Варијанти на студиски апартмани, дизајн студио апартмани: zoning студиото апартмани, лизгачки делови од лизгачки врати, мебел, бар и остров кујна, греди.

  • admin
  • 27 ноември, 2016 година
Варијанти на студиски апартмани, дизајн студио апартмани: zoning студиото апартмани, лизгачки делови од лизгачки врати, мебел, бар и остров кујна, греди.

Стекнувањето или уредувањето на стан е секогаш пријатен настан, кој е поврзан со создавањето на ентериер и студискиот стан не е исклучок. Да речеме искрено дека модерен студиски стан ќе бара некои прелиминарни пресметки за димензиите за поставување на мебел и скица.

Студио стан

Главниот факт во креирањето на дизајнот на ентериерот е недостатокот на внатрешни партиции, што го обврзува да се подели просторот во функционални зони.

nazal68

Повеќето од скиците на апартмани во стилот на студиото се тесни соби со кујна лоцирани директно до влезот, и спална соба или дневна соба се наоѓа на прозорецот. Строгото правило на концептот на обединување е единството на стилот. Популарниот дизајн на студискиот стан е мешан распоред, задоволувајќи ги желбите и можностите на големите студиски апартмани.

дизайн-pryamougolnoj-kvartiry-studii1 напред

Предностите на концептот на здружување за мали студиски апартмани се очигледни: отсуството на коридори овозможува да се трансформира дури и мало куќиште. Покрај тоа, практично е невозможно да се планира студиото стан, бидејќи нема проблематични агли, како и во секој друг стан.

1138-кватира-30м

Распоред на студио, типови на распоред

Постојат неколку видови на модерни распоред апартмани:

  • квадратни, опремени со панорамско застаклување
  • правоаголен тип во форма на приколка
  • полигонална.

svetlaya-kvartira-studiya-45-kv-m-plan

Оригиналноста на полигонален или трапезоиден распоред е достојна за внимание и е оправдана со пониска цена во споредба со стандардните распореди на квадрат или правоаголна.

svetlaya-kvartira-studiya-45-kv-m-dizayn-spalni

Поинтересно е создавање на внатрешен дизајн, бидејќи завршувањето на студискиот стан и мебел ќе треба да се направат по нарачка или со рака.

Слика 2 метро

Меѓу различните видови на планирање, посебно се интересни студиски апартмани на повеќе нивоа. Два и три нивоа на апартмани во студиото, внатрешноста и изгледот на кој не се поделени во посебни простории, ѕидови и прегради, исто така, се отсутни. Идеална варијанта на комбинирање на дводимензионален простор!

полноразмерно две нивоа

За да се спроведе аранжманот и завршувањето на студискиот стан, можете да ги искористите готовиот проект, позајмувајќи идеи од дизајнерски или архитектонски сајтови. Но, со сигурност ќе ви кажеме дека процесот на зонирање на станот на студискиот стан не може да се избегне при креирање на еднособен студиски стан.

diz3_31-1-640x319

Зонирање стан студиото

Заедничко решение за зонирање мал студиски простор е да се создаде декоративна преграда која може да се користи како дизајни на лизгачки врати, багажник, просторни парчиња мебел и нешто друго.

Внатрешни-студиски апартмани-29-кв.м.

конструкции на лизгачки врати

Наместо гипс картон партиции кои се користат за зонирање студиа, конструкции на лизгачки врати, опфатени гардероби и лесни лавици. Лизгачките прегради на вратите на гардеробите со лизгачки врати, изработени од издржливо стакло со фото-печатење или декорирани со проѕирни прозорци, изгледаат почитувани.

двукомнатна-стан-45-кв-м-кухня

Визуелно проширување и зголемување на обемот на собата, лизгачки врати се мобилна верзија на зонирање, и ние мора да дадеме кредит, не е лошо. Ако сакате, со светло движење, лизгачката врата овозможува пристап до мала, покриена или покриена или релаксирана зона, скриена од поглед.

razdvizhnye_peregorodki_v_kvartire_studii_5_0

користење на мебел за партиции

Фактот што мултифункционалниот мебел се користи за создавање на партиции веќе одамна е познат. Меѓутоа, при креирањето на дизајнот на студиски стан, предност сеуште се дава на вградени системи за складирање.

Да речеме дека идејата за студијата е заклучена во едноставноста и концизноста на обединетите простории.

1976409

Со користење на системи за складирање, просторот на просториите е истоварен од привремени потреби, создавајќи слобода на внатрешноста.

610x410_Quality97_650x437_Quality97_01

Нема смисла да се користат масивни и натрупани кабинети, препорачливо е да се користат огледални, стаклени и лакирани површини за декорација и кабинетите.

england-london-compass42

бар контра и остров кујната

Бар-контра и островската кујна се истакнуваа во "зона" на студиски апартмани, одвојувајќи ја кујната од дневната соба.

За дизајнерите, бар-шалтер во внатрешноста на студискиот стан е од голем интерес за создавање на неограничено опкружување.

студија

Постојат многу опции: од висока лента до солиден дизајн со вградени гардероби.

Шарена додавање на кујната зона на студиото е корниз со осветлување и ограден систем.

07_03_01

Кујната на островот во студиото стан одлично ја заменува кујната маса, благодарение на далечинскиот управувач за готвење и мијалник.

Кога уредувате студиски стан, треба да размислите за изгледот на комуникациските системи: снабдување со вода и вентилација. Дизајнот ќе биде поврзан со ограничувања на просторот и пристап до системот.

10_min19

употреба на греди

Поддршката од погоре модерен ентериер е зонирање на просторијата со користење на тавански греди.

431

Присуството на греди во студиото стан ќе биде оправдано во случај на:

  • давајќи внатрешни стилски додатоци (за земја стил и еко-дрво, за мансарда стил и високо-технолошки метал)
  • способноста да се скрие дефекти во декорацијата на таванот и зглобовите
  • за камуфлирање комунални услуги
  • за прицврстување на висечки апарати и светилки.

Зонирање-кујна-студио-со-помош-тавански-греди-2

Забележано е дека греди може да ја сменат несоодветната геометрија на студискиот стан простор. Греди може да бидат поставени по ширината на собата за визуелно да ги прошират ѕидовите. Оригиналното решение е да се скрати засечените греди со инсталиран мал вид на нетранспарентно стакло. Практично решение за завршување на површината на греди се смета за полиуретан, симулирање на било која површина структура.

Дознајте како стан изгледа како студио на архитект, можете да го користите во ова видео.

Така, заклучокот сугерира: да се создаде зонирање простор студио станови подобро е да се создаде свој проект за дизајн, кој ќе ги земе предвид многовариантната завршница. Практични и компактни идеи за дизајн ќе бидат позајмени од сопствената имагинација.

Дизајн стан-студио-со-поделба-и-лизгачки-врати-2

Можеби сте заинтересирани за: