Климатизери Haier: осврти, предности, целосна контрола на климата, модерен далечински управувачки систем, технички спецификации.

  • admin
  • 10 јуни 2016 година
Климатизери Haier: осврти, предности, целосна контрола на климата, модерен далечински управувачки систем, технички спецификации.

Во современиот свет, едно лице е опкружено со безброј звуци. Бидејќи дома, секој сака да ужива во мир и тишина. Климатизација во куќата или стан - нешто, се разбира, многу корисно, понекогаш дури и неопходно, и треба да се избере, не само од функционалноста и изгледот. Клима треба нежно да го лади воздухот во собата и да не се меша со бучавата на жителите и соседите.

Кое е дозволеното ниво на бучава за климатик во стан?

shumit_konditsioner

Малите домашни клима се карактеризираат со ниско ниво на бучава, брзо го ладат воздухот во просторијата, одржуваат посакуваната температура и економично трошат електрична енергија. Бучавата произведена од клима уредите се определува во децибели (dB). Оваа вредност ја покажува разликата во висината на звукот. Така, прагот на чувствителност е дефиниран со индекс од 0 dB. Звуци под 25 dB не го слушаат човечкото уво.

publication_240869_imga7202993b5d35200dcd1ba61e5f2808e

При изборот на уред за спалување, треба внимателно да го разгледате нивото на бучава. Најчистиот клима уред мора да ги исполнува следниве барања: бучавата на надворешната единица е од 28 до 54 dB, а внатрешната - од 26 до 36 dB. Кога климатизацијата е купена за работно место или канцеларија, факторот на бучава не е најважен, а дозволеното ниво е околу 45 dB.

По читањето на горенаведените информации, може да заклучиме: купуваме климатик со најниско ниво на бучава, и нема проблем! Ова е делумно точно, иако во пракса тоа е различно. На пример, ако ги споредите клима уредите со ниво на бучава од 35 dB и 27 dB, првиот може да работи потивок. Причината е многу едноставна: секој климатик е опремен со неколку начини на работа, и секој режим има свој ниво на бучава. Внатрешната единица на уредот е бучна поради воздухот што тече внатре, што поминува низ вентилацијата, радијаторот и ролетните.

ustrkondic-3

Поради оваа причина, клима уредот е бучен "полн" само со најниска брзина. Сепак, климатик не може секогаш да ја обезбеди саканата температура со мала брзина - во екстремна топлина таа едноставно нема да може да се справи со својата задача. Квалитетните климатизери за станот се опремени со функција на автоматско префрлување при различни брзини, во зависност од температурата во просторијата. Ова обезбедува удобна температура и правилно функционирање на самиот климатизер.

целосна

При изборот на клима уред за вашиот дом, прво мора да ја тестирате неговата работа со сите брзини за да го одредите максималното ниво на бучава. За жал, многу малку купувачи се допуштени во сите технички особини на климатизерите, па често постои потреба да се повикате на професионалци. И консултантите во продавниците честопати им кажуваат на потрошувачите само долниот праг на бучавата на уредот. На пример, ако нивото на бучава на уредот е од 25 до 30 dB, тогаш на купувачот ќе им биде дадена само најмалата цифра од 25 dB.

За време на работата, секој климатик генерира звуци од различни видови. Ова и кликне при префрлање на релеи и штрекање, звуци на вода, итн.

Изберете тивка клима за стан

кондиционери-дла-спални-1

Ако сте вознемирени од надворешниот шум, треба внимателно да ги разгледате скапите инверторски модели кои немаат таков недостаток како што температурата скокови во работата и запирање на компресорот. Овие уреди работат многу тивко и без проблеми, брзината се менува постепено, без скокови. Инверторот климатик произведува пријатен тивок шум, сличен на лесен бриз. Со цел да се избере најсоодветен модел, се препорачува да се видат колку што е можно повеќе директориуми од разни брендови, имајќи го предвид прагот на долниот и горниот шум.

кондиционер-инвертор-02

Несомнени лидери во линијата на тивките уреди се јапонските модели. Патем, тие се најскапи. Исто така неопходно е да се обрне внимание на нивото на бучава, кое се произведува од надворешната единица на клима уредот. Се разбира, дека употребата на климатизација се препорачува само со затворени прозорци, а бучавата од надворешниот блок на станарите нема да се мачи, но соседите може да бидат досадни.

Понекогаш кинеските модели прават бучава за да можат да се слушнат совршено дури и преку цврсто затворени прозорци. И многу често, внатрешната единица работи многу тивко, но надворешниот шум е темелен.

made_in_china

Според општо прифатените стандарди, нивото на бучава на надворешната единица на клима треба да биде 30-60 dB. Некои производители одат по трик и го покажуваат нивото на бучава во dBA - звучниот притисок. Овој индикатор е малку понизок од звучната моќност, а од него потребно е да се земат околу 14 единици за да се добие дБ.

Кондиционерите се

Haier-4

Доста интересна новина. Користејќи го кондиционерот на оваа марка, можете целосно да ја контролирате микроклимата во вашиот дом. Покрај тоа, можно е функционирањето на климатизерот, не само да биде дома, туку и, без претерување, од кое било место во светот. За да го направите ова, само да се поврзете на интернет и да ја користите Smart Aircon апликацијата, која може да се инсталира на паметен телефон или таблет.

09c610bf277decbc3405c2d90e679e0b

Кондиционерите haier серија lightera вклучуваат модели со различни капацитети: од 9000 до 24 000 BTU (британска термо единица). Така, можно е да се избере модел на потребната моќност, погоден за поставување на одредена област. Покрај далечинскиот управувач на клима уредот, потребно е да се напомене: ниско ниво на бучава, контрола на моќноста на инверторот на уредот, ефикасен систем за дистрибуција на воздухот, работење со греење и ладење. Подолу ги разгледуваме сите предности на климатизерите, чии прегледи се претежно позитивни со цел да се разбере она што им се допаѓа на потрошувачите.

Растојанието не е пречка

AS09NS1HRA_3

Контрола на домашни апарати од далечина со помош на специјален софтвер инсталиран на паметен телефон или таблет во наше време не само модерен "чип", но, исто така, исклучително корисна карактеристика. Човекот добива најсовршена контрола на микроклимата во својот дом, може да ги менува режимите и поставувањата според неговото дискреционо право. На пример, не мора да почекате додека климатизаторот ја намалува температурата во собата по пристигнувањето - потребните параметри може да се постават дури и на патот од работа. Заборавивте да го исклучите клима уредот во брзање, оставајќи на службено патување? Нема проблем, може да се направи секаде каде што има мобилен интернет покриеност или Wi-Fi зона.

Уреди Haier Lihtera серија се најнапредните далечински систем за контрола со помош на кои вие не само што може да управува со клима уред во далечината, но, исто така, да се обезбеди можност за да се дијагностицира и смена на сервис центар служи. Важно е производителот да му даде на корисникот не само стандардни поставки (температура, режим, итн.), Туку и подлабоко. Значи, постои можност да се создаде алгоритам за работа за режимот "сон". Имајќи ги предвид индивидуалните параметри, во овој режим, траењето и параметрите на промената на температурата се можни. Покрај тоа, можете да направите распоред на уредот за одреден период, да речеме, за една недела. И сето ова може да се направи, ние ќе повториме, од кое било место каде што има пристап до мрежата. Потребниот софтвер е апсолутно слободен да се преземе од AppStore или PlayMarket.

Климатизери Haier - користете го максимално

haier

Се разбира, далечински контролирање на клима уредот е погодно. Но, не заборавајте за главната задача на климатик - брзо и ефикасно пониски или покачување на температурата во собата. Кондиционерите Хаир блескаво се справат со оваа задача, бидејќи тие се опремени со сè што е потребно за добра работа.
  Инженери работеле добро: значително изменета воздух канал основана инвертер компресор, и инверторот мотор во внатрешноста на надворешна единица. Покрај тоа, работното коло беше зголемено, а аголот на неговата наклонетост беше променет, површината на влезните и излезните делови беше зголемена. Сите овие подобрувања се неопходни, пред сè, за климатизерот да ја исполни својата главна "временска" задача. Сепак, тие, исто така, придонесе за значително намалување на нивото на бучава - изведба Сплит-систем Haier 9000 BTU се направи врева, само 20 dB (во специјална режим, ниска бучава).

Климатите на новата генерација Haier серија lightera автоматски ја поддржуваат природната циркулација на воздухот во собата. Оваа технологија се нарекува 3D проток на воздух - вертикалните и хоризонталните решетки работат во концерт едни со други.

W020151211456051978107

Поради посебни клапи смена струење е во режија на пет агли вертикално и шест - хоризонтално проширување со растојание од 20 и повеќе метри.

Клима уредот исто така може да работи во режим на одвлажнување (неопходен за простории со висока влажност). Во овој апарат работи како што следува: брзината на коло на внатрешна единица е автоматски избрана, земајќи ги во предвид разликата помеѓу собна температура и поставени од страна на корисникот. Како резултат на тоа, влагата од воздухот може да се отстрани постепено или интензивно - постои можност за прилагодување.

Турбо режим - климатизацијата работи со максимална моќност, саканата собна температура е постигната многу брзо - двојно побрзо отколку кај нормалното работење.

Без надразнувачи и бактерии

haier_uf_lamp

Нов Сплит системи Haier не само за ладење и греење - луѓето треба да дишат чист воздух, слободен од штетни микроорганизми и алергени. За да се справи со овие фактори, климатизерите се опремени со висококвалитетна УВ-лампа која е инсталирана во внатрешната единица. Должината на UV дезинфекција изнесува 254 nm. Продира во клетките на микроорганизмите, негирајќи ја способноста да се репродуцираат, или целосно да ги уништат.

Прилично важно подобрување на овој бренд на климатизери е способноста за брзо проветрување на просторијата преку снабдување на воздух од улица со затворени прозорци.
  Оваа технологија беше наречена O2 Fresh. Уредот за довод на воздух се наоѓа на врвот на надворешната единица и е поврзан со него со помош на воздушен канал и електричен кабел. Режимот на вентилација може да се активира со помош на далечинскиот управувачки панел. Во овој режим, воздухот преку O2 Свежиот филтер влегува во собата со брзина од 30 кубни метри на час.

W020151211456051978107

Алергија е чума на 21-от век, со дополнителни средства за превенција и контрола со него секогаш се релевантни. Haier климатизерите се опремени со филтри со намалени клетки кои имаат мала прашина, инсекти и други елементи кои можат да предизвикаат алергиска реакција. филтер структура во нови модели не е значајно променета, таа стана слоевитоста: има фотокалитички и антибактериски слоеви, кои може да се одржи дури и мала честички и слој од активен јаглен ги елиминира непријатните миризби.

Користејќи го вградениот генератор Нано-Аква, водата се распаѓа во јони: H + и O2. За време на хемиската реакција се формира соединение H2O2, кое е способно да ги неутрализира штетните микроорганизми. Покрај тоа, додека воздухот е заситен со микроскопски молекулите на водата, кој позитивно влијае на горниот слој на кожата, хидрирање.

Спецификации на климатизери haier

1434485064_roool

Во возилата на оваа марка е инсталиран ротационен компресор со контрола на инверторот. Неговата моќност е 10 пати повисока од онаа на конвенционалните компресори, инверторот работи со најдобра ефикасност и троши помалку електрична енергија.
  Климатизаторите на испарувачите се опремени со антикорозивен слој Blue Fin. Ова значително го продолжува животот на уредот и заштедува електрична енергија.

DC мотор (инвертер). Обезбедува беспрекорен пренос на вртежен момент, така што уредот економично троши електрична енергија, го намалува бучавоста и го зголемува животниот век на самиот мотор.
  Во климатските услови на нашата земја е многу важна точка - употреба на клима уред на ниски температури во зима и во жешките летни. Инженерите го земаа во предвид овој момент, а хаир-сплит системите можат стабилно да работат на -10 до +46 степени. Во студената сезона, тие може да се користат во режим на греење на температура "overboard" -15.

Како заклучок, неопходно е да се забележи дизајнот, кој може да се опише како "класичен со пресврт". На продажба има модели од вообичаената бела боја, погодни за секој ентериер, исто така има и оригинални бои, на пример, златни и сребрени (по нарачка).

Можеби сте заинтересирани за: