Зимски режим на пластични прозорци: прилагодување на прозори. Прилагодување на ПВЦ прозорец.

  • admin
  • 21 ноември 2017 година
Зимски режим на пластични прозорци: прилагодување на прозори. Прилагодување на ПВЦ прозорец.

Ако од инсталираниот пластичен прозорец е заладување, тогаш е време да се преведат не само рацете на часовникот, туку и прозорците за зимското време. Некомплицираната процедура за прилагодување ќе потрае минимум, ако ги знаете особините на заклучните пинови на периметарските фитинзи. Корисен совет, како и секогаш, патем.

Како да се префрлат прозорците на одреден режим

Познато е дека дистинктивната карактеристика на пластичниот прозорец во станот е можноста за прилагодување на режимот за превод на крилата "зима" / "лето" поради инсталираните фитинзи.

plastikovyih-okon

Во фитинзите на прозорецот, сигурноста на притискање на појас против рамката на летните и зимските услови на пластичните прозорци се изведува и се обезбедува со заклучување на корпи, кои се разликуваат во геометриска форма и способност на ротација.

Копчињата (ексцентрици) се наоѓаат на крајниот дел на капачињата и се функционален стегачки елемент на парниот дел кој се наоѓа на рамката на прозорецот и е точка на стегање.

7a1430832647837ee1a38d8f1aa9af20

Преместувањето на вртењето нагоре и надолу привлекува поклопец. Во зависност од големината на PVC прозорецот долж периметарот на листот, постојат 4-8 столпчиња.

Зимскиот режим на ПВЦ прозорците обезбедува доволно тесни крстосница на прозорецот на прозорецот до рамката, летото - помалку густа одговара.

Заклучните пинови го продолжуваат животот на фитинзи и се разликуваат по видот на главата.

reguliruem_tsapfy

По совет на професионалци, соодветно избраната алатка за прилагодување на пиновите за заклучување ќе обезбеди брза промена на транзицијата на прозорецот. Ќе користиме корисни совети - како да разликуваме и како да ги прилагодиме затворачките шипки.

инструментално

Разликата помеѓу затворачките шипки на приклучоците за периметар на прозорецот

Постои мислење за тоа колку фитинзи постојат, колку што е трнњонот, а колку е поголем појасот, толку е поголемо заклучувањето. Затоа, нема да боли да се научи темелно и детално за видовите на копитари.

zapfa

стандардни видови иглички

Постојат заклучувачки ексцентрични прилагодливи пинови и заклучувачки спојници S-ES, кои се користат во одредени прозори.

trunnion R, фитинзи Интерника

Севкупниот ø на кругскиот списанието R е 11 mm. Прилагодување на клемата од +/- 1,2 mm се прави со 4 мм хексадецим, крст-шрафцигер и шрафцигер со дупчиња.

Дополнителна точка за запирање со врвна шарка, исто така, обезбедува тесна врска на врвот на прозорецот.

furnitura_internika-min

trunnion E и обетка V, фитинзи Roto

Вкупната големина на E и V пиновите на тркалезната форма е 8,5 mm. Прилагодувањето на притисокот е +/- 0,8 мм. Прилагодувањето се врши со стандарден шестоаголник од 4 мм и посебен клуч за иглички V.

Слика 1

ролери и овални огради, додатоци Maco

Габаритот на славина ролери е 11 милиметри, прилагодувањето стискаш од +/- 1 mm се врши со клуч Ален или дупчиња шрафцигер.

1429031391_raspolozhenie-capf

Местење овална или елипсовидна форма на стврднати челик иглички е +/- 1.5 mm. Можете да ги прилагодите клештите и клучот.

titan1

3D Титан врв со ротирачка глава, додатоци SIEGENIA-AUBI

Само-регулирање на игла, со мазнење дозволена јаз mezhfaltsa и бескрајно прилагодливи од страна на стискаш +/- 1 mm и висина од +/- 2 mm.

анти-провални погледи на буриња

обетки во облик на печурки Клеверел, додатоци ГУ

Прилагодувањето на стегачот +/- 1,2 mm се прави со клуч Torx.

Првичниот чекор пред прилагодување на пластичните прозорци за зимскиот режим, го одредува типот на врвови на прозорецот на прозорецот.

Zapfa Titan 42

Корисни совети

На главата на било кој заклучувачки пин има дупка за слетување со одредена конфигурација, што укажува на тоа која алатка се препорачува за приспособување. Prompt шестоаголна на главата на обетка и спојни шини, значи да се биде во можност да се прилагоди на шестоаголна 4 mm, внатрешниот круг - еден од одвртувачи на млазници, X - и Филипс шрафцигер дупчиња, ѕвезда - шрафцигер со прскалка означени T / TX.

По преземањето на алатката, можете да почнете со прилагодување на режимот на вртење.

1822

Самостоен пластичен прозорец подготвен за зима

  • На прозорецот ги наоѓаме сите стебла и го одредуваме нивниот изглед.
  • Ја избираме потребната алатка за прилагодување.
  • Свртете секоја игла и монтажа плоча 90 ° ротација на стрелките на часовникот алатка (во насока на прозорецот - зима далеку - летен).

1104935_5

  • Точка на пресврт е ознаката на тврдината со гравирање на удар или точка.
  • Го проверуваме текот на ротирачкото копче, во цврсто притисната состојба на листот, рачката на прозорецот станува цврста.
  • Во прилог на притискање клапи приспособување на владата нема да се меша Подмачкувајте компоненти на прозорецот додатоци WD-40 спреј.

смазка

Како рачно да ги преведете прозорците на соодветен режим, прикажан на видеото.

Можеби сте заинтересирани за: