Што е AstraTech - течна топлинска изолација, висококвалитетен и безбеден материјал. Каде е течна топлинска изолација на Астрахан

  • admin
  • 19 јули 2014 година
Што е AstraTech - течна топлинска изолација, висококвалитетен и безбеден материјал. Каде е течна топлинска изолација на Астрахан

Ако недвосмислено кажеме дека AstraTech е течна топлинска изолација која се применува од типот на боја, но делува како моќна топлинска бариера, тоа не значи дека целосно ги открива сите квалитети на материјалот. Контроверзните и контрадикторни мислења за можностите за течна топлинска изолација може да се сметаат како одговор на прашањето: "Како да се произведе топлинска изолација користејќи го овој тип на обложување"

За примена на AstraTech топлинска изолација

Главната задача на современите материјали за изолација е да се спречи влошување на својствата на оградувачките структури, особено ѕидовите.

Слика 1

За да се создаде стабилен термоизолациски слој за замрзнување на ѕидовите, акумулацијата на влагата на кондензатот, пукањето и отворањето на спојките ја помага течната астерек изолација. Затоа, AstraTech топлинската изолација не е само нанотехнологијата за заштеда на енергија, за која во последно време се зборуваше, но исто така додаваме дека е можно да се заштедат енергетски ресурси. Што е AstraTech и каде може успешно да се примени?

63

Структура и составот на теркралниот изолатор Астрахт

Термичка изолација слој AstraTech е високотехнолошки материјал, чија структура е хомогена суспензија или мастика. Составот на течна топлинска изолација ги опфаќа следните компоненти:
  • акрилни врзивни - полимери
  • специјални полнила - проширен перлит
  • пигментирање, инхибирање и огнени додатоци (титаниум диоксид, цинк оксид, кварц, бутадиен-стиренски латекс).

Слика 5

Покривањето на астракк во консистенција наликува на густа боја која може да се нанесе на површината со рацете со четка, спреј или шпатула. По сушењето на AstraTech топлинска изолација, се формира сигурен еластичен слој, кој има топлински заштитни и антикорозивни својства. За повикување: слојот на обвивката на грејач во 1 мм е способен да обезбеди слични термоизоляционные свойства на грејач од минваты 60 мм или ѕидари во дебелина до 380 мм.

И микропорозитетот на структурата на грејачот може да се смета за идеален. За обложување со течен грејач се карактеризира со стабилна адхезија, временска отпорност и пропустливост на пареа. Природно, во присуство на такво количество позитивни квалитети, изборот на течна изолација ќе се направи во корист на астрахтската топлинска изолација.

Технички карактеристики на течна топлинска изолација

Главните технички карактеристики на astraxtes се:
  • густината на материјалот при работната температура за апликација од 20 степени - 595 кг / м3
  • густина на формираниот филм - 350 кг / м3
  • коефициент на топлинска спроводливост на материјалот - 0,023 W / (m ° C)
  • коефициент на топлинска спроводливост на обвивката - 0.0012 W / (m ° C)
  • адхезија на облогата на бетонските и туливите површини - 08 MPa.
  • време на сушење за стабилно формирање на филм - 24 часа.
  хемиски состав според GOST 12.1.007-76, класа опасност е 4. Така, поради добри технички карактеристики, обемот Astratek не е само ограничен на топлинска изолација ѕидови.

слика

Област на примена Астратек

Поради мал коефициент на топлинска спроводливост и структура microporosity Astratek течност изолатор на топлина може да се користи за метал, бетон, тули бази и градежни материјали, и индустриски цевководи и канали. Работната температура и карактеристиките на Астрахан овозможуваат работата да се изведува на температури од минус 60 ° C до плус 260 ° C

normal_57037

И обликот на работната површина за примена може да биде едноставна и комплексна геометрија.
  Работниот слој на течна топлинска изолација AstraTech е способен за:
  • елиминирање на замрзнувањето на зглобовите на ѕидовите, елиминирање на "ладни мостови"
  • Изолирајте било која работна површина, дури и тешко достапна
  • значително забрзува и поедноставува каква било работа со топлинска изолација
  • Погодност и практичност на примена на течна топлинска изолација не создава оптоварување на тежината на конструкцијата.

Слика 6

Течната изолација се применува слој по слој на претходно подготвената површина. Технолошки, дебелината на еден слој на топлинска изолација е 0,4 мм. Стандардната потрошувачка на материјалот, земајќи го предвид еднослојниот слој, е еднаква на 1L. изолација за 1.5 - 2.0 квадратни метри работна површина.

Слика 7

Со комплексноста на примена на течната изолација, процесот може да се спореди со квалификувани сликарски работи. Цена Astratek демократски и овозможува да се направи на изолација со минимални трошоци, повеќе материјалот е спакувани во пригоден сад (пластична кофа) за 3, 10, 20 литри.

Како да се примени течна изолација

Како правилно да се примени течна изолација на Астрахан, темелно опишан во упатството за употреба од производителот.
  Ние само ќе ве потсетиме дека процесот на примена на течна топлинска изолација се состои од следните фази:
  • подготвителниот
  • површински основи
  • примена на термоизолациски слој
  • Бои.

Слика 2 =

За работа со течна топлинска изолација AstraTech неопходно е да се подготви површината. Работната површина се чисти од прашина, стари премази, пукнатини и пукнатини со мал степен на отвореност. Помалите површини и пукнатини се шират, а потоа повторно затворајте го малтерот. Усогласувањето на постојните дефекти (длабоки пукнатини и чипови) се врши со примена на кит за надворешни работи. Доколку е потребно, слој кит е изшкуркан со шкурка. Пред последователното нанесување на течна топлинска изолација, потребно е да се направи површина буквар.

beton-kontakt_0

За овие цели користете буквар на длабока пенетрација за 2 слоја. Ако површината е компактен бетон, песок-вар тула или тула, керамика, со кои се соочува, во буквар се препорачува да се даде предност на буквар на "Бетон-контакт".
  За примена на топлинска изолација слој на течни изолација бара утеха за примена, односно отсуство на силен ветер, дожд или мраз. Резидуалната влага не треба да надминува 10 проценти.

Слика 3

Раствор за течна топлинска изолација, пред готвење подготвен за употреба, се меша со помош на вежба за ниска брзина до хомогена маса. Топлинска изолација се нанесува слој по слој со четка, пиштол за распрскување од секаков вид или шпатула. Дебелината на слојот на топлинска изолација може да достигне 0,5 мм. Вкупната дебелина на слој се пресметува од прелиминарните податоци. Се препорачува малтерот да се нанесе со шпатула или спреј.

упаковка

примена на топлинска изолација со шпатула

Пожелно е да се нанесе слој од течна топлинска изолација со шпатула со употреба на гипс, порозен бетон и кит. За да се примени термичка изолација AstraTech користи широк шпатула, чија дебелина може да биде 1,0 мм. Процесот на нанесување течна топлинска изолација не се разликува од традиционалните начини на полнење, така што не предизвикува потешкотии во само-операцијата.

f1a4648afb00ede16dc5d1dbb97611bb

примена на течна топлинска изолација со помош на распрскувач

За работа можете да користите распрскувач од секаков вид:
  воздух или без воздух. Како е прикажано примената на течна топлинска изолација во ова видео.

Можеби сте заинтересирани за: