Кертриџ за мешалка со единечна рачка: уред и принцип на работа, замена на кертриџи.

 • admin
 • 19 ноември 2017 година
Кертриџ за мешалка со единечна рачка: уред и принцип на работа, замена на кертриџи.

Идејата за создавање на првиот кертриџ за миксер од страна на американската компанија Ideal Standard беше на вкусот на производителите на санитарна опрема и потрошувачите. Помалку од половина век, како измислени производи во форма на еден лост миксер кертриџ населиле во кујни и бањи. Но идеалниот стандарден кертриџ доби брз развој и беше адаптиран да го замени било кој миксер. За лесно и брзо да направите своја сопствена замена, Ви препорачуваме да го проучите уредот и можностите на касетата.

Уредот и принципот на кертриџот

Кујнскиот славина се смета за постојан санитарен апарат, опремен со кран со легла или заменлив кертриџ. Еден заеднички елемент за заклучување на мешалката со еден лост (прирабница), регулиран со ГОСТ 25809-96, е кертриџ.

K0002332

Работата на касетата обезбедува рачка која може да ротира кога се менува положбата на вентилот.

Заменливи касети за миксер, чии типови се разликуваат во извршувањето, се поделени на модели што може да се склопат и не-топчести лежишта.

remont-odnorychazhnogo-smeselya-4

Принципот на работа на топката и диск елементи е иста, разликата во уредот на уредот за проток на вода.

Секоја касета за миксер се состои од куќиште со покривка, плочи за заклучување, работна шипка и гарнитури.

smesitel-s-kartridzhem-v-razobrannom-vide

Се разбира, добар картриџ за миксер е правилно избран за главните параметри, инсталирајте или заменете според препораките на производителот.

pro_1479994801

Нечистата композиција на водата, притисокот во главната вода и ограничен век на траење (150-200 илјади циклуси) влијаат врз работата на касетата за миксер.

Кои дефекти на касетата за миксер се

Дефекти на касетата за мешање се:

 • отсуство на рачно прилагодување на водата во која било положба на рачката на вентилот
 • нецелосно регулирање на снабдувањето со вода и цврсто патување со лост
 • влошување на површината на плочите во форма на гребнатини и формирање на депозит
 • шипка игла е скршена или скршена нишка.

smesitel-kartridzh-stariy-09-400x300

Во случај на дефект, кертриџот на миксер е протекување, така што за следните операции потребно е да се отстрани елементот и да се испита.

Како резултат на инспекцијата, тие заклучуваат: "Поправка или промена на касетата за миксер во иста димензија."

Ние не ќе се скрие, да го совладате стандард WEBERT замена кертриџ, RUBINETA, Oraş, Видливо, Хидропласт Еско или миксер со флексибилен лагер е достапен за сите.

g50.300x300 седан без

Самозамена на кертриџот

мешалка со касети со флексибилно провирање

Потсетиме дека основата за избор на касета за замена во еден рачка за мешање е параметрите:

 • вентилен материјал (плоча)
 • дијаметар и големини на рамки
 • должина на работна шипка.

santehnika-ok.rukartridzh-sedal (71)

Така, стандардна дијаметар кертриџ големина (Ø 35-40 mm) и конфигурацијата на седло седиште во миксер ќе се обезбедат точни поставка кога елемент е заменета.

Корисни совети за избор на кертриџ и менување се прикажани овде.

http://svouimirukami.ru/articles/kartridzh-dlya-smesitelya-vidy-kartridzhej-kak-pravilno-vybrat-poleznye-sovety.html

Познато е дека зголемената потрошувачка интерес во миксер со кертриџ врз основа на реална можност за избор на постојните слични модели. Сепак, интересот и вниманието кон кертриџот се губат во случај на монтирање на миксер со цврсто каблирање.

606f8des-960

Европски квалитет Iddis касети, Fiore Rubinetterie или дијаметар Sedal од 40-45 мм, со висина од 60-65 mm и висина подножјето на кертриџ без прачка 50 мм високи перформанси и отпорност на температура и притисок во непостојани вода главните обезбеди сопственици главоболка Grohe миксери.

big_pro_1480622642

Зошто? Одговорот е едноставен: веднаш е тешко да се најде замена.

како да го замените кертриџот во миксер со круто каблирање

За крути лагер прашањето за тоа како да се извади касетата во миксер Grohe е комплицирано поради тоа што е потребно да ја размонтираат тапа за да го замени елемент.

замена алгоритам кертриџ или гумени влошки за крути podvodke слична шема замена на традиционалните елементи на миксер знаме:

Замена на касетата

 • Отстранете го декоративниот приклучок од дупката под рачката
 • Одвртете го со хексагонален клуч со 3 мм фиксирачка завртка

686f8des-960

 • Отшрафете ја бравата со клуч со клуч од 32 мм
 • Извади го кертриџот заедно со ракавот
 • Ние правиме комплетна замена на елементот со инсталирање на касетата во седиштето на миксерот.

7ef8f1fa-fd6e-11e5-8101-002590d99cf6

Замена на дихтунзи

 • Исклучете ги приклучоците од системот за снабдување со вода
 • Со малку напор ние исцедиме керамички штанд со цевки
 • Од керамичкиот држач ние ги отстрануваме цевките
 • Ги заменуваме деформираните или истрошените гумени заптивки (прстени).
 • Ние го составуваме миксер со заменети елементи во обратен редослед.

слетување-за-кертриџ-2-300x199

Авто-миксер замена кертриџ Grohe крути лагер е прикажано во видеото.

Можеби сте заинтересирани за: