Пластични канализација, што е тоа - нова насока во градежништвото, корисни совети

  • admin
  • 28 февруари 2017 година
Пластични канализација, што е тоа - нова насока во градежништвото, корисни совети

Квалитативните системи за одводнување на европските земји одлично се искорениле во нашите места. Причината за признавање лежи во едноставноста и достапноста на експлоатацијата при создавање на дренажа, а широкиот спектар на покриеност на бои обезбедува услови за хармонично сместување на мозоци во дизајнот на куќата.

Пластични одводи

Европскиот животен стандард ги диктира сопствените правила. Полека, но самоуверено, станови и приватни куќи земаат нов изглед, благодарение на најновите трендови во градежништвото.

nicoll

Пластичните канализации на куќата се иновативен производ на европските компании, кои имаат беспрекорна репутација на пазарот и поттикнување на квалитетот. За да дознаете што е тоа, преведи ги очите од гломазна и растреперувајќи на дожд од лимени конзерви до пластика. Ќе бидете пријатно импресионирани од тивкото соседство, елеганцијата на класичните олук елементи, леснотијата на инсталација и прекрасниот дизајн.

bryza_3

Нов тип на дренажа е одличен за инсталација на еднокатни куќи, земјоделски згради и гаражи, колиби со подот на мансардата.

Бидете сигурни дека предноста на дренажата може да биде веднаш, откако ги научивте основните параметри на елементите за одвод, нејзината архитектура и како да го поправите системот.

vodostokshema_2

Исцедете ги пластичните професионалци

Традиционалниот конструктивен и уникатен профил на дренажни елементи изработени од пластика е во состојба да го трансформира и нагласи достоинството на секоја фасада на куќата. Дизајнерите и производителите упорно ги постигнаа барањата на естетиката и ефикасноста на пренасочувањето на вода во производството на дренажа. Но, пронајдоците на дизајнот не се главното достигнување во дренажните системи.

слика 1 +

Независна архитектура на одводниците од пластика денес е систем на површинска надворешна дренажа на точка тип, што е од голем интерес за програмери. Независен олук систем, вклучувајќи олуци на полукружна пресек, отпорен на оштетување и корозија, е обезбеден со сет на елементи: ротации, конектори и свиоци.

montazh_pvkh_vodostokov

Елементите на дренажен систем се поврзани заедно за време на инсталацијата со обичен метод на стегање, со исклучок на специјална опрема и уреди. Единствениот недостаток на дренажа од пластика е repairability, кој компензира за добар живот на системот.

Image 2

Корисни совети

Потсетиме дека основата за производство на пластични олуци е висококвалитетна пластика, која ја разликува силата и еластичноста. Еластичноста на пластичниот систем е карактеристичен квалитет, кој позитивно влијае врз работата на дренажата во зима, кога сите замрзнати објекти буквално пукаат на рабовите. Материјалот на олукот во зимскиот период останува еластичен, флексибилно проширување под влијание на силата на формирање мраз. Покрај тоа, пластиката е отпорна на УВ зраци: олук материјал не изгори и не ја менува оригиналната сенка.

термопластавтомат

Но, тоа не е сè. Пластиката е интелектуален производ со "молекуларна меморија", способен за враќање на конфигурацијата на било кој елемент од системот за одводнување во неговата оригинална форма.

8 LK P1017757 (1)

Технологија на монтажа на одводи од пластика

Технологијата на монтажа и монтажа на пластичен жлеб не се разликува од вообичаената инсталација на метален систем и вклучува избор на материјали врз основа на претходна пресметка на капацитетот на сливното подрачје. Да речеме повеќе дека високиот хидрауличен капацитет на олукот направен од пластика е во состојба да обезбеди идеално функционирање за време на дождови.

Пресметка на големината на сликата 1

Во зависност од капацитетот, се разликуваат следниве верзии на ПВЦ системи за одводнување, кои обезбедуваат информации за односот на ø цевката и цевката: на пример, 100/75, 125/90 и 150/110.

инсталација и инсталација

За разлика од постојните и вообичаените за перцепција на системите за одводнување, пластичните олуци се безводен систем благодарение на новата технологија на стегање. За да ги поврзете елементите на атмосферската вода се користи гумен заптивка што не се омекнува на сонце и не се деформира во мраз.

Големина на сликата 4

Природно, за време на инсталацијата и работењето, нема расчекор помеѓу цевките на елементите на точките за поврзување и можноста за протекување. Исклучок е еден елемент, имено надворешни приклучоци, кои се залепени на олуци.

Процесот на монтажа и монтажа на олукот се олеснува на минимум, така што ореолот на системот, каде што се користи пластичен дренажен систем, се проширува годишно.

jeloba1

Корисни совети

При изборот на пластичен олук, се препорачува да се обрне внимание на дебелината на ѕидовите на олукот и цевките, како и на карактеристичниот сјај на специјалниот слој. Дебелината на висококвалитетната пластика која се користи за производство на дренажни елементи треба да достигне 1,5-1,7 mm, да има униформа структура која потврдува една формулација на составот. Ако се открие задебелување или дамки на видливиот дел од пластичните елементи, тоа значи користење на различен составен состав за време на производството.

резиновые-прокладки-теряйут-пластичност

способноста да се направи рачна инсталација

Но, можете да доживеете посебно задоволство откривајќи дека не е тешко да се направи рачна инсталација на системот: гумените заптивки од крајните елементи не бараат учество на заптивки. Покрај тоа, малата тежина на пластични делови, кои не се позајмуваат на гребнатини за време на инсталацијата, го забрзуваат процесот на инсталација.

Слика 20

Инсталирање на пластичен олук

Инсталирањето на пластичниот олук започнува со поставување на држачи, лоцирани по должината на работната линија на олукот, во согласност со наклонот кон комората. Меѓу екстремните држачи се означува инсталационата линија на прицврстувачи и олуци. Носачите на жлебот се поставуваат и монтираат на дното од гајба или предна плоча со конвенционални завртки за самопреслушување. Потоа инсталирајте го држачот трето со завртка за самопреслушување.

vodostoki-plastikovye-dlya-kryshi-2

Сечењето на олуците се изведува на традиционален начин, со користење на ножовка. Краевите се чистат со шкурка.

Потоа, подгответе ја дупката за слетување на приемникот за тунели и инсталирајте ја. Приемниците на левата и десната бура се поставени на сличен начин, со што се овозможува можност за слободно кршење на држачот. Последователна инсталација на жлебот конекции е направен помеѓу држачи, оставајќи технолошки јазови до 5 см по рабовите.

765ae30d8fda8a91e21b50567a0ec47c

Последователното поставување на дренажата се врши со помош на држачи, чија должина е избрана во однос на висината на објектот. Потсетиме дека на висина до 10 метри носители се поставени на растојание од 2 m, а за одводнување на вода се користи колено.

4_pvh_102845

Подетални информации за инсталацијата на олук од ПВЦ се презентирани овде.

Можеби сте заинтересирани за: