Евро-ограда: фото ограда од евро-барел, начини за поставување на метална ограда. Ограда од евро-барел со свои раце, детални упатства за инсталација и инсталација.

 • admin
 • 26 мај 2017 година
Евро-ограда: фото ограда од евро-барел, начини за поставување на метална ограда. Ограда од евро-барел со свои раце, детални упатства за инсталација и инсталација.

Технологијата на поставување бариери е сопственост на програмери. Нема тајни, сè е достапно и отворено! инсталирал рамката и го монтирал полнењето на брановидни плочи или огради. Сепак, секоја аматерска изведба при инсталирање на оградата е исклучена. Отстапувањата од упатствата чекор-по-чекор нема да донесат пријатни минути во иднина. Како не можете да користите корисни совети!

Euroshield Photo

Изгледот на нашата територија на нашата евроабела за живеалишта им должиме на производителите и производителите на производи од нерѓосувачки валани производи со широка програма на брендови - компаниите на белгискиот ArcelorMittal и германскиот ThyssenKrupp. Знаењето за производство на ламели изработени од челичен лим служи како педал за создавање на метална ограда.

2_1

Euroshield метал е производ на ладно валани челични, поцинковани со висок квалитет - брановидни плочи, индустријализирани за индивидуални елементи (ламели) со полимерни слоеви.

shtaketnik_barrera_classic_2

Собирани од пресекните огради од евро-барел поволно се разликуваат од постојните структури, комбинирајќи ја цврстината на металот, издржливоста на конструкцијата и непречено одржување. Металната ограда стана популарна поради непречено движење на воздухот на локациите и оригиналниот изглед.

Шемата

Цената на оградата од количката е прифатлива за купување на лесни ламели и челични конструкции поцинкувани со полимерни слоеви и зголемена ригидност. Не можеме да го скриеме фактот дека многу од оградите се собрани и собрани од евро-барел.

1493141757_размери-металически-шкатеника

Корисни совети

Профилот на евро-барел варира од правоаголна до полукружна. Димензиите на ламелите се шири од 80 до 128 мм.

Ако евро барел за вас се уште Terra Incognito, тогаш ова видео од патот.

Видови на евро-бариера

Постојат еднострани или двострани прицврстувања со евро-бариера. За еднострано прицврстување, поставувањето на лавиците или ламелите на оградата е еднократно со клиренс, двостраното прицврстување обезбедува двострано распоред на решетките со повлечен ред. Да речеме, Euroshield (страна А) и (страна Б) се користат за традиционално шиење со растојание помеѓу ламели до 40 мм. За двострано шиење ("Ролетни"), страни А и Б се користат со офсет-ламела инсталација.

esh01

За да инсталирате ограда од количката во евра, се препорачува да ја подготвите рамката и да ги прицврстите игличките со прицврстувачот на половите.

Технологија за инсталација на огради

Зголемена, технологијата на уредот за ограда се состои од фази:

 • на избраното ниво земјата, на идната локација на столбовите
 • под потпорите за поддршка, дупките се дупчат или дупчат во земјата до длабочина од 800 mm
 • произведува инсталација на потпорни столбови со кастинг дупка со бетонска смеса, за тули столбови, организирање ѕидарски
 • на потпирачите во монтажни клипови ги поправаат попречните прерамки, на кои се поставува брзината
 • инсталирањето на оградата и неговото обезбедување на хоризонтални заостанувања
 • на металните профили на профилот се инсталира приклучок.

1424199778

Според основната технологија, можете да ја инсталирате оградата на одредени начини.

начини да се подигне метална ограда

Постојат главни карактеристични начини на уредување на огради за ограда:

 • бараж со метални натписи
 • ограда со декоративни тули столбови
 • метална лента на основа на појасот
 • ограда со тули столбови на монолитна основа.

Слика 2 лента

Секој метод е можно за рачна инсталација. Да речеме дека експертите сметаат дека буџетската опција е ограда на металните столбови.

Ограда од евро барел со свои раце

Инсталацијата започнува со инсталирање на потпори кои можат да се инсталираат на следните начини: со подлога или испразнетост во дупчената дупка и бетонирањето.

столбови за ограда од евро бариера

Инсталирањето на столбовите за поддршка се смета за основна мерка кога се создава ограда. Можни опции за инсталација: * Метални столбови за ограда или тула.

Метал

За столбовите, широко се користат профилни цевки со пресек од 60х60х2, 80х80х3 и 100х100х3мм, како и шрафови колци Д76 и Д89. Во пракса, предност се дава на цевките за профили 80х80х3, способни да ја издржат тежината на спасување при максимално оптоварување.

montazh

За прицврстување на ламелата, носечките профили од пресек се користат од профилната цевка 40х40х2 или 50х25х2мм. Прицврстувањето на столбовите се врши со дополнување и исправање. На дното на дупката под столбот е зајакната, по инсталирањето на цевките се покриени со чакал и удрен. Прицврстувањето на секоја ламела на оградата е направено од 4 самолепливи завртки - 2 по горниот и долниот застој.

Корисни совети

Изборот на дел од цевката за профил како потпорни столбови мора да се потврди со приближна пресметка, почетните податоци од кои се параметрите на вкупната должина на оградата и бројот на столбови. Бројот на потребните ламели се пресметува со делење на должината на стражата од ширината на ламелите, земајќи ја предвид ширината на јазот помеѓу ламелите. За двострана инсталација, резултатот е двојно зголемен.

1424447089

начини за зацврстување на метална ограда

Постојат неколку начини хоризонтално и вертикално да се поправи металната ограда: користење на заварување и користење на специјални системи за прицврстување и држачи. Поправање на X-загради овозможува да се поправи логот хоризонтално на вертикално монтирани столбови за поддршка.

getImage-1-700x525

Чекор-по-чекор инструкција

Чекор 1. Инсталација на столбови за поддршка на лежиштата.

Чекор 2. Инсталација на попречни логови според висината и тежината на оградата.

Чекор 3. Прикачување на пиновите

Чекор 4. Инсталација на приклучоци на профилни цевки.

Пласманот на метална евро-барел на метални столчиња е најпристапниот начин.

Корисни совети за составување на евро барел се прикажани овде.

Потешко и скапо е методот на инсталација на лента основа, особено ако тули столбови се вклучени.

Брик

За поставување на тули за огради, неопходно е да се подигне кофраж и основа за ѕидање, со оглед на цврстата тежина на целата структура. Лента монолитна основа ќе им овозможи на изградба на огради со висина до 5 метри, со добро избрани шема на еврото ограда, оградата има презентабилен изглед

Шема (1) тула

Чекор-по-чекор инструкција

Чекор 1. Обележување на заговор за тули столбови

Чекор 2. Искористување на ровот со песок и чакал

Чекор 3. Поставување на арматура и монтажа на потпорни столбови со последователно полнење на темелите со бетон

Чекор 4. Мускулење на секој столб со тула

Чекор 5. Инсталирање на елементите за одредување на попречно заостанување

Чекор 6. Поправање на бод на бода.

kirpichnye-stolby-dlya-zabora

Прицврстувањето на попречни трупци за монтирање на оградата на столбовите од тули и потпорните профили се врши на посебни држачи со помош на шпорети и завртки за самопреслушување.

Уредување на столбови од тули за мечување, прикажани во видеото.

Можеби сте заинтересирани за: