Прозорец декорација во кујната во модерен стил: слика, завеси на прозорецот, ролетни на прозорецот. Дизајн со прозорец во работната површина, дизајн со прозорец во средината.

  • admin
  • 08 декември 2016 година
Прозорец декорација во кујната во модерен стил: слика, завеси на прозорецот, ролетни на прозорецот. Дизајн со прозорец во работната површина, дизајн со прозорец во средината.

Кујна прозорец, во суштина, не се разликува од другите работни парчиња, кои, во оваа соба, се речиси сите за внатрешни работи. Земете, на пример, да се извлечат, дури и ако тоа ќе има одлични перформанси и висока цена, тоа не може секогаш целосно да се справат со избавување од просториите на готвење ароми, згора на тоа, не може да се пополни кујна простор со свеж воздух. Покрај тоа, на прозорецот обезбедува соба потребни природна светлина. Исто така вреди да се напомене е дека декорација на прозорецот во кујната - една од ретките можности за внатрешна декорација. Треба да се има во предвид дека развојот на дизајнот прозорец треба да биде предмет на одредени барања и се донекаде ограничени во изборот на материјали.

Како да се направи прозорецот во кујната, на барањата на материјал и дизајн

Во дизајнот на прозорецот од кујната има своја фундаментални аспекти. Кога целиот процес се одвива во кујната во комбинација со трпезарија, односно соба е голема и пространа доволно, и шпоретот и мијалник се наоѓа на одредено растојание од прозорецот, акцент на дизајнот треба да се концентрира на стил за јадење зона. Во такви ситуации, ролетни, завеси и други избрани во стилот на просторот за внатрешни јадење.

oformlenie_okna_na_kuhne11

На малата големина на кујната, каде што од работниот дел на областа е многу поголем од трпезаријата, завесите треба да изберете првенствено врз основа на практичност, и само тогаш на декоративен ефект.

Основни услови за материјали кои се користат во кујната треба да биде како што следува:

  • влага - во прилог на отпорност на апсорпција на вода и деформација на тоа,
  • материјалот мора да биде отпорен на пареа и кондензација; тоа може да биде - специјално третираат дрво, метал, пластика;
  • фрагменти ткиво е подобро да се направи материјал кој е составен од двете природни и синтетички влакна; природен изглед е секогаш во мода, и синтетички влакна да им помогне брзо и без проблеми да се ослободи од акумулираните маснотии и други загадувачи.

Ако сакате, ткаенината што се користи во кујната може да се импрегнира со специјално соединение кое ќе помогне да се одвратат маснотиите за да се спречи пенетрација на вторите во нејзината структура. Многу декоратори препознаваат дека најефективната опција за кујнскиот прозорец е ролетните.

oformlenie_okna_na_kuhne66

Нивната сорта овозможува да се изберат и во структурата, во форма, и во боја, најсоодветен за одреден кујнски дизајн. Покрај тоа, нивното чистење не претставува речиси никакви проблеми. Иако постојат некои недостатоци тука.

oformlenie_okna_na_kuhne6

Пластиката, како и секоја друга, целосно составена од вештачки влакна, се наоѓа за да ја апсорбира маснотијата, освен ако, се разбира, не се третира со посебна импрегнација што го попречува овој процес. Треба да се запомни дека под зраците на ултравиолетово овој процес се забрзува. Со текот на времето, таквите фактори доведуваат до пожолтување на материјалот.

За влијанието на завесите на целокупниот ентериер на кујната - на видеото:

Завеси на прозорецот во кујната

Комплексната композиција на завеси на прозорецот на кујната, покрај акумулацијата на прашина и нечистотија, бара внимателна грижа и, соодветно, големо време за чистење и перење. Тешките завеси завеси украсени со ламбрекин ќе треба да се постават неколку пати почесто од сличен состав во спалната соба или дневната соба.

oformlenie_okna_na_kuhne16

Сега ќе разгледаме големината на завесите во кујната. Употребата на завеси со скратена должина е многу попрактична: тие можат полесно да се отстранат од корнизот и не е тешко да се мијат. Идеални модели ќе бидат поставени на појасот. Тие нема да заземат корисна кујна.

oformlenie_okna_na_kuhne8

Во однос на завесите долги на подот, тие можат да се користат, но тоа е пожелно само на прозорецот се наоѓа во трпезаријата. Нивната употреба во кујната е многу непрактична. Поради должината, нивното дно ќе стане валкано за кратко време.

oformlenie_okna_na_kuhne13

И покрај тоа, тие ќе го блокираат слободен пристап до отворот на прозорецот и прозорецот, кој повеќе се користи од страна на квалификувани домаќинки, како дополнително корисно место.

Пожелно е завесите во кујнскиот простор да бидат изработени од светлина и тенка ткаенина. Таквите материјали ќе го поминат светлиот флукс и нежно ќе го растурат. Кујната внатрешни работи од присуство на таков декор ќе биде многу полесно.

oformlenie_okna_na_kuhne17

За перење на такви производи не е потребно многу напор и време. Но, запирање на изборот за ваква варијанта, неопходно е да се обезбеди и исклучи можноста за нивниот контакт со отворен оган на чинија - може да доведе до пожар.

Погледнете видео за тоа што може да се изберат завеси за кујнските прозорци

Ролетни на прозорците во кујната

Хоризонтални ролетни, кои се преклопуваат со прозорецот, нема да биде многу погодно парче декор во кујната.

oformlenie_okna_na_kuhne7

Освен фактот дека ќе зафатат дел од корисен простор, маснотиите и нечистотијата на нив ќе се акумулираат многу побрзо и во поголеми количини отколку на вертикалните завеси.

oformlenie_okna_na_kuhne5

Вторите се многу подобри за да се справат со проблемот на светлосен филтер. Пластичните прозорци во кујната ви овозможуваат да направите прицврстувачи на појасот, па затоа ролетните ќе го заземат минимумот. Можете да ги користите двата алуминиумски и дрвени модели. Производите направени од алуминиум се полесно да се грижат.

Ролетните направени од бамбус, неодамна, станаа доста трендовски тренд. Тие не се подложни на пареа и влага, а исто така не ја менуваат обликот кога се изложени на топлина.

Кујна со прозорец во работната зона

Римски ролетни - многу атрактивна и практична опција за отворање на прозорецот во кујната. Тие може да се порамнат од различни типови ткаенини.

oformlenie_okna_na_kuhne19

Од ова произлегува дека овој вид на декор може да се прилагоди како на прозорецот кој се наоѓа на сончевата страна, така и на страната на сенката. Поправање на производот се врши на листот, земајќи минимален простор. Во моментот на отворање се собира во густ слој на врвот во форма на меки превитки.

oformlenie_okna_na_kuhne4

Особено поволна ќе изгледа во кујната, каде што трпезариската маса се наоѓа веднаш до прозорецот. Тие се интересни за нивниот дизајн и совршено се вклопуваат во кујнските завеси.

oformlenie_okna_na_kuhne10

Класични завеси - овој дизајн со користење на намалување на ткаенина правоаголни форма, доста често се користи заедно со завесата ткаенина. Нивната должина е обично просечна, тешко достигнувајќи го радијаторот или прозорецот.

oformlenie_okna_na_kuhne18

Дизајнот тие може да бидат доста различни (главната работа што тој дојде под целокупната композиција и се допадна на сопствениците) со lambrequins сложени форми, користејќи драперии, фини детали и така натаму. Но, вреди да се напомене дека таквите завеси бараат чести перење, бидејќи многу маснотии и нечистотии се акумулираат на нив доста брзо.

Прозорецот праг во кујната

Постојат различни опции за вклучување на прозорец праг во зона наменета за работа. Тоа може да се користи како дополнителен дел од countertop, место за локација на плочата или мијалник.

oformlenie_okna_na_kuhne1

Во однос на завесите во вакви варијации, прашањето се решава сама по себе. Што завеса во такви случаи се несоодветни и ќе добиете само во начинот на кој, особено во непосредна близина на шпоретот (оваа декорација може да предизвика опасност од пожар).

Ако е апсолутно неопходно, на пример инсталирање на метални капаци или да се даде на ентериерот фаза - можноста за кратко завеси, но тие не треба да биде поставена на дното и на врвот на прозорецот отворање.

oformlenie_okna_na_kuhne55

Декорацијата во класичниот стил овозможува присуство на ламбрекин или нејзина имитација на врвот на прозорецот.

Во случаите каде што праг се употреби за својата првобитна намена, дизајн пристап кон дизајнот на прозорецот отворање е директно зависна од општа насока на стил кујната, потребните ограничувања се земени во предвид во исто време без да успее.

Не е лошо изглед опција, кога наместо завеси како светло филтер користат ѕид на зеленилото, тоа е, цвеќиња. Оваа опција овозможува и ролетни за заштита на растенијата од директна сончева светлина. Отворната капа на прозорецот е оставена слободна за да овозможи проветрување.

Кога свитканата маса е монтирана под прозорецот, подобро е да ги направите завесите пократки, така што тие не паѓаат на масата. Можете исто така да ги користите следниве видови на ролетни: Роман, ролетни, завеси скрати на должината не ја допира прозорецот.

oformlenie_okna_na_kuhne14

Ќе биде интересно и практично да се погледне варијанта со завеса, чиј рабови не се рамни. Со други зборови, најкраткиот дел треба да биде во центарот и да биде над масата, додека издолжениот дел треба да се наоѓа на рабовите.

oformlenie_okna_na_kuhne9

Ако е неопходно да има завеси, тие можат да бидат подигнати и држени со користење на земачи.

Кујна со прозорец во средината

Кујнскиот прозорец може да се претвори во интересен дизајн елемент. Освен природното осветлување, што го прави просторот и пријатен и топол, исто така има и декоративна функција. Ако го изберете вистинскиот дизајн, тогаш кујната ќе стане поудобна, пријатна и удобна.

oformlenie_okna_na_kuhne2

Овој случај вклучува многу опции за дизајн. Главната работа е правилно да располага со просторот и да се направи што е можно поедноставно и функционално. Конечната форма на која било од саканите опции треба хармонично да се вклопи во целокупната стилизација на дизајнот.

Прозорецот кој се наоѓа во средината на кујнскиот простор овозможува интересен дизајн на целата просторија.

Доста често мала кујна простор е цврсто опремени со мебел, и просторот во близина на отворањето на кујната не се користи воопшто. Искусни дизајнери се препорачува да се погледне на мали област, од друга страна, тоа е, мислам за тоа како можете да го користите просторот во близина на прозорец.

oformlenie_okna_na_kuhne22

Најосновна опција, што овозможува рационално користење на просторот во близина на прозорецот, е да се користи како дополнително или основно работно место. Ако праг станува главната работа област, а потоа стана слободен простор во рамките на ѕидот може да се прилагоди за да се приспособат, на пример, печки, машини за перење, кабинети во куќата на опрема и така натаму.

oformlenie_okna_na_kuhne00

Практично ќе биде опцијата, кога прагот е прикачен под прагот на прозорецот. Доколку е потребно, може да се подигне и да се користи како трпезариска маса или дополнително работно место. Кога нема потреба за тоа, се намалува и со тоа се зголемува слободната кујна. Фиксацијата на шалтерот во обележаната форма се случува со помош на нога.

На плоштадот под прозорецот можете да опремите практично мало шкафче и да чувате разни ситници во него. Невообичаено тоа ќе изгледа како опција: кујна со мијалник од прозорецот. Ваквите опции често се користат во случаи кога сопствениците имаат желба поради некоја причина да го сокријат системот за греење.

oformlenie_okna_na_kuhne002Носењето на миење вклучува дополнителна инсталација на дренажен систем. Но, денес, овој вид на работа не претставува никаков посебен проблем. При изборот на таква опција не треба да се занемарува следниот пат - како внимателно да не ја користат водата целосно да се елиминира времето прскаат во чашата не е можно.

Куќите со доволна површина претпоставуваат присуство на голем отворен прозорец. Најрационална употреба на таков распоред е сместувањето на кујнски мебел во европски стил. Тоа подразбира уредување на кујнски сет по ѕид кој има прозорец. Резултатот: мултифункционален ѕид, шик улица, најприродна работна површина.

oformlenie_okna_na_kuhne001

Воопшто не е неопходно да се загатнеме над тоа за да се замисли нов начин на регистрација на отворање кујнски прозорец. Во обичната класична кујна, прозорецот може да биде или функционален дел или дел од декор.

И убави завеси и дрвен прозорец во кујната ќе додадат во собата оригиналноста и уникатноста, топлината и атмосферата. Апсолутно понудената опција за дополнителен декор е присуството на саксии со зелени цветни растенија. Тие можат да бидат поставени и на прозорецот, а на потпирачите прицврстени на ѕидовите.

oformlenie_okna_na_kuhne77

Постојат повеќе начини за декорирање на прозорецот. Кога ќе изберете еден од нив, на сопственикот му се врз основа на следново: целосна согласност со потребите, удобност и зачувување на целокупниот стил на собата.

А сепак - 100 модели на слатки завеси на кујнскиот прозорец:

Можеби сте заинтересирани за: