Стакни внатрешни врати: фото, занишан, лизгачки, лизгачки, стаклени врати на преградата. Фитинги за стаклени врати. Инсталација на стаклени внатрешни врати, инструкции по чекор по чекор.

  • admin
  • 13 декември 2016 година
Стакни внатрешни врати: фото, занишан, лизгачки, лизгачки, стаклени врати на преградата. Фитинги за стаклени врати. Инсталација на стаклени внатрешни врати, инструкции по чекор по чекор.

Стаклните внатрешни врати тешко може да се наречат најпрогресивни пронајдоци на човештвото, но тие неодамна стекнаа популарност. Луѓето сакаат да сакаат нешто ново, оригинално, вклучително и во внатрешноста на својата куќа. Стаклени врати имаат свои својствени предности: тие визуелно го зголемуваат просторот и имаат добри звучни изолациони својства. Покрај тоа, стаклените внатрешни врати изгледаат привлечно и оригинално. Ако сакате да инсталирате стаклени внатрешни врати, материјалот во оваа публикација ќе ви биде корисен. Ќе ги разгледаме најчестите дизајни, типови на стаклени врати, а исто така ќе дадеме кратка инструкција за поставување врата за замав од стакло.

Избираме внатрешна стаклена врата, корисни совети. Дизајн на стаклени врати

Така се случило дека заматените структури се почести за луѓето, барем за жителите на постсоветскиот простор. Нишалните врати може да имаат мали разлики во градежништвото - на пример, стаклена нишалка може да се инсталира во рамка на вратата или да се монтира без неа. Разликата е, исто така, во видовите на canopies користи за инсталација.

преклопни стаклени врати за внатрешни работи со кутија

DSC03692

Во некои случаи, ова е најсоодветната опција за куќа или стан, бидејќи стаклената плоча добро се вклопува во рамката на вратата, обезбедувајќи добра звучна изолација во просторијата. Таквата врата не се разликува од конвенционалната пластична или дрвена внатрешна врата, освен што нејзиното платно е направено од стакло. Сепак, канопи, брави и рачки на вратите во стаклени врати се различни, подолу ќе ги погледнеме нивните карактеристики.

Стаклениот лист на нишалната врата може да биде само парче од калено стакло или може да биде затворен во рамка околу периметарот. Рамките за листот од стаклената врата се направени од различни материјали - пластика, дрво, алуминиум, итн. Стакленото платно, затворено во рамка на издржлив материјал, е побезбедно и посигурно, бидејќи неговите рабови се заштитени од случајни шокови.

стаклена врата која се нишала без кутија

dd38f94c8a46b5b86567e0e029d6d92f

Во повеќето случаи, без вратоврска рамка се ставаат стаклени врати со висина на висина - оваа врата се отвора слободно во двете насоки, самото платно се поставува на место. Ова е удобен дизајн - нема потреба да ја затворате вратата, не плескаат, има помал ризик од оштетување на листот на вратата, итн.

И покрај горенаведените предности, таква врата се затвора лабаво, бидејќи за нејзиното нормално функционирање е потребен јаз меѓу лист на вратата и вратата. Како резултат на тоа, звучната и топлинската изолација на просторијата не можат да обезбедат нишалка што замавнува.

Крошна за вратата на нишалото без кутија се состои од спојувач на стаклениот слој и метален игла што се вметнува во дупките на дното и на горната страна на вратата.

4 (4)

Стаклени врати од типот на нишалото може да се инсталираат во простории со интензивно движење на луѓе: кафулиња, ресторани, клиники, болници итн. Стакло нишало врати веќе долго време покажаа својата погодност и ефикасност со огромен патнички проток во метро станици.

врата-54

Кој стакло-мат, или транспарентен за да даде предност, секој одлучува за себе. Ако вратите се инсталираат во јавен тип - кафулиња, ресторани, лоби, најчесто проѕирно стакло се користи. За внатрешни врати во куќата, стан или канцеларија е подобро прилагодена врата стакло внатре мат, или изработени од обоени нетранспарентно стакло. Во канцеларијата, ова е неопходно за да се обезбеди тивка работна средина, а дома на некое лице понекогаш и треба приватност, што не е олеснето со транспарентни врати.

Малку совети: можете да заштедите многу на мат или обоени стакла, да купувате проѕирна ткаенина и да залепите на својата површина евтин декоративен филм, кој се продава во продавници со градежни материјали.

внатрешни врати со лизгачки стакло

4-800x500

И покрај фактот што лизгачките врати доаѓаат во различни дизајни, тие се обединети со еден задолжителен општ детал - валчести механизми и водичи, по што се движи листот на вратата.

сборка

Несомнената предност на лизгачките врати е заштедата на простор, што е важно за мали апартмани. Во овој случај, местото што ќе биде потребно за отворање на вратата на вратата може да се користи рационално.

Лизгачки врати се прикачени на едната страна на вратата, и може да се отворат лево или десно - како некој поудобен. Лизгачки врати може да се инсталираат во секоја просторија. Ако вратата е широка, има смисла да се инсталира лизгачка врата со две врати што се лизгаат.

касета лизгачки стаклени врати внатрешни работи

6-1469022589

Дизајнот се состои од кутија за касети во која се крие листот на вратата.
  Всушност, ова е еден од видовите на лизгачки врати. Разликата е во тоа што листот на вратата е скриен во ѕидот кога се отвора.

8bd7a8e1abf5d6fa3878471779e0e66f

Предности - удобност, безбедност во работењето - скриени во ѕидот на стаклена ткаенина нема да бидат оштетени, што е особено корисно кога се движат мебел, вкупниот трансфер водовод или хардвер.

Недостатокот на вратата касета, можеби само една - за инсталација имаат делумно или целосно затворена и повторно да се изгради perestenok.

купе со стаклена врата

7

Комплетен аналог на вратите "мебел", кои се поставени на кабинетите на купето.
Принципот на нивната работа е исклучително едноставен - ролетните одат еден по друг, се движат по ролери долж водичи. Разликата меѓу вратите на кабинетот и внатрешни врати купе само во дебелина на лист стаклена врата - се користи подебел лист за внатрешни работи врата.

Се поставува прашањето: препорачливо е да инсталирате купе врата во влезови ширина од 1,2 метри или помалку е тоа? Всушност, купе вратата во тесните отвори не се поставени - многу повеќе целисходно да ги користите како полноправна внатрешни партиции.

goods_photos_goods_fg_415_angel1

Да го направите ова, чиста perestenok меѓу соби, и да се воспостави наместо купе вратата со неколку крила, со цел да се добие, неколку предности: прво, убава стакло "perestenok", во втората - можност да се зголеми просторот, едноставно со отстранување на појас врати, во третата - Внесете ја просторијата на кое било погодно место, отстранувајќи едно од лисјата на вратата.

Некои препораки за поставување стаклени врати

728px-Инсталирање-а-туш-врата-чекор-1

• Принципите на поставување стаклени и дрвени врати се слични на многу начини, но постојат голем број значајни разлики. Прво треба да го одредите токму типот и моделот на стаклената врата, бидејќи тоа го одредува начинот на монтирање.

• Стаклената плоча има многу тежина, па затоа е подобро да ја инсталирате со асистент.

• Не е можно да се прилагоди на подготвената стаклена врата дома на саканата големина, да се намали или да се види. Се препорачува да се направат стаклени врати под ред, а мерачот треба да се повикува само откако вратата е целосно подготвена.

• Платно за врати или направен од калено сигурносно стакло - овие видови на стакло се многу силни, но сепак Грубото ракување може да ги оштети. За време на инсталирањето на стаклената врата, мора да се придржувате до најголема грижа, и уште еднаш да работите заедно со асистент.

• При поставување на многу популарни стаклени врати не се само дрво, но метални кутии - тие се многу органски изглед со мат и транспарентни стаклени плочи.

Карактеристики на фитинзи за стаклени врати. Производители

1333209758_furnitura

Да започне со тоа, дека сите шарки, рачки, монтажа компоненти, сврзувачки елементи, загради, ролки, водичи за стаклени врати се многу поскапи од дрво или пластика. Причината е едноставна: стаклото е скап и кревок материјал, па затоа сите додатоци мора да бидат со висок квалитет.
  Со мали димензии, прицврстувачите мора да бидат способни да издржат тешка тежина со значителна маргина. Значи, во присуство на квалитетни делови од добар производител, можете да инсталирате стаклена ткаенина со тежина над 100 кг. и ширина од повеќе од половина метар.

Се разбира, освен сигурноста, сите детали од хардверот треба да изгледаат убаво и да се усогласат со стакленото платно. Особено добро докажани во овој поглед се делови направени од алуминиумски и нерѓосувачки легури. Понекогаш бронза и месинг, елоксирани легури се користат за производство на додатоци.

maxresdefault

Некои од најпознатите производители на опрема за стаклени врати: Dorma, GEZE, ТМ «WSS», Casma, Meroni, ХДЛ - нуди објекти на највисок квалитет на делови за стаклени врати на различни видови. При изборот на хардвер за стаклени врати не го запре производството на еден производител - Може да се комбинираат делови од различни брендови, надополнувајќи со тоа и вратата на Вашите потреби.

Треба да се напомене дека барањата за фитинзи, без оглед на видот на стаклена врата, се исти: цврстина и квалитет. Тоа е точно, на деталите и занишан и лизгачки врати: ролки, водич профили, фрла и шарки треба да се провери само од страна на производителот, силни и издржливи.

Инсталација на стаклени врати, чекор по чекор инструкции

Размислете за поставување стаклена врата со висина - како наједноставна опција.

Првиот е подготовката на вратата. Треба да има повеќе од големината на рамката на вратата за околу 1 - 1,5 см.

d0bfd0bed0b4d0b3d0bed182d0bed0b2d0bad0b0-d0ba-d183d181d182d0b0d0bdd0bed0b2d0bad0b5-d0b4d0b2d0b5d180d0b816

Ако инсталирате вратата за прв пат, се шират на сите елементи на подот: чаша лист, сите делови на рамката од вратата, праг, итн

vSE-zaranee-otmerennye-razmery-steklyannyh-dverej-V-saunu-neveroyatno-vazhny

Мора да замислите дека вратата структура е целосно собрани и подготвени. Се разбира, можете да го направите без него, но ако го следите, ќе можете да замислите што ќе биде целосно монтиран дизајн. Ова ќе овозможи да се избегнат честите грешки.

Следна треба да се одбележи до бар на рамката од вратата, така што на готовиот делови се совпаѓаат со големината на соседните страни на вратата лист.

Инсталација - сите стаклени врати-во-бања

При монтажата на стаклената врата, неопходно е да се набљудува расчекор помеѓу рамката на вратата и мрежата, што треба да биде 3 мм. (ова е дополнителна 6 мм за пресеците и столбовите на кутијата). За да може полесно да се одржи јазот, можете да ставите парчиња од картон или пластика со соодветна дебелина во жлебот помеѓу кутијата и листот. Обележувајќи го дното на рамката на вратата, треба да ја земете во предвид големината на прагот (ако е обезбедена).

dveri-razmeru2

После тоа, ја собираме целата конструкција на кутијата. Се препорачува да почне да работи од врвот. Фокусирајќи се на изгледот, горниот пресек и страничните делови се сечат под агол од 90 или 45 степени, во зависност од дизајнот на кутијата. Користени алатки: рачно кружни, ножеви. За почетници се препорачува да се користи стол - алатка за сечење делови под прав агол.

Склопување врата-кутија-на-самореза-на-дрво

Горниот бар и соседните страничните плочи се фиксни заедно со помош на менгеме, се дупчат преку-дупки околу 2,5 mm во дијаметар, Мозли потоа прицврстени заедно со завртки на елементи од кутијата и прстиња отстранети.

Прагот се сече на ширината на кутијата под прав агол, поставен помеѓу страничните столбови и фиксиран со завртки.

Подготвена кутија за стаклената врата е инсталирана на вратата, и прицврстена со штипки до ѕидовите. Чекорот на фиксирање не е помал од 40 см. Во процесот на прицврстување потребно е да се употреби нивото на зградата за да се провери кутијата за вертикалност. Да се ​​направи најмногу цврсто го поправат кутија во отворањето, празнините помеѓу гредите пирс на ѕидовите на дрвени клинови - 3-4 парчиња на страните, 2 парчиња на врвот.

dveri-28

Јазот помеѓу ѕидот и кутијата се разнесува со монтажна пена. Важна точка: кога е замрзнат, пената ќе се зголеми во голема мера во обем, и со висок степен на веројатност деформира дрвена кутија.

maxresdefault (1)

Еден или два милиметра ќе бидат доволни за да се спречи влегувањето на стаклената плоча во жлебовите. За да се спречи ова, во центарот на кутијата се поставени една или повеќе дрвени прстени. Направете го тоа пред да ја користите пената.

монтаж-дверной-коробки-своими-руками-1

Оладете ја пената за да се исуши, а во тоа време можете да ги инсталирате рачките на стаклените врати, бравите и шарките. Ако листот е целосно стакло, со вградување на додатоци, проблемите не треба да се појават, бидејќи сите потребни дупки се направени во фабриката.

54777c4c4071a8.08224899

Завршна фаза на работа - инсталација на црева, нивните лепак на течни нокти, мали "shtapichnymi" столпчиња или внесете јазик во ритам - во оваа инсталација Стаклени врати може да се смета како над тип замав.

Можеби сте заинтересирани за: