Примери за изгледот на кујната: проект на кујна, кујна во приватна куќа, во стан. Изгледот на мала кујна, кујна во Хрушчов, голема кујна, кујна со балкон.

  • admin
  • 29 ноември 2016 година
Примери за изгледот на кујната: проект на кујна, кујна во приватна куќа, во стан. Изгледот на мала кујна, кујна во Хрушчов, голема кујна, кујна со балкон.

Кујната не е само просторија каде што храната е подготвена. Ова е местото каде што е модно да се дружите со семејството на вечера или компанија за прослава. Кујнскиот простор треба да биде удобен и функционален. За да го направите ова, мора да биде правилно планирано. За тоа како можете да ја планирате кујната врз основа на нејзината област, ќе ја објасниме во оваа статија.

Дизајнирање на кујна што треба да се земе предвид

Пред да започнете со дизајнирање на оваа соба, оцени ја просторијата и распоредот, како и можностите на вашиот буџет. По ова, можете да започнете да компилирате приближен план на објекти и опрема што сакате да ги поставите. И запомнете дека кујната треба да одговара на вашиот животен стил.

Размислете за факторите кои влијаат на изгледот на просторот:

  • простор на собата - тоа е основна точка за вашиот простор за живеење, тоа е од областа ќе зависи од еден сет, маса и столчиња може да се одржи во кујната, како и од големината и бројот на апарати за домаќинство;
  • постојниот распоред - не сите домови прозорци и врати се наоѓа како што јас би сакал, но овој проблем може лесно да се реши избор форма слушалки (L-облик, со островот, итн);
  • инфраструктура - ако од последното поправка доволно време помина, потребно е да се процени состојбата на сите комунални услуги (вода, жици, канализација), да се процени состојбата на подот и ѕидовите и да се елиминираат недостатоците, доколку е потребно;
  • начин на живот - при изборот на професионална опрема, да бидат подготвени дека тоа значително ќе го намали употребливи простор и ќе биде минимална количина на простор за остатокот од приборот, во случај на апарати е ограничена само на суштинските елементи (шпорет, фрижидер, микробранова печка) за сите видови на кутии и полици ќе биде доволно простор ;
  • боја - мала кујна е подобро да се избере светли бои заврши (беж, пастелни бои), во врска со модерен мебел фасади за да изберете како светла, како и комбинација на светли и темни нијанси, тоа ќе им даде дополнителен импулс во собата;
  • финансии - неопходно да се воспостави јасна граница цена, така да не трошат премногу и спаси функционална компонента на собата.

Исто така, осигурајте се да направите дијаграм за поврзување со локацијата на штекерите и прекинувачите. Ова ќе биде погодно за господарите, особено ако нешто треба да се премести. Со оглед на овие опции, можете јасно да го планирате буџетот за обнова.

Програма за кујнски дизајн

Во денешниот пазар на софтвер е во мода да најдете многу програми кои им овозможуваат за виртуелна изгледот на кујната. Да разгледаме некои од нив:

  • "Дизајн на ентериер 3 D"  оваа програма има многу едноставен и интуитивен интерфејс. Тоа е направено целосно на руски јазик. Со негова помош ќе можете да видите различни опции за завршување на ѕидовите и подот. Пронајдете ја локацијата на мебелот и неговата боја. За оваа цел, програмата има каталог каде се презентираат различни завршни материјали за боја и текстура. По стартување на програмата на врвот на прозорецот, подготви план на подот и знак на неа прозорци и врати. После тоа, можете да ги разгледате опциите за завршување на ѕидовите и подот. Кога ќе одлучите со нив, можете да почнете да избирате и уредувате мебел. Во оваа програма има посебен дел со кујнски мебел. Во каталогот, одберете го парчето мебел и префрлете го во планот. Доколку е потребно, сè е модерен за уредување (прилагодување до одредена големина). Сè е направено со кликнување на глувчето. Можете исто така да ја промените бојата на фасадите на слушалките. За време на целата работа во вториот дел од прозорецот се прикажува обемниот модел на собата. Тоа може да се гледа од секој агол. Кога планот е подготвен, тој може да се испечати на печатач и според тоа, да врши поправки. Се разбира, овој производ мора да биде купен и корисен за дизајнерите и мебелните фирми.
  • Програмата можете да ја најдете без премногу трошоци. На пример, по преземањето на демо верзија Кичендра. Оваа програма ви овозможува да се направи дизајн кујна со уредување на мебел, како и проценка. Во овој случај, можете да го видите планот во тридимензионална форма, па дури и во дел. Исто така е можно да го гледате филмот со сите зачувани поставки.

Се разбира, има многу програми за изгледот на живеалиштата. Сите од нив се различни, за аматерска употреба можете да користите онлајн верзии.

Кујнски опции

Изгледот на кујната во голема мера зависи од видот на куќата. На стандардни апартмани каде што во кујната не е задоволен со голем простор, тоа не е можно за дизајн во приватен дом. Размислете за изгледот опции за кујни во двата случаи.

кујнски распоред во куќата

Кујната во куќата е пријатно место, кое треба да биде функционално и пријатно. Во куќа со голема кујна, слушалката може да се обликува по два ѕида. Во аголот можете да поставите плоча со масивна качулка. На прозорецот можете да поставите работна површина со мијалник. Според празно ѕид удобно да се сместат кујна маси и виси гардероби, која е погодно да се организираме на јадења и производи. За подот најдобро е да изберете плочка од светло-кафена и беж боја. Ѕидовите може да се завршат со малтер од жолтеникава боја. По работната површина, ѕидот е најдобро поставен со плочки. На пример, бело со влошки од обоени плочки. Под овој финиш, најдобро е да изберете природно дрво.

38183846

Можете да направите кујна со работен остров. Ова е функционално и ќе го спаси корисниот простор на главната работна област. На таков остров е можно да се извади мијалник и да се организираат дополнителни места за складирање. Напротив, може да ја поставите плочата за готвење со качулка во метален куќиште. Удобно е, модерно е да се мијат производите на островот и да се подготват за понатамошна обработка. Свртете се и ставете во тава или тава. За да се заврши ваквата кујна можете да користите комбинација од метал, дрво и камен. Добијте стилска и практична кујна.

dizine-kukhni-v-chastnom-dome-1

кујнски распоред во станот

Повеќето од кујните во куќите со типичен развој немаат голема површина, неопходно е да се стави многу на нив. За да го направите ова, треба да го користите секој сантиметар од слободен простор. За тоа како ќе го сториме ова, ќе покажеме понатаму.

мал кујнски распоред

И покрај малата површина на собата постојат неколку распоред опции:
Линеарен. Во овој случај, целата работна површина со мијалник и шпорет се наоѓа долж слепиот ѕид. Ова е наједноставната верзија на поставувањето мебел. И сè е погодно и логично. На вратата има мијалник, зад неа има работна површина. Потоа следи плочата и работната површина. Сè се пресметува буквално чекор по чекор. Појасните кутии во овој случај совршено се вклопуваат во садовите и дел од производите. Во долниот кабинети тави и тави ќе совршено се вклопуваат, а домашните хемикалии и детергенти ќе бидат добро поставени под мијалникот. За такви кујни, најдобро е да се изберат светли нијанси на ѕидовите и потемни за подот. Што се однесува до мебелот, можете да користите комбинација од лесни фасади и темна топла или обратно. Ова ќе додаде простор во просторот.

0612

L-облик  Распоредот е погоден и овозможува употреба на два ѕида. А техниката може да биде поставена и уредена онака како што сакате. Ако еден од кујнските делови се наоѓа во близина на прозорецот, можете да направите мијалник во неа. Ова е доста погодно, бидејќи повеќе светлина и досадно нема да биде можно да се набљудува што се случува на улица. Во овој случај, плочата може да се постави во еден агол. За да се дизајнира таква кујна, ѕидовите може да се насликаат во пастелни бои и да бидат изложени со лесни плочки или линолеум.

planirovka-malenkoj-kuhni-8

Двореден распоред  погоден за долги и тесни кујни. Значи работен простор може да се стави на влезот на двете страни, а прозорецот има трпезариска маса. Оваа техника ќе овозможи доволно простор за јадење област.

дизајн-внатрешноста-мала кујна-31

У-облик  планирање. Во овој формант, мебел и апарати за домаќинство се наоѓаат на три ѕида. Ова е многу погодно, бидејќи со цел да се преземе нешто доволно за да се сврти и да се допре. За таква кујна, можете да изберете светла сет и мирна сенка на ѕидовите. Единствениот недостаток на овој распоред е недостатокот на простор за јадење област. Ќе биде неопходно да се опреми во друга просторија или да се обезбеди мала преклопна маса која ќе биде изложена ако е потребно. Од овие опции, секој ќе може да избере пригоден распоред за мала кујна.

malenkaya_kuxnya_064-650x427

кујнски распоред во Хрушчов

Кулите во Хрушчов се мали и не се погодни за стандардни апартмани. За погодност, најдобро е да се направи мебел по нарачка. Ова ќе ги земе предвид индивидуалните карактеристики на собата. На пример, портокалова слушалка со сјајни фасади. Светлата маса се совпаѓа со стаклената преграда и визуелно е продолжение. Слушалката е во форма на буквата G и се наоѓа на два слепи ѕида. И покрај скромната големина, мал фрижидер е блокиран, а просторот над него е окупиран од кабинети. Микробранови е погодно лоциран на полицата и не го крадат употребливиот простор на работната површина. Во спротивниот агол, можете да поставите мала маса со стаклен стол и столчиња. Тоа не го тежи простор, туку создава впечаток на леснотија. Така, дури и во мала област, можете да организирате функционална и убава кујна.

2_ja5

голем распоред на кујната

Голема кујна е луксуз својствена или на приватни куќи или станови со подобрен изглед. Да се ​​дизајнира таква кованица е задоволство. Тоа може слободно да се приспособат на неопходната количина на опрема и мебел. Одделете ја работната и трпезаријата и едноставно создадете прекрасен ентериер. На пример, кујната во класичен стил направена во светли бои. Ѕидовите се насликани со фисташка боја. Подот е наредени со голема плочка од светла боја во подмножества на мали темни фрагменти. Комплетната бела боја во класичен стил совршено ја надополнува целата слика и се наоѓа на два ѕида. Во централниот дел на кујната има тркалезна маса и класични дрвени столици. Целокупната слика е совршено надополнета со завеси и навлаки на столици со зеленчук. Овој распоред е погоден, а самата кујна поставува измерена и мирна атмосфера.

b273cc3b27f2c025ce65305f38080e33

кујна распоред со балкон

Присуството на балкон во станот е секогаш позитивен момент, а балконот од кујната е само богатство. Многу луѓе го користат овој простор за добро. Балкон може да биде изолиран и прикачен на кујната. Ако нејзината област ви овозможува да извади трпезариска маса и да декорирате еден вид трпезарија. Тоа е практично и практично кога сè е на едно место.

1-кухненски-балкон-дизајн

Можете да го направите спротивното и обратно. На просторот балкон направи работата област и остатокот од оваа област да се даде пространа јадење област со голема маса и удобен троседот.

kuhni-sovmeshhennoy-s-lodzhiej-8

Оваа статија го опишува распоредот на кујни од различни големини. Примери се дадени со илустрации. Користејќи го советот на статијата ќе можете самостојно да ја планирате вашата кујна и да го направите својот простор не само удобен, но исто така убав. Успешна работа.

Можеби сте заинтересирани за: