Херпес зостер: поставување и инсталација на ќерамиди. Стручни совети.

  • admin
  • 22 јуни 2017 година
Херпес зостер: поставување и инсталација на ќерамиди. Стручни совети.

Со лесно снабдување на американската индустрија на материјалите за покривање во 1880-тите години, човештвото стекнуваше битуменски материјал, кој беше прототип на кровот и модерните битуменски ќерамиди. Дизајнот и импрегнацијата на мазни ќерамиди (шингала) од плочка совршено одговара на светлината и се користеше за изградба на покриви и покриви.

Модерните кедри за покриви со битуменски импрегнирани картонски плочи немаат ништо заедничко. Напротив, тоа е материјал погоден за инсталација со патентирани решенија за ноу-хау во форма на транспортна заштитна фолија од долниот слој. Сега е задоволство да се инсталира. Се разбира, ако ги поседувате технолошките суптилностите на инсталацијата на рачно изработените перформанси.

21b980

Битуменски ќерамиди - карактеристики и својства

Иновативните технологии за креирање кровни материјали за покривање денес се здобиваат со зголемен интерес и побарувачка.

Карактеристики и придобивки од битуменозни ќерамиди, чии типови се дополнуваат секоја година со нови текстури и нијанси, обезбедуваат посебни карактеристики и својства:

• високо ниво на хидроизолација и одлична апсорпција на бучава

• можност за создавање слој на заоблени површини

• Незначителна тежина на кровниот склоп

• достапна и ефтина инсталација.

Tegola-Kastello2

Заклучокот е дека покрив од битуменски ќерамиди е практична и профитабилна опција за покривање. За споредба со конкурентни покривни материјали, битуменската ќерамида, чија цена е многу повисока, може да обезбеди високо ниво на потрошувачите.

bitymnya_cherepica

Како е плочка направена од битумен

Тајната на успехот на материјалот е поставена во технологично размислувањето на уредот на битуменозни ќерамиди. Според експертите кои произведуваат инсталација на ќерамиди, супериорност и удобност обезбедуваат:

• вратоврската черепица, која му дава сила на материјалот - фиберглас шинглас

• Битуменски состав, кој дава можност за задржување на обликот на покривот

• транспортни филмови, кои го штитат слојот за лепење пред почетокот на активностите за собирање

• Минерална трошка (гранулат) на декоративниот слој во форма на прав.

image11

Ќе покажеме дека постигнатите квалитети на потрошувачите се утврдени во својствата на битуменозни соединенија, што обезбедува непроменета конзистентност и хемиска стабилност на покривниот материјал. Секако, за да се зачува супериорноста на покривот, се овозможува инсталирање на битуменозни ќерамиди и специфични начини на прицврстување на главните елементи на ќерамиди.

Димензии и облик на плочки парчиња

Основна единица на материјалот за кровни плочки е ќерамиди во вид на посебни плочи според конфигурацијата и симетријата. Ние нема да се сокриеме, обликот на шиндрата и големината на ќерамидите не влијаат врз квалитетот на материјалите и претставуваат асортиман.

gont-802x1024

Постојат неколку форми на сечење обични и скејт-корниз плочки. Најпопуларните форми на решеткасти покривки за покрив од битуменозни ќерамиди се: ромбоидна, правоаголна, хексагонална и тула.

Размери-gonta-bitumnoj-cherepitsy-Rufleks

Анализирајќи ги повратните информации на експертите за штитките од битумен, методите на монтирање на ќерамиди од било која конфигурација се идентични.

3

Точна инсталација на ќерамиди

Проширена инсталација технологија вклучува следниве активности:

• Создавање на вентилација на покривот

• инсталација на кровна база

• Распоред на потпорниот слој

• монтажа на ленти за крај и плута, шини

• уредно поставување на ќерамиди од долу

• уред на крстосници

• монтажа на гребениот дел од покривот.

Секоја фаза на инсталација има карактеристики и нијанси на поставување или прицврстување, кои љубезно ги делат специјалисти.

montag.bitumka

Совет на специјалисти

потреба за вентилација на покрив

За целосно проветрување на битуменскиот покрив, потребни се 3 вентилациски канали:

• Канал за снабдување, сместен во долниот дел на покривот

• канал за циркулација на воздухот над слојот за топлинска изолација

• издувниот канал на врвот.

Исклучувањето на еден од препорачаните вентилациони канали ја нарушува вентилацијата на покривот.

Слика 1 кровна вентилација

тип на кровна основа

Основата на покривот за плочка треба да биде мазна и силна, затоа OSB-3 одбори, водоотпорни и иверица одбори се избрани за покривот сајт. Дебелината на основниот слој е избрана во однос на растојанието.

Image 2

кој материјал се користи како подлога и неговиот распоред

Континуиран тепих со под агол на наклон на покривот до 3-5 ° е поставен од материјал од ролна полимер OC-1.5 или PE-1.5 со распоред од горе надолу. Ориентација на материјалот: филмот надолу, гранулира нагоре со преклопување до 10 см и фиксирање на работ со кроење на ноктите (20 см висина). Потребно е покривање на крајните делови, долината и коњот, шевовите и спојниците се запечатени со мастика.

Wo0q2pkqy8

инсталација на корниз и крајните ленти

На врвот на креираниот слој на подлогата, надвижниците на корнисите се поставуваат со преклопувања од 5 см. Лентите се заковани на цик-цак начин со 10 см чекори.

На крајот на инсталацијата решетките прават ознака на наклонот на квадратните ќелии од 1x1 m, што овозможува ориентација на распоредот на ќерамидите.

Слика 4

уредна инсталација на ќерамиди

Првиот ред се препорачува да биде поставен од центарот на рампата. Gonts се наредени наизменично од 4 пакети. Гон е поставен на рамнината на покривот и транспортната заштитна фолија се отстранува од долниот слој. Се препорачува уредно поставување на штитници почнувајќи од почетната лента да се направи на дијагонален начин со промена на Ѕ од шиндрата.

Слика 3

Секоја шиндра е поставена на покривот и фиксирана со 4 нокти за покривање: 2 на врвот, 2 на дното. Меѓу соседните ќерамиди, неопходно е да се остави јаз од 1,5-2,0 mm и да се остави додаток на долната поставена шиндра 2,0 mm.

ukladka-gibkoj-cherepicy-ot-a-do-ya-vse-chto-neobxodimo-znat3

соседство собранието

абатмент

За да креирате абатмент со вертикална површина, прицврстете ја шипката со прав агол, што доведува до работ на ќерамидите. Потоа ставете мастика на тепихот на долината, а лентата е вклучена на ќерамидите. Горниот дел на изолираната спојка е прекриен со престилка.

Слика 6

донација

За инсталација, долината од ќерамиди се сече на ширина од 15 см и се поставува на обвинителна клупа. Рабовите на ќерамидите во долината се сечат со кровен нож на таблата. Рабовите по линијата на сечењето се залепени со мастика на ширина од 10 см.

како да инсталирате гребен дел

На гребениот дел и покривните ребра се поставуваат одделни фрагменти од ќерамиди, кои почнуваат од страната спротивна на оптоварувањето на ветерот. Поставувањето на ребрата на покривот со фрагменти од ќерамиди е направено од дното со преклопување до 5 см и последователно фиксирање на гребените плочки за 4 нокти за покривање.

krovelnie_gvozdi

Подетални информации за инсталацијата се прикажани во видеото.

Можеби сте заинтересирани за: