Паметни дома: сензори, далечински управувачи, интелигентно осветлување, најдобри продавници со Aliexpress

 • admin
 • 02 април 2017 година
Паметни дома: сензори, далечински управувачи, интелигентно осветлување, најдобри продавници со Aliexpress

Пред само неколку децении, интелигентни домашни апарати постоеле само во фантазијата на писателите на научна фантастика. Денес, за многумина, тие станаа позната реалност. Мултифункционален електронски системи "Паметни куќа" за да помогне во изградбата на куќа или стан со најнова технологија, да обезбеди удобност и безбедност, промовирање на рационално користење на ресурсите. На Aliexpressасортиман на современи домашни паметни уреди: сензори, тајмери, далечински управувачи на системот, паметни тела, CCTV камери и слични придружни - е претставено во каталог "Потрошувачка електроника". Овде ќе најдете околу 20.000 понуди на високотехнолошки производи на кинески брендови, кои можете да ги купите преку интернет по многу поволни услови.


Кој е паметен дом?

sistema2

Паметни куќа (паметни дома) е лесен-за-користење на интелигентни дома систем клима и осветлување контроли, вода и гас снабдување, мултимедијални уреди, домофон и CCTV камери. Преку различни паметни тела   можете далечински да ја контролирате портата, да ги исушите тревниците, да ги отворите и затворите ролетните и завесите и да извршите многу други корисни активности.

Евентуално, можете да се прилагодите на функциите на различни домашни системи: на осветленоста на осветлување и исклучување на светлата, греењето на подови, температурата на воздухот, вентилација, итн, во согласност со нивните преференции. Програмираните опции може да се комбинираат едни со други, создавајќи т.н. контролни сценарија за домашно уредување за различно време од денот. Дизајн дома паметни уреди   можат да бидат избрани во согласност со стилот на внатрешноста на живеалиштето и пределот на соседната територија.

Кои можности ги нуди Smart Home?

Умен осветлување на стан или куќа. Уреди за домашно и улично осветлување можете удобно да управувате со помош на сензори за движење, тајмери ​​и светлосни сценарија. Оставајќи ја куќата, можете да го исклучите секое осветлување со притискање на едно копче или автоматски поставување на едноставни поставки. Исто така, со помош на паметни осветлување лесно е да се создаде ефект на "присуство" на сопствениците во куќата за време на одмори и патувања.

Интелигентна контрола на домашната микроклима. Со Паметни дома систем, можете да се прилагоди оптимална температура на воздухот во одделни соби и низ куќата, автоматски контрола на климатизација и вентилација, овозможувањето и оневозможувањето загреан подови и топол покрив.

Мултилатерални / мултимедијални функции. Оваа опција ви овозможува далечински да ги контролирате мултимедијалните уреди или системот "мултиметар" во просториите и на локално подрачје. Паметните уреди за дома ќе активираат ТВ, видео и аудио опрема во одредени простории во времето одредено од вас или со сигнал од централниот далечински управувач. Исто така, можете лесно да ја прилагодите јачината на звукот, осветленоста и другите параметри на домашните медиумски уреди.

Домашна безбедност.   Ќе бидете свесни за тоа што се случува во куќата, да се биде во било која, дури и далечна, точка на светот. Во согласност со поставените поставки, камерите детално ќе ги запишат сите настани и ќе ги зачуваат информациите. Добијте детален извештај за системот "Паметни дома" во секое време на паметен телефон или друг компјутерски уред.

Оган и итни сигнализација.   Во најмала чад, појава на пожар, истекување на гас или случајно поплави паметни сензори оперативно ќе се означи на централната аларм и автоматски се исклучи гас или вода низ дома. Каде и да сте, веднаш ќе бидете известени за опасна ситуација.

Сигурносен аларм.   Сигурност сензори и заштита од куќа кршење веднаш информираат безбедносната служба, полицијата и, се разбира, сопствениците за појава во просториите или на територијата на куќата на странци. Интелигентните уреди за дома веднаш даваат аларм, а исто така ги вклучуваат и светските известувачи.

Во делот "Паметна дома", можете да изберете поединечни паметни уреди, комплети на интелигентна домашна електроника, како и модули и мрежни додатоци за автоматизација на стан или куќа. Во овој напис - краток преглед на директориумот "Паметен дом", листа на најдобри продавници Aliexpress, специјализирана за "паметни" апарати за дома, повратни информации од корисниците на ресурсот, како и упатства за нарачување.

Асортиман на делот "Паметни дома"

a59f3ac7d6cf449918e21e9bcadc0fa0-1

За погодност на пребарување, целиот спектар на стоки од каталогот "Паметен дом"   на Aliexpressе поделена на пет потсекции. Еве интелигентни уреди и галантерија од кинески брендови: Broadlink, Xiaomi, Sonoff, TZT, Lixada, Geeklink, Haobo и други.

Ќе најдете разновиден избор:

 • современи паметни уреди за осветлување на куќата и локалното подрачје;
 • електронски уреди дома контрола на климата;
 • безбедносни сензори на движење и кршење;
 • сензори на палење, истекување на вода и гас;
 • паметни екстензии, адаптери и полначи USB-уреди за домашни апарати;
 • паметни прекинувачи, паметни продавници   и мрежни филтри;
 • комплетна комплетна комплексна автоматизација за уредување на паметен дом;
 • дома и улица безбедносни камери   разни конфигурации;
 • модули, контролери и тајмери ​​за опремата на автоматизираниот систем "Паметна куќа";
 • универзален далечински управувачи   за системи за "паметни домови".

Како на Aliexpress да најдете паметна електроника за паметен дом

untitled-2017

Отворете го   Каталог "Паметна дома"   можете на еден од начините погодни за вас: со стартување Aliexpress, од листата на главните категории на производи на ресурс или со директно барање на страницата. За да го направите ова, само неколку кликања од компјутерски глушец.

1. Пријавете се во делот "Паметни дома" од главната страна на интернет хипермаркет.   Во левата колона на главните делови на производот Aliexpressнајдете ја линијата "Електроника" и поместете го курсорот над неа. Дополнителен прозорец ќе се отвори во центарот на почетната веб-страница. Тука треба да ја одберете категоријата "Smart Electronics" и делот "За дома". По што ќе се определи само делот што се заинтересирани во Open Directory «Паметни дома».

screenshot_3 screenshot_4screenshot_5

2. Отворете го директориумот Smart Home преку табелата со категории.   На главната Aliexpress   најдете ја линијата "Категории. Види ги сите. »Кликнете на натписот и одете на списокот на категории на производи. Еве, кликнете на "Consumer Electronics" & gt; Интелигентна електроника. Во листата што се отвора, одберете "Smart Home" и името на посакуваната директориумска партиција.

screenshot_8

screenshot_6

screenshot_7

3. Барањето за пребарување за целиот спектар на Aliexpress.   Овој метод е корисно кога бараат за одредени видови на интелигентни уреди и опрема за нив, ако тие не се во можност веднаш да се најде во каталогот на "паметни куќа". Внесете го точното име на производот за кој сте заинтересирани во полето за пребарување (тоа е на било кое јазиче Aliexpress). На пример, напишете тука: "температурен сензор". Активирајте го пребарувањето со кликнување на иконата црвена "лупа". "

screenshot_9

screenshot_10

Исто така, можете да наведете барање за пребарување од прелистувачот. Таков пат често води кон големо именици Aliexpress. Од тука е лесно да се оди на главните делови на производот, кои се од интерес за вас дома паметна електроника.

Паметни домашни сензори / комплети за домашна автоматизација

screenshot_2017-03-29_215558

Во   каталог "Домашна автоматика"-ред на 4500 наслови. Тука се претставени разни видови сензори - интелигентни електронски уреди за удобно подобрување на домот. Во високо функционален сет на Wi-Fi детектори на "паметни дома сензори" за да ги заштитат своите домови од аутсајдери и да се спречи опасни ситуации - пожари, поплави и истекување на апарати на гас.

Во асортиманот Aliexpress:

 • безбедносни сензори;
 • домашни микроклиматски сензори;
 • сензори за следење на непречено функционирање на апаратите за домаќинство;
 • комплетни сетови на сите потребни сензори за системот за паметни дома.

Во каталогот за "Домашна автоматика" можете да нарачате:

 • магнетни безбедносни паметни сензори за отворање, движење и кршење;
 • безбедносни инфрацрвени сензориреагирање на топлината на човечкото тело;
 • контролни сензори за температура и влажност за паметен дом;
 • умен итни сензори   - истекување на домашен гас, појава на пожари, чад, поплави.

Во продажба на ресурс, безжични и жични паметни сензори:

 • мортис;
 • фактури;
 • таван;
 • ѕид;
 • врата;
 • прозорец.

screenshot_2017-03-30_185736

Безбедносен паметен сензор Xiaomi. Сигналниот уред е монтиран на прозорци и врати. Во испораката поставена Цена - 11,99 американски долари.

screenshot_2017-03-30_185609

Инфрацрвен безбедносен сензор Xiaomi. Паметниот уред работи кога топлината на човечкото тело е заробена. Постои опција "имунитет од животни" -umny сензорот не реагираат на животни со тежина до 10 кг. Цената е 17.19 долари.

screenshot_2017-03-31_143606

Безжичен детектор за чад Earykong. Кога најмала чад високо чувствителни уредот веднаш се префрла на светлосен сигнал и праќа известување аларм Wi-Fi во средишната конзола. Цената е 8,40 американски долари.

screenshot_2017-03-31_145429

Жичен Smart Sensor потопен тип ZHIPU за откривање на истекување на вода. Паметни безбедносни уреди ќе ве чини околу 32 долари.

screenshot_2017-03-30_185644

Со помош на паметен сензор за влага во почвата   од Xiaomi можете да организирате навремено автоматско наводнување на куќа растенија. Цената на уредот во каталогот е 12 американски долари. Во асортиманот Aliexpresss други модели на паметни сензори за заштита на растенија, градинарски тревниците и цветните леи.

screenshot_2017-03-30_185622

Буџетот сет на сензори за опремување на паметни дома од BroadLink. САД плаќаат 39 $, ќе добиете: еден уред отворање SmarTone-сензор сигнал / затворање на врати и прозорци, со детектор на движење, пожар детектор, како и интелигентни далечински клуч за далечинско контрола на системот.

screenshot_2017-03-30_185726

Комплет за паметни дома од Xiaomi шест елементи: мултифункционален портал, еден отворање / затворање сензор, еден инфрацрвен сензор за топлина, влажност и температура сензор, безжичен прекинувач и адаптерот. Цена на Xiaomi Smart Home 6 во 1 за Aliexpress   - 83 американски долари.

Далечински управувачи за паметни дома / паметни домашни контроли

screenshot_2017-03-29_214003

Во делот "Паметни домашни контроли"-Универзни конзоли и контролни панели за интелигентни апарати за домаќинство и безбедносни сензори. Со еден универзален далечински управувач ќе биде во можност за следење на перформансите на индивидуалните уреди или целиот дом технологија, за да се добијат информации за Wi-Fi на вашиот мобилен уред, и го постави на потребните команди преку безжична мрежа, дури и додека се далеку од дома. Дизајн и технички можности на универзалните контролери за паметни дома на кои можете да изберете Aliexpress   во согласност со стилот на внатрешноста, буџетот и личните преференции.

screenshot_2017-03-30_192712

Интелигентен панел за далечинско управување од Ewelink. Куќиштето за паметни преклопници е направено од калено стакло. Постои функција на трепкање со прилагодлива осветленост на светлината. Цена на виртуелни пазари Aliexpress   - околу 40,5 американски долари.

screenshot_2017-03-30_192730

Минијатурен мултифункциски безжичен прекинувач од Xiaomi. Цената на овој модел е паметен далечински управувач за домашни апарати во каталогот Aliexpress- околу 9 американски долари.

screenshot_2017-03-30_192746

За паметниот далечински управувач од BroadLink, во зависност од моделот кој го одбирате, ќе мора да плаќате од 20 до 43 долари. Уредот ги поддржува повеќето функции на апарати за домаќинство и комуникации за паметен дом. Можно е да се оддалечат подесувањата на "облак" и да се ажурираат кодовите на апликациите. Универзален домашен далечински управувач BroadLink е компатибилен со сите компјутерски уреди кои работат на оперативните платформи Android и iOS.

screenshot_2017-03-31_174213

Овој модел на паметни дома-коцка-контрола од Xiaomi-исто така меѓу популарните корисници Aliexpress. Цената на паметен контролор на кинески ресурс сајт е околу US $ 46.

screenshot_2017-03-30_192628

Далечински Wi-Fi RM Pro за далечинско управување со системот за паметни дома од една од водечките кинески брендови - BroadLink. Овој модел на паметна далечинска контрола е различен во функционалноста и оригиналниот дизајн. На Aliexpress   цената на универзалниот уред од BroadLink-28,80 US $.

screenshot_2017-03-31_174148

Истиот модел на интелигентниот далечински управувач може да се купи на Aliexpressкомплетно со климатска станица од истиот популарен бренд BroadLink. Со помош на тандем на паметни уреди, можете да ги имплементирате најдобрите сценарија за апарати за домаќинство и осветлување во различни периоди од денот. Со зората, сензорите на клима контролорот веднаш ќе го пренесат Wi-Fi сигналот кон конзолата. Тоа, според поставките кои претходно сте ги поставиле, го активираат утринското сценарио. На пример, во одредено време, се сврти на светла или отворете го завеси, ќе се претвори во режим на удобност клима уред, ќе го лансира "паметни" кафемат, итн Цената на пакетот Smart BroadLink е приближно 84 американски долари.

Паметни пребарување gadgets / паметни Пронаоѓач

screenshot_2017-03-30_194159

Во каталог «Паметни Пронаоѓач»   можете да купите онлајн разни модели на паметни пребарувачки богатства. Овие компактни паметни уреди можат да бидат прикачени на паричник, клучеви, флеш диск и други важни работи. Во случај на загуба, ќе биде лесно да ги пронајдете со помош на сигналот дека клучот ќе пренесува на вашиот мобилен уред преку Bluetooth. Исто така трекер Поттер Пронаоѓач   може да биде прикачен на јаката на милениче, и не грижете се дека миленичето е изгубено. Ако еден објект паметен ланец таг е предалеку од дејството на областа сигнал, можете да го најдете со помош на други корисници преку една светска мрежа на пребарување мобилен Pixie апликација или слично.

screenshot_2017-03-30_193824

screenshot_2017-03-30_193830

screenshot_2017-03-30_193844

screenshot_2017-03-30_193915

screenshot_2017-03-30_193905

Во каталогот "Барај тракери" има клучеви од најразновидните големини и конфигурации. Овде можете да изберете паметни пребарувачки уреди со различен опсег на дејствување - од 10 до 50 м. Спектарот на светли бои Паметно наоѓач на Aliexpress- Во исто време импресивен. Цените, во зависност од моделот на клучните фоб, се од 2 до 44 американски долари.

Паметно осветлување / интелигентна осветленост

screenshot_2017-03-29_214837

Во паметна улуминација   ќе најдете асортиман на светилки и светилки за уредување на паметен дом. Еве различни модификации модерни паметни тела   за внатрешно и надворешно осветлување. Тие се карактеризираат со висока енергетска ефикасност, стилски дизајн и функционалност.

Во каталогот "Интелигентно осветлување" можете да купите:

 • заменливи LED диоди за заштеда на енергија за интелигентни светилки;
 • паметни светилки со опции за бел, жолт и разнобоен сјај и музички центар;
 • мултифункционални паметни светла   различни цели.

По назначувањето, можете да изберете:

 • плафонски светла за уредување на систем за осветлување за паметен дом;
 • ѕидни и суспендирани паметни тела за внатрешно и надворешно осветлување;
 • паметни столни ламби, sconces и nightlights.

Еве неколку модели на интелигентни безжични светилки од каталогот Smart ullumination, кои се популарни кај корисниците Aliexpress:

screenshot_2017-04-01_174701

screenshot_2017-04-01_174734

screenshot_2017-04-01_174751

screenshot_2017-04-01_175222

screenshot_2017-03-31_112626

screenshot_2017-04-01_175302

screenshot_2017-03-31_113019

Smart светилки имаат интегрален Bluetoothe-модули со помош на кои тие можат да бидат лесно да се контролира со прилагодување на оптимална температура и светлина флукс нијанси, како и утврдување на саканата сценарија и режими дома осветлување и соседните парцела за различно време од денот. Конфигурација на светилка и стил на дизајн паметни осветлување тела   можете лесно да изберете според стилот на вашиот дом.

Паметни екстензии, прекинувачи, приклучоци / приклучок за штекер за струја

font-b-smart-b-font-household-outlet-power-strip-font-b-extension-b-font-font

Со опремување на паметна куќа со сите правила, вреди да се води грижа за изборот на квалитет мрежна опрема. Според експертите, електричните производи на кинески брендови се функционални, енергетски ефикасни и сигурни и безбедни (дури и кога се користат под високи услови на оптоварување). Покрај тоа, тие се разликуваат во модерен дизајн и совршено се вклопуваат во стилот на паметниот дом. Во асортиманот   приклучок за штекерот Smart Power- повеќе од 1300 различни трговски парцели.

Тука се презентирани:

 • паметни кабли со USB, HDMI, VGA конектори;
 • безжични продолжни кабли   за системи "Паметна куќа";
 • интелигентни полначи;
 • паметни WiFi приклучоци   и прекинувачи;
 • паметни сокети со тајмери ​​и шалтери;
 • електрични приклучоци и прекинувачи со вграден далечински управувач;
 • мрежни адаптери, адаптери итн.

Најпопуларните многу «Паметна мрежа додатоци»:

screenshot_2017-03-31_203757

screenshot_2017-03-31_203807

screenshot_2017-03-31_203821

screenshot_2017-03-31_203838

screenshot_2017-03-31_203910

screenshot_2017-03-31_203919

screenshot_2017-03-31_203928

За детали за функционалните и техничките карактеристики на различните модели на мрежна опрема за паметни домови може да се најде во табелата за спецификации (опис на многу). Кога нарачувате повеќето електрични производи од каталогот Aliexpress   "Паметно приклучок за струја" може да ја одбере бојата на случајот, видовите и бројот на конектори, како и опциите за занимавање.

Модули за домашна автоматизација

plata102-800x600w

Во каталогот "Модули за домашна автоматизација"   собраа околу 13000 понуди на интелегентни куќи за автоматизација на куќи произведени во Средното Кралство. Тие се дизајнирани да примаат информации од сите паметни сензори поврзани со куќа или стан и да ги прикажуваат овие информации на централниот екран. Модулите се користат и за контрола на надворешни интелигентни уреди (следење на безбедносните сензори, создавање на пријатна микроклима, поставување на оптимално осветлување итн.). Безжични модули   може да ги извршува функциите на домашните метеоролошки станици и мерните уреди на метри. Може да се купат во Aliexpress   Модули за автоматизација на различни видови: во телото и без случајот, со или без сензори инсталирани, со основна или целосна функционалност.

Неколку популарни модели на кинески ресурси модели на безжични автоматизација модули за опремување на паметни дома:

screenshot_2017-03-30_175309

screenshot_2017-03-30_175259

screenshot_2017-03-30_175428

screenshot_2017-03-30_175405

screenshot_2017-04-02_011247

Ве молиме запомнете: во каталог "Модули за автоматизација"дупликат некои многу од други делови Aliexpress. Овде можете да најдете сензори, паметни уреди за осветлување, домашни системи за контрола на климата и други слични производи.

Најдобрите продавници за продажба на паметна електроника за паметен дом на Alyexpress

 1. Животот подобро;
 2. BroadLink;
 3. AS Интелигентна контрола;
 4. ИНСТИТУТ НА ДИГИТАЛЕН;
 5. Јас-електронски;
 6. Оригинален пазар;
 7. Фабрика за Е-извор;
 8. Wlansmart предводник;
 9. Продавница за домашна е-продавница;
 10. CN-AUCTION;
 11. Дигитални фитинзи;
 12. Магазин FutureLife.

Клиент повратни информации за дома паметни уреди со AliExpress

Осврти на збир на безжични магнетни сензори за отворање на врати, прозорци од Earykong.   Модел G77-новина на пазарот на кинеската електроника. Стандардно, ќе ви бидат испратени уреди кои работат со фреквенција од 433 MHz. Сепак, можно е да се нарача Aliexpressи сензори со параметар 315 MHz - за оваа намена доволно е да се испрати порака за разјаснување на продавачот на ресурси при поставување на налогот (полето за пораки е на електронска форма). Опсегот на сензорите е околу 80 m. Во комплетот има осум сензори со бела боја. Цената на Earykong сензорот е 14,20 американски долари. Купувањето го направија 226 корисници. Просечната оценка на овој производ е 4.9.

screenshot_2017-04-01_184442

RU R *** v K. Купи за летна резиденција. Нормална стока. Немам поплаки. Сите поврзани совршено, сензорите функционираат, како часовникот, редовно сигнализираат за "упадите". Тестирано со соседите :) Во Серпухов, парцелата беше испорачана за 34 дена.

UA L *** o P. Купив два сета пред два месеци. Инсталиран веднаш. Дванаесет парчиња се уште работат, три месеци подоцна еден сензор престана да реагира, напротив, функционира без никаква причина, неопходно е да се отстрани. Влези, кој сака ... Батериите треба да се сменат некаде за една недела и половина или да ги исклучат сензорите кога некој е дома. Опсегот на откривање е уште пореален. Во принцип, купувањето е задоволено. Испораката беше брза - две недели пред Каменец-Подолски.

RU R *** n O. Signalcu купи многу одамна. И сега решив да ги земам во прилог таквите сензори. Јас користам четири месеци. Проблеми досега не се пронајдени. Откако сензорот на вратата работеше лажно, тоа не се случи повторно, така што не се брои. Сè функционира како што треба. Ми се допадна дека сензорите се во комплет, ефтин и квалитетот е сосема нормален. Пластиката не е тенка. Спакувани сè беше сигурно. Испорака во Канск-35 дена. Јас препорачувам. Ви благодариме на продавачот.

Осврти за паметниот безжичен излез со далечински управувач Broadlink SP mini-3.   Опсег на испорака: безжичен приклучок со вграден универзален далечински управувач. Управувајте од вашиот паметен телефон. ЕК-стандардниот приклучок. Не постојат опции за избор на тип на конектор при нарачување. Сепак, можно е да купите дополнителен соодветен адаптер. Паметниот сокет поддржува Андроид 4.0 и повисок, iOS-8 и повисок. Приклучоци за Wi-Fi приклучоци за монтирање - товарен лист. Материјалот на паметниот уред е огноотпорен поликарбонат. Набавка на Aliexpress   дизајниран 10 луѓе. Вкупниот резултат е 5 ѕвезди.

screenshot_2017-04-01_184726

UA F *** а G. Одлично продавач, високо квалитетен излез. Доставен во Ровен за три недели. Нема побарувања. Но, ... Во локалната мрежа, поставувањето на менаџментот се покажа како едноставно. И тука е како да го конфигурирате овој уред за контрола од интернет. Јас се уште не разбирам. Апликацијата упорно инсистира на поврзување само со домашната Wi-Fi. Па, ние ќе разбереме. Јас го препорачувам производот, мислам дека е корисно, однапред да се разјаснат сите технички особености на специјалистот. Мојата евалуација е "пет".

RU T *** n V. Практична розета. Шик дизајн, изгледа модерно и скапо. Имаме многу соби во куќата, стана многу удобно. Лесен за поврзување, удобен за користење, прекрасно направен, случајот е издржлив, нема недостатоци. Испорака на Петар - 27 дена.

RU G *** v D. Морав да чекам повеќе од еден месец. Јас живеам во Москва. Стоката е добра, квалитетот е на ниво. Дефинитивно, пет "ѕвезди". Мојот четиринаесетгодишен син брзо сфатил како да се поврзе и конфигурира контролата. Значи, ако се сомневате, не, сè е многу едноставно. Продавачот Ви благодариме за трпението и висококвалитетната услуга. Го мачев со прашања :) Ја препорачувам оваа продавница и стоката, се разбира, исто така, ве советувам.

Осврти за LED паметна светилка LightMe Интелигентна Е-27 со Bluetooth-модул и звучник.   Конфигурацијата на LED светилка е стандардна, кружна. Уредот е компатибилен со повеќето модели за домашна употреба. Излезот на светлината е 500-1000 Lm. При купувањето, можете да ја изберете оваа опција, како и главната нијанса на сјајот (жолтеникава или природно-бела) и дополнителна опција за поддршка на контрола на осветленоста. Можете да контролирате паметна лампа од обичен паметен телефон или друг уред што работи на Android или iOS платформа. Цена на LED сијалица Aliexpress- 14,75 US $.

screenshot_2017-04-01_184428

RU P *** o A. Редоследот не беше многу успешен. Купив само три ламби за Aliexpress. Во еден од нив работел само 4 бои од 7 можни. И звукот во истата светилка беше супстандарден. Ја ценеше чесноста на продавачот. Јас дури и не започнав спор, му пишав, го гледав видеото и испрати замена. Брза испорака до Зеленогорск за прв и втор пат е нешто како три недели. Ќе нарачам повеќе, сега, како подарок! Ги советувам сите.

RU V *** n G. Во Амурск парцелата патуваше точно 1,5 месеци. Но, тоа не е ништо. Квалитетот на светилката е многу задоволен. За неколку дена оваа магија беше во центарот на вниманието на сите членови на семејството. Ура - иднината дојде! Навистина, купувањето е угодно. Бојата на сијалицата е светла, пријатна за очи, диспензерот е добар. Уште малку повеќе ponasyschennee бои беа - и воопшто, супер. Ми се допадна "пријателите" со сите оперативни системи. Квалитетот на звукот е исто така одличен, добар бас, опкружувачки звук. Сè е кул и кул. Продавачот почит! Јас им препорачувам на следниве клиенти, вие дефинитивно ќе бидете задоволни.

RU Z *** n M. Целосно задоволен со неговата набавка. Цената е прифатлива. Тие испратија речиси веднаш, дури и изненадени. Чекав само две недели во Москва. Апликацијата се симнува лесно. И покрај фактот што наставата на англиски јазик, се покажа како едноставна и разбирлива. Во поставките за да се разбере - неколку минути. Квалитетот на светилката е сосема нормален, но звукот, сепак, не е премногу моќен и рамен ... Со еден збор, многу работа за вечерни собири, но не и повеќе. За овие пари - добро и, што е најважно, правото купување, верувам. Ќе ставам пет "ѕвезди". Ви благодариме на продавачот! Одлична продажба за вас!

Како да нарачате паметна електроника за паметен дом на Aliexpress

Нарачајте ги саканите уреди за паметната куќа Aliexpress   доста едноставно. Ќе се справите со извршување на трансакција   буквално за неколку минути, дури и ако купите на Интернет за прв пат. Серијата на активности, сметаат дека на пример за присоединување во каталогот "Паметни куќа" компактен безжичен паметни проширување со дополнителни приклучоци и заштита на USB-преоптоварување на кинески бренд Broadlink. При изборот на корисници - паметни мрежни уреди со бело или светло зелено тело. Цената на продолжниот кабел во каталогот за ресурси е околу 24 УСД. Испорака - бесплатно.

Како да поставите нарачка:

1. Најавете се на вашата сметка.   Овластување за склучување на трговски трансакции на Aliexpressе потребно. Ако не сте имале време да креирате личен профил на страницата, направете го тоа пред да го направите купувањето. Опции "Регистрација"   и "Login" се наоѓаат на врвот на веб-страницата.

screenshot_1

screenshot_2

2. Кликнете на табулаторот Опис. Забележете ја бојата на случајот на паметниот уред на мрежата за кој сте заинтересирани. Додајте количина ако сакате да купите повеќе од една екстензија.

screenshot_1

Погледнете го редот «Испорака». Во нашиот пример, стандардното испраќање ќе биде испратено од услугата AliexpressСтандардна испорака. Приближно време на чекање се од 25 до 41 ден. Ако, поради некоја причина, претпочитате друга опција за испорака, отворете ја табелата со алтернативни методи и наведете соодветна. За да го направите ова, кликнете на името на поштенската услуга. Не заборавајте да го потврдите вашиот избор со кликнување на "OK".

screenshot_2

Затворете ја табелата и вратете се во описот на gadget. Ако сте подготвени да продолжите да ја обработувате трансакцијата и веднаш да ја платите нарачката, кликнете "Купи сега".

screenshot_3

3. Одете на следното јазиче "Изработка на нарачка".   На оваа страница Aliexpress   треба да го пополните формуларот за адреса, како и да го прочитате формуларот за нарачка и да го одберете методот на пресметка за купената стока.

Ние ви нудиме примерок од пополнување на формуларот со адресата за испорака на парцелата Aliexpress. Адресата е важна за да напишете латински. Ве молиме имајте предвид - некои линии на образецот за адреса (име, телефон, индекс, име на улица, број на куќа и стан) мора да бидат пополнети рачно. Во екранот, тие се опкружени со црвени рамки. Во други графикони (земја, регион, град), системот ќе ви понуди паѓачки листи во кои е неопходно да се обележи соодветна линија. Во екранот, овие колони се обележани со сини рамки. Потврдете ги информациите за адреса на испорака   Зачувај. "

screenshot_4

4. Проверете го формуларот за нарачка.   За да отидете на неа, скролувајте надолу по табулаторот "Подредување". Овде можете да аплицирате купони (ако имате соодветни за оваа набавка), и исто така напишете порака до продавачот.

screenshot_5

5. Изберете начин на плаќање.   За да го направите ова, скролувајте ја страницата малку повеќе. Кликнете "Потврди и плати", ако формуларот е пополнет правилно, вкупниот износ на плаќање со кој сте задоволни, и сега сте подготвени да платите за стоката.

screenshot_6

6. Одете на следното јазиче "Плаќање". Доколку е потребно, пополнете ги деталите за плаќањето. Овие информации ќе бидат потребни ако одберете да платите со кредитна картичка. Проверете дали податоците се точни. Кликнете " Плаќај сега". При пресметувањето преку електронските системи за плаќање, обично не се потребни дополнителни информации. Затоа, ако изберете овие начини на плаќање по префрлување на табулаторот "Плаќање", можете веднаш да кликнете "Плата сега".

screenshot_7

7. Завршете го плаќањето на местото на платниот систем. Трансферот на страницата на банката или на друга електронска платежна услуга ќе се појави автоматски. Во отворената форма внесете ја лозинката добиена во SMS и завршите со исплатата со соодветниот клуч.

screenshot_11

8.   Осигурајте се дека успешно сте платиле за вашето онлајн купување. Врати се на Aliexpressисто така ќе се случи автоматски. По неколку секунди, на мониторот ќе се појави системска порака со потврда дека вашата уплата е направена. Покрај тоа, вашето купување ќе се појави во листата "Сите нарачки" на вашиот личен кабинет. Овде можете да дознаете статус на нарачка, и по испраќањето на пакетот - го добиете кодот за песна за да го следите.

screenshot_8

Пријатен шопинг на Aliexpress!! Нека вашите превземања секогаш ќе бидат успешни и корисни!

Можеби сте заинтересирани за: