Парна просторија во бањата: изолација на таванот однатре, затоплување на ѕидовите и подот. Внатрешна декорација на пареа соба чекор по чекор со слика.

  • admin
  • 11 март 2017 година
Парна просторија во бањата: изолација на таванот однатре, затоплување на ѕидовите и подот. Внатрешна декорација на пареа соба чекор по чекор со слика.

За повеќето луѓе, парна бања е еден вид на симбол традиција велнес ритуал и емоционална закрепнување. Последни дизајни имаат генерирана многу атрибути бања, висока технологија - и печка единици, но само опсегот на завршувањето на материјали останува вистинска природа. Слушање на советите на капачите можат да научат сите правила на завршувањето на пареа, од изборот на подот материјал за да го капачето за капење.

Проектирање на парна бања

Во било кој проект е централен дел на бањата пареа соба, инсталација и декорација која вклучува дрвени трим на подготвениот дрва.

1531-19

Светлина, сува и чиста соба нуди мноштво фактори, меѓу кои е и главна декорација парна бања, топлинска изолација и систем за вентилација. Во фазата на дизајнирање и почетокот на изградбата е потребно да се направи едноставна пресметка на очекуваниот број на посетители, врз основа на големината и област на бања, поставување на бања печка за пареа соби и избор на дрво.

Дизајнирање на план за парна бања-во-бања

Постојат многу видови на проекти, бањи, една и две-ката со вкупна површина од 15 до 72 квадратни метри, кој се очекува да ја објавите салони, пареа соби, тушеви, базени, куќишта и тераси. Меѓутоа, во пракса тоа е забележано дека склопот на димензиите на пареа соба во 3h3,5m бањата соба или пареа 2h2,4m со boardwalks, на која може да се седне и да си легне и таванот висина од 2,5 метри.

Image 2

При дизајнирање и апарати во парната бања е да се обезбеди сигурноста на складирање и задржување на загреан воздух од печката, создавајќи претстава за тоа треба да биде парна бања. Загреаниот воздух во добра пареа се шири рамномерно и непречено во различни насоки.

Компактен бања-со-базен

Како да ја завршите собата за пареа

изолација технологија вклучува мерки за хидроизолација и низа на активности: изолација на таванот, ѕидовите и подот на истата шема, која обезбедува систем на извлекување во соба со пареа за природен градежен материјал за бањи. Преместувањето на топол воздух од загреаната печка предизвикува избор на дебелина на таванскиот материјал.

Image 1basin

По совет на капачите, завршувајќи и изолација пареа започне со површината на таванот, со користење на поголема дебелина одбори

(1,5-2 пати) отколку за ѕидови.

banya093

фази на изолација на таванот одвнатре

Изолацијата на таванот однатре е направена на подготвен гајба, поставен околу периметарот. Таванот на пареата е покриен со ролна изолационен материјал со преклопни споеви и фиксиран со 5x5 блокови.

бања

Помеѓу решетките ставете го изолациониот материјал и затворете го од страната на собата со фолија и поправете го со алуминиумска леплива лента. Конечната фаза на изолацијата на таванот е последната постава со поставата.

Корисни совети

Забележано е дека панел направен од поставата е универзален материјал, благодарение на што се создава посебна микроклима во просторијата за пареа. Без квалитети на масло и иверица, линолеум и пластика се во состојба да остават изглед на ѕидови, тавани и подови привлечни при високи температури. Затоа, несомнено поставата на зимзелени и листопадни дрвја со зглоб на јазикот и жлебот се смета за главен материјал на финишот за пареата.

Слика 6

правиме затоплување и доставуваме ѕидови

Загревањето и завршувањето на ѕидовите на пареата се врши од внатре и надвор од просторијата. За да се направи надворешна декорација на ѕидовите на одделно стои изградена бања е можно во форма на малтерисување и обложување, како и постоечки фасадни материјали: обвивка и камен. Внатрешна декорација на ѕидовите на просторијата за пареа е направена со употреба на обликуваат плочки и поставата.

Слика 3

За внатрешна обвивка, дозволено е да се користат цврсто вградени плаштирани плочки со дебелина од 1-1,6 см. Оптимална опција е употребата на поставата, која дополнително не се третира со хемиски препарати.

kak-obit-banyu-vagonkoy

Поставата е изработена на традиционален начин на лепење со создавање на пареа и водоотпорни слоеви. Како ѕиден грејач се препорачува да се користи минерална волна.

Затоплување-srubovyh-ѕид-парна соба

Греалка се поставува меѓу лајтите на лајсни, земајќи ја предвид локацијата на прозорците и вратите на просторијата за пареа. Предуслов за завршување на просторијата за пареа е почитување на правилото каде се отвара вратата на просторијата за пареа. Потсетиме, според СанПИН, вратата од собата треба да се отвори нанадвор.

Вратата во просторијата за пареа се прави со подигнување на прагот и недопрена рамка на вратата во однос на таванот, ширина од 60 см и висока 175 см.

c84

Затоплувањето на ѕидовите на кабината е многу поедноставно, во споредба со обликот на када со рамка-панел и ќе биде потребно само создавање на бариера од пареа бариера направена од фолија или базалтна рефлективна изолација.

Како правилно да ги красат и изолира таванот и ѕидовите на рудникот волна техноникол, прикажан на видеото.

затоплување и завршување на подот

Затоплување на подот на просторијата за пареа е направено во фаза на создавање на преклопување на кат, со користење на греди 160x120 mm или 200x200 mm, логови 50x110 mm и табла 25 mm. Поставување на изолација 50 mm се прави по двострана хидроизолација на подот и поставување на табла, импрегнирана со 2 минели антисептички и оган-retardant, прелиена со лак.

Подножјето на уредот-подови

Височината на дневникот се препорачува да се избере во согласност со дебелината на изолацијата, со внимание да се префрли на правилното поставување на дневникот со теренот од 500 mm и фиксирање до таванот.

shema11 јазли и полици

Технологијата за завршување на подот во тераса е едноставна и се состои во поставување на подготвените плочки тесно со последователното прицврстување на завртките.

Како завршна топлина нема да се спречи да се направи дрвена решетка на подот и да се изгради протекување тротоарите.

Drain1

Инсталирањето, затоплувањето и завршувањето на подот во пареата ќе биде поврзано со поставување и монтажа на сауна и создавање на дизајнот на полиците.

Паркетот е задолжително опремен со клупи и полици, еднослоен и аголен, кој се наоѓа на 2-3 нивоа долж периметарот и е подвлечен со декоративен дизајн.

Корисни совети

Декоративен дизајн на пареа и избор додатоци за бања, работата на инсталација на водоснабдување, осветлување и полици не е помалку значајна од процесот на затоплување и завршна обработка.

Слика 4

Можеби сте заинтересирани за: