Осветлување на спалната соба со свои раце

  • admin
  • 13 октомври 2013 година
Осветлување на спалната соба со свои раце

Територијата на осаменост и релаксација во секој стан се смета за спална соба. Удобноста на домот и карактеристичната атмосфера во спалната соба е невозможна без правилно избрано осветлување. Осветлувањето на спалната соба може да се организира самостојно.

Територијата на осаменоста и нејзиното осветлување

Генералното мислење на дизајнерите и експертите е едногласно во тоа што осветлувањето на спалната соба треба да биде расфрлано и меко. Затоа, подобро е да има два дијаметрално спротивставени типови на осветлување во спалната соба. Ова е врвот и локално осветлување на спалната соба. Највисокиот тип на осветлување се користи кога ќе влезете во спалната соба. Локално осветлување во повеќето случаи ги користиме пред блажената обвивка која го обвива целото тело: клик! и ноќното светло на оригиналната форма ќе ја изгасне светлината.

Затоа, нема да бидеме погрешно ако кажеме дека опциите за осветлување можат да бидат колку што самите спални. Но интересни идеи за внатрешноста на осветлување нема да можете да спиете. Значи, најефективните и интригантните идеи и опции за осветлување за спалната соба за вас!


Единечна светилка или плафонски светла

Осамена светилка на постелнината постепено се предава на таванските светла и се крие во корничните или плинтусните LED светилки. Таквото неочекувано расцепување ќе го додаде нагонот во здодевниот, обичен внатрешноста на спалната соба и ќе ги освежи ненадејно појавените страсни сексуални односи. Модерни светилки, скенови за ноќни ѕидови ви дозволуваат да го намалите осветлувањето или обратно за да направите лесен акцент.

Затоа, исфрлете ја старата ноќна ламба со јаже и инсталирајте ја на baseboards или cornices LED светла, светлината од која може да се прилагоди директно од конзолата или од излезните прекинувачи. Сега главниот адут пред темнината е твојата контрола врз осветлувањето на спалната соба. Смело притиснете го копчето Fool и ќе има светлина.


Критериуми за организација на осветлување во спалната соба

Организација на осветлување за спална соба подразбира познавање на некои правила, кои, сепак, не се догма. Главните критериуми за осветлување во спалната соба:
  • зонирање на простории за спални
  • леснотија на користење.
  Главните области кои имаат потреба од осветлување се, се разбира, кревет, облекување и огледала. Во повеќето случаи, осветлување тела се концентрирани на таванот или ѕид површината на собата. Целокупното осветлување е поставено од мали лустери.

Меѓутоа, наместо лустер, можно е успешно да се користат апарати, особено затоа што ефективно гледа на повеќеслојни лажни тавани. Употребата на рефлектори ќе помогне да ја осветли планираната област. Во овој случај, функционалните карактеристики на модерната електрична опрема ќе дојдат до спасување.

Стилски стигнале тела на тела ќе помогнат да се насочи светлосниот проток во потребната зона во одреден момент на светло ден или навечер. Кога инсталирате светилки и насочни светилки, немојте да се сеќавате дека тие треба да се инсталираат на растојание од најмалку 75 см над креветот. Долниот раб на сенката од ноќното светло или ѕидната скала не треба да надминува 50 см над креветот. Се разбира, идеалната опција за осветлување е способноста да го вклучите осветлувањето директно во положбата на наведнување. Таквата практичност на организацијата на осветлување ќе биде оправдана.

Спална соба осветлување наутро, вечер и во текот на ноќта

Условното осветлување на спалната соба може да се прекине според времето на денот на:
  • Утро
  • Вечер
  • Ноќ.
  Природното осветлување наутро и навечер не е доволно интензивно. Затоа, мека дифузно светло од светилките ќе ви помогне да се разбудите. За ова, уредите за затемнување во системот за осветлување на собата се совршено прилагодени, овозможувајќи непречено прилагодување на прозрачниот флукс и елиминирање на непријатно заслепувачко осветлување. Тоа не е лошо да се обезбеди осветлување на гардероба област, која ќе им овозможи избор на потребната облека.

Кога креирате само осветлување во спалната соба, неопходно е да се обезбеди локално или локално осветлување. Присуството на ноќно осветлување е едноставно потребно.
  Тоа е ноќно осветлување кое ќе создаде уникатна атмосфера. Новите дизајнерски решенија и трикови се декорирани со декоративно осветлување со LED диоди на горниот или долниот дел од креветот. Поаѓајќи од дното на креветот, романтична и поканувачка светлина ќе ви помогне да ги најдете не само вашите влечки под креветот, туку и нешто друго или некој.

Додека светлината исчезнува, додека свеќата гори

Изборот на стилска светилка, ѕид накит или лустер е исто толку важно како и изборот на креветот.
  Ние нема да бидеме погрешно ако забележиме дека декоративните ноќни часови ни го придружуваат речиси целиот живот. Од времето на првите светилки со абажурка, наметливо распоредени над нашите кревети, поминало доволно време.

Декоративни ноќни снимки со нијанси на чадливо стакло, исто така, даваат чудесна атмосфера, но ... Сакам незаборавно и стилно осветлување во мојата спална соба. И тогаш LED осветлување и енергијата светилки се брза за спасување.

Покрај тоа, употребата на ЛЕР и енергијата светилки ќе им помогне на некои да се поправи јазот во "електрификација на целиот стан" во семејниот буџет.
  Дизајнерите не препорачуваат користење на тела со отворени и транспарентни нијанси. Одлична замена е прицврстување во мат оригинална школка, што ќе создаде ефект на придушен и расфрлани fleur. Актуелните и стилски ткаенини или хартиени абажурки со импрегнација ќе создадат расположение на спокојство и мирен одмор.

Впрочем, осветлувањето на спалната соба е поврзано со неговиот општ ентериер. Луксузот на скапи завршни материјали и висококвалитетен мебел неверојатно го нагласува изворот на светлина. Светлото за трепкање од таквите светилки и осветлена свеќа на малата ноќна маса ќе се одразат во привлечните длабочини на огледалата.

И ова значи дека сте го создале истиот ентериер на осветлување на спалната соба себе.

Опциите за осветлување за спалната со користење на преклопни прекинувачи се прикажани во видеото.

 

Можеби сте заинтересирани за: