Методи подрумот водоотпорност: вертикална подрумот водоотпорност, хоризонтална хидроизолација уред за валање материјали gidroizolyatsii.i

 • admin
 • 22 јули 2016 година
Методи подрумот водоотпорност: вертикална подрумот водоотпорност, хоризонтална хидроизолација уред за валање материјали gidroizolyatsii.i

Од памтивек, се користат различни материјали за да се обезбеди водоотпорност на темелите. Предците на современите хидроизолациони мембрани биле глинен замок и рубероид. Но, градежната индустрија направи пробив во областа на создавање на нови водонепропустливи материјали. Денес, подигнете лента основа, и да се произведе водоотпорност со користење на соодветни материјали е достапна за секого.

Водонепропустливост на темелите

При градење на темелите на приватна куќа, главните параметри кои обезбедуваат водонепропустливост се параметрите за избор на длабочината на темелите и коефициентот на носивоста на почвата. tehnologiya_gidroizolyaciya_podvala_i_steny_fundamenta-500x323

За лесна изградба на приватен заговор, препорачливо е да се користи плитка, длабока основа за куќата. Обезбеди водоотпорен темел, според SNiP, е способен за водоотпорност на основата.

Ќе покажеме дека минималната длабочина на база на касетата е определена со вакви параметри:

 • длабочина на замрзнување и составот на почвата
 • коефициент на абразија
 • присуство и висина на постоечките подземни води.

Програма за пресметување на фондацијата

Познато е дека водата заситена почва се наоѓа поблиску до површината. Ова е потврдено со гранулометрискиот состав на почвата. Затоа, длабочината на замрзнување се зголемува, а силите на удирање на почвата се зголемуваат, кои дејствуваат на темелот по должината на тангентата, одозгора и од страна. За да се намали степенот на максимална сила на касетата, таа е погребана.

0d99eac9609d6a002068070b246349d7

Се поставува прашањето: "Како правилно да се направи лента основа со свои раце." Постоечката технологија на ленти и хидроизолационите материјали ќе помогнат да се направи настанот.

Фондацијата технологија основа

Технологијата на изградба на фондацијата се состои од фази:

 • подготвителни работи за изградба на локацијата
 • копање ровови со длабочина од 0,5 m со распоред
 • поставување на склопувачка дрвена кофражна покривка со изолациони штитови
 • монтажа и фиксирање на стандардни фитинзи
 • кастинг во кофраж на готов бетон
 • изградба на ролна водоотпорност слој
 • пополнување на ископаната почва.

f1

Подготвителната фаза за изградба на фондацијата започнува со чистење на лице место, по повод одбележувањето влоговите и секири кабел од куќата и наводното распоредување на фондацијата. Долгите дупки ископани со рака или со користење на специјализирана опрема во длабочината својствени за идејно решение. За melkozaglublennogo основа таква длабочина е 0,5 м. Потоа, на дното на рововите ископани од страна и чисти поставени песок чакал кревет проследено со наводнување и на дното на трамбовка.

25image021

Уредот за база лента исправање склопувачки кофражни панелот одбор. Секое кофражни за фондацијата е строго фиксиран штипки на сите страни, како и дополнителни штитови. Според технологијата, висината над површината на кофражни основа 30-40 см и зграда столбната плоча.

1366330516_lentochnyj-фундамент

Монтажа и прицврстување заедно произведуваат оплата. Собраните засилување кафез е вметнати вертикална барови на структурата.

5002

Рамка за плетење, заедно со хоризонтална и вертикална барови. Чекор плетени засилување кафез е 20 см. На крајот на изградбата на кофражни производство на готова бетонска се пополни во неколку слоеви.

ad774c8f1e4b5ea7f38bcb2e4dff58a4

Наполнете го трамбовка врши следните слој. Фрлаат конкретни слој треба да биде единствен и густа текстура. Да се ​​исклучи празнини во механизација телото кастинг користи: бетон вибратор. По постигнување на 70% од силата на бетон, кофриране и демонтира уредот произведе хидроизолација слој. На последниот чекор е прирачник насипување земја.

kartinka-5

Постоечки методи на водоотпорност на темелите на куќата

Потсетиме дека постојат два типа на Фондацијата хидроизолација лента: вертикална и хоризонтална хидроизолација. Да се ​​обезбеди целосна водоотпорност, водоотпорен слој, во идеален случај, не треба да вклучуваат синусите, дупки или пукнатини, а исто така им овозможува на материјал слој. што материјали за хидроизолација   основа таму?

ustrojstvo-Fundamenta-pod-derevjannij-dom_5

вертикална хидроизолација

вертикална хидроизолација технологија се активности:

 • и примена на битуменозни мастика материјали
 • вметнување ролна материјали
 • користете екран и гипс материјали
 • примена на пенетрирање состав и течни гума.

2633

Прашај дека за секоја просторна насоки примена на хидроизолација материјали кои се достапни методи и технологија, чие почитување обезбеди сигурен водоотпорен слој. На ролна водоотпорност битумен, битумен-полимер или полимерни материјали се врши во 2-3 слоја на амбалажата во вертикална или хоризонтална насока.

a685b5371e74934243d9e3a10984aab4

технологија на хоризонтална хидроизолација

Во однос на основата на уредот лента, хоризонтални ленти се врши:

 • во чекор бетонирање адитиви во бетон
 • под плоча основа
 • помеѓу ременот и капакот на ниво на основа подрумот кат (околу 0,20)
 • помеѓу базата и ѕидовите на раскрсницата на ѕидот и основа.

401473-75859

Покрај тоа, овој вид на ленти мерки, вклучувајќи дренажа уред, произведени исклучиво за време на изградба на приватна куќа, на конкретни фаза.

фаза на бетонирање

На чекор бетонирање да пренесат специјални конкретни квалитети и својства да се користи бетон адитиви Admix. Смесата се додава за време на подготовка на работен раствор во согласност со упатствата на производителот. Употребата на ролна водоотпорност материјали целосно да го реши проблемот на Фондацијата за заштита на водите. Ролна материјали се поставени под подот плоча или помеѓу нивото на пиедесталот на подот, или помеѓу ѕидовите на зглобовите. Најдобра опција за создавање на заштитен слој се стркала материјали.

rulonnye-gidroizoljacionnye-materialy-tehnonikol

употреба на ролни материјали

Влага валани материјали од новата генерација се комбинираат стаклени влакна или полиестер база со полимер-битумен врзивни средства, како и термопластични и полнење. Затоа, на ролна водоотпорност материјали се разликуваат од страна на горниот слој, кој може да има груби и ситно-грануларен posypku или полимер филм.

bitumnaya-мастика

Лидер да се создаде водоотпорен слој основа хидроизолација Technonikol (горниот слој се состои од груб ширење, пониски од топлив филмови), ICOPAL завиткан со висока отпорност на стареење termookislyayuschemu и Bitelast ролери мембрана. Патем, карактеристика на користење на мембраните на модификуван битумен, овозможува користење на мембрана за 2 водоотпорност слој на поевтини темелите на оксидиран битумен. Фази хидроизолација валани материјали:

 1. подготовка на работна платформа за изгледот на ролна
 2. отвори валани изолација за поставување
 3. примена на буквар слој
 4. поставување на првиот слој од областа на хидроизолација и ќошиња
 5. примена на 2 слој.

maxresdefault

Како да се направи своја основа водоотпорност лента, што е прикажано во видеото.

Можеби сте заинтересирани за: