Како да се направи белведер надвор од метал со свои раце, да се изгради Арбор во фази

  • admin
  • 11 февруари 2015 година
Како да се направи белведер надвор од метал со свои раце, да се изгради Арбор во фази

Оригиналната верзија на локацијата е белведер од метал. Една едноставна и извонредна форма на белведер, изградена самостојно, ја сугерира идејата дека подигнувањето на структурата се чини дека е лесен процес. Сепак, неопходно е да се изгради белведер од метал чекор по чекор, со смисла и добро, како и правилно усогласување на столбовите, рамката и покривот. Како да се имплементира овој напис ќе покаже.

Тешки метали или зошто да избереме летники изработени од метал

Не наоѓајте таков градежен материјал кој целосно ќе го задоволи вкусот на сопствениците на приватни куќи и парцели за домаќинство. Комора од метал може да се смета за најуспешна опција за рекреација. Зошто? Да, бидејќи само од метал е можно да се изгради структура која ги исполнува техничките барања за производство на мали архитектонски форми - арбори.

proekty-besedok

Тоа е белведер, изработен од метал кој ви овозможува прецизно да се придржувате до потребните пропорции и големини, притоа следејќи ја конзистентноста и сериозноста на облиците на метални или фалсификувани елементи. Изградба на белведер од метал е креативен и макотрпен процес, во кој е неопходно да се придржуваат кон правилата и нормите. Како да се направи белведер од метал, и кои материјали за декорација на покривот е подобро да се користи во изградбата?

bs3-283x300

Видови и дизајни на метални летниковци

Меѓу бројните конструкции на метални летниковци, таквите структури станаа особено популарни:

• од алуминиумски профил

• од профил цевка

• од елементи на фалсификување.

52cfe5e76561d

Несомнено, дизајните на арборите од алуминиумскиот профил се подмитуваат со способност да се направат дизајни од класичната верзија - квадрат, правоаголна и круг. При дизајнирање арбори од алуминиумскиот профил, можно е да се организираат лизгање, свиткување или вртење на прозорецот. Материјалниот материјал го олеснува боењето на структурата со боени во прав. Затоа, арборите се стилски, елегантен и ефтин. Сега, на врвот на модата, затворени летниковци - кои може да се користат во студената сезона. Во овој случај, потребно е да се изолира не само ѕидовите, вметнете прозорци, туку и да се направи инсталација на изолираниот покрив. Современи кесички сендвич панели ќе ви помогнат лесно да направите загреан покрив. Затоа, поедноставување на конструкцијата во случаи кога конфигурацијата на покривот овозможува користење на модерни градежни материјали.

Besedka-iz-alyuminievogo-profilya2

Pergolas од профил цевка може да се нарече економска опција. За изградба на белведер ќе бидат потребни профилни цевки од квадратна секција 60х60, 80х80 мм и бетонска основа. Заврзување на рамката на белведер е направен од цевка од помал напречен пресек со заварување на ременот околу периметарот на белведер на врвот и на дното.

 

besedka-s-mangalom

Каде да почнат да градат белведер

Комора направена од метал може да биде капитална структура, опремена со моќна основа, или да биде направена во форма на преносни лесно обучени привремени структури. За изградба на капитални арбори, тие организираат фондација, која е столбна или плочка основа.

фундамент-dlya-besedki-iz-podruchnyh-materialov

Како да се изгради круг арбор од метал со свои раце

Како што знаете, дивиот свет претпочита мазни кривини, избегнувајќи ја директноста. Затоа, изборот на белведер во форма на круг е претпочитана опција, особено затоа што металот има способност да заокружи кружна форма за време на обработката. Уредот на метална пергола се препорачува да се врши чекор по чекор.

49

Главните фази на изградба се:

• уред за основање колона

• поставување на метална рамка

• Создавање на подна структура за белведер

• уред на покривот од кружен облик

• декорација на надворешниот дел.

Прелиминарната подготовка ќе се состои од изготвување на работна скица и цртежи на пергола од метал.

Слика 3

Чекор 1. Уред на колонообразен основа

На парцелата избираме соодветно место за идна градба. Потсетиме дека за изградба на белведер се препорачува да се избере рамна површина, која нема значајни пристрасност низ целата област. Почвите мора да се усогласат со техничките карактеристики на почвата без смалување без значителна заситеност на вода и полнење на вода. Идеална опција се смета за песочна кирпич или кирпич.

andosol2

Избраното место е исчистено и на теренот го означуваме радиусот на белведер. Во оваа фаза, можете да ја прилагодите идната локација на структурата. Копање на кружен ровот со длабочина од 0,60 mm. На дното на подготвениот ровот, заспијте чакал со дебелина од 0,20 мм и запечатете го слојот од чакал. За да ја зајакнеме основата, поставуваме засилување за основата во ровот.

bbbbbb

Потоа го поставуваме кофражот земајќи го предвид височината на работ на кофражот над земјата од 0,15 мм. Ние го подготвуваме работниот малтер и правиме истурање на бетон. По конечното сушење на бетонскиот прстен, се свртуваме кон уредот за изградба на белвениот под.

Чекор 2. Подигнување на готов метална рамка на белведер

Рамката на белведер е заварена структура, монтирана на 8 потпорни столбови на кружен профилен цевче. Основата на дизајнот е правоаголни елементи. Металната рамка на тркалезна арбор со дијаметар од 3,2 m е направена од профилна цевка со дел од 50 mm со дебелина на металот од 2,5 mm.

truba_nerghaveushaya-0002

Комплексноста на конструкцијата на рамката ќе се состои од поставување на 8 потпорни столбови (висина на арборот) и последователното заварување на завршената рамка на покривот на столбовите. Заокружен кат на белведер го означуваме за 8 сегменти за поставување на држачи за поддршка и за зацврстување на штипки во локациите на столбовите. Копање јами за столбови на подршка на длабочина од 0,50 мм и поставување на држач за поддршка во армирано-бетонска основа.

столб

Потребно е да се провери вертикалноста на столбовите. Се препорачува да купите или да нарачате цевка за поддршка на столбови за 0,50 мм подолго од висината на белведер. По инсталацијата на столбовите, структурата е зајакната, а соседните елементи се поврзани со хоризонтални врски. Ние ја одредуваме локацијата на вратата со висина од 2.0 m и ширина од 0.9 m. Затоа, заварувањето е неопходно.

Virax3

Чекор 3. Креирање на структура на подот на Арбор

Внатре во прстенот на бетон, ние отстраниме 0,10 mm почва и заспиеме со чакал, земајќи ја предвид локацијата на основата и поддршката на столбовите. Ние го компресираме кршен камен и направиме водонепропустлив филм или хидроизолациона мембрана. Подгответе го бетонот и наполнете го.

Image 2

Чекор 4. Уред на покривот од кружната форма

Основа на кровната конструкција се изработени од поликарбонат обоени сегменти, преносна светлина.

Гредите на кружниот покрив се исто така метални и ги допираат нивните централни точки, ги поврзуваат куките на лежиштата. Тогаш рафтовиот лак е заварен до потпорните столбови и покривот е подготвен. Како што може да се користи за покривање ќерамиди или цврсти поликарбонат.

монопол

За уредот на покривот подобро е да се даде клеточен поликарбонат 6-8 мм. поликарбонатни плочи имаат флексибилна структура, така што ќе може да се создаде мазна и криви форма на елементи на покривот. За покривот на кружен arbor ова ќе биде 8 триаголни елементи. Подгответе елементи за покриви според работниот цртеж и ќе ги спроведе за прицврстување на греди на покривот користење завртки и подлошки termokopnesatsionnyh со 0,30 mm растојание.

стегање

Прво, ние го заврткаме долниот дел, а потоа горниот дел од елементите на покривот. За еден квадратен метар на покривот бројот на завртки е 7-8 парчиња. Потсетиме дека страничниот раб потребно да се има поврзување на профилот, а потоа да се одреди за миење елемент. Следниот елемент на покривот е притиснат од работ на металниот профил и фиксиран. Потоа ставете го врвот на приклучниот профил. По инсталирањето на сите елементи на заедничката локација, ќе допреме до дрвен kyanik.

kijanki_16930_16931k3_enl

Чекор 5. Декорација на надворешниот дел

За украсување на надворешниот дел Арбор употреба поликарбонатни плочи со правоаголна форма, кои се инсталирани и фиксни помеѓу половите на поддршка на сличен начин како и покривот.

Можеби сте заинтересирани за: