика или паркет лепак. Планкот е инсталиран на место, вишокот лепило се отстранува од површината.

remont_parketa1

Начин на прицврстување на заградите со употреба на подмачкувачкиот состав

Постои начин да се елиминира крцкањето на паркетот решетки со помош на специјален состав врз основа на восок и растворувач. Состав на подмачкување се внесува во шуплината под паркетот со помош на насилно изработени микро-дупки.

pr20130227120023-500x281

За такви цели се користи медицински шприц со долг врв. Секое подмачкување за крцкање паркетирање се внесува во празнина под мал притисок. По извесно време, течноста за подмачкување ги исполнува постојните шуплини и крцкавиот прекин. Сепак, овој метод на "реанимација" не е толку ефикасен како методот на прицврстување на решетките за самоприслушување завртки или "течни нокти".

Можеби сте заинтересирани за: