Обвивка метал за надворешна декорација: обвивка под најавите, под дрва, под дрвото. Како да шиете куќа со метални обвивка со свои раце.

 • admin
 • 15 јули 2017 година
Обвивка метал за надворешна декорација: обвивка под најавите, под дрва, под дрвото. Како да шиете куќа со метални обвивка со свои раце.

Повеќето градители имаат тенденција да избираат материјали под камен или дрво кога создаваат надворешно обложување. Сепак, повеќето природни завршни материјали имаат висока цена и трудоинтензивна инсталација процес. Металозирањето не е еден од нив.

Надворешната страна на металната обвивка со полимерна обвивка изработена од полиестер, пластизол и пурал со практични оперативни карактеристики и оригинална текстура го диверзифицира идното соочување со старата куќа или структура.

sayding-pod-derevo

Избор на метално обвивка дрво

Зголемениот интерес во металната обвивка ќе се објасни со неговите добри перформанси, оригиналниот изглед и достапноста на ракописот.

Слика 13

Облогата на металот под дрвото е фундаментално различна од постоечките конкуренти - винил и дрвена, можност за завршување на ѕидовите и фасадите на куќи со имитирање на природен лог или блок куќа. Што е привлечно за металната обвивка, што е тоа и како е препорачливо да го изберете материјалот? Првично, обвивката е избрана според видот на профилот.

sayding-l-brus

какви видови профили постојат

Надворешноста на дрвото се одликува со карактеристичен тип на профил:

 • метал обвивка за дрва
 • Бродоградилиште
 • Блокирај куќа
 • "Еуробрюс".

Секој тип на профил бара одредена насока на монтирање и положба на лак за нокти.

Слика 30 започне

монтажа насока

Страничната површина која завршува под најава и метална обвивка блок куќа успешно се комбинираат со појавата на природни "трупци". Едноставно поврзување со заклучување и затегнувачки спој ви овозможуваат брзо да ги собирате ѕидовите, фасадите и оградите. Инсталација на обвивка под лог и блок куќа од врвот до дното.

Не помалку атрактивен профил обвивка метални бродови реалистично имитира тавански тапацир.

Image 29

Да се ​​создаде илузија на дрвена структура направена од бор, овозможува тајна спојка. Патем, незначителното трошење на овој профил во споредба со фасадни касети на вентилација е ниско. Оваа предност ви овозможува да направите буџетска опција за завршување на фасадата на куќата. Одборот е поставен од дното нагоре.

7

Оригиналноста на вистински залепени дрвени греди ја повторува металната обвивка на зракот со ширина на профилот од 100-120 мм.

Металниот ѕид е монтиран од дното нагоре, ноктите од горе.

Следниот критериум за избор е технички карактеристики.

Технички карактеристики на метална обвивка

Металните елементи и дополнителните елементи се изработени на индустриски начин од галванизиран челик. Готовиот производ е претставен во форма на панели од ладно валани челични дебелина од 0,48-0,61 мм, засилени со полимерни слоеви.

1494162994_pokrytie-metallosaiding-www.mydomdom.net

Практични монтажни димензии на металната обвивка - должина 4-6 метри, ширина 340-550 мм, способност за заматување и нерѓосувачка обвивка овозможуваат тоа да се користи насекаде за надворешна декорација.

Структурно производот е повеќеслоен:

 • основна покривка - 20 м
 • карактеристичен цртеж - 3 м
 • обложување PVDF дебелина од 10 микрони
 • грундирачки слој дебел 5 микрони.

Благодарение на незначителен Coeff. термичка експанзија и високи рефракторни квалитети, обвивка е ветувачки завршен материјал. Покрај тоа, подобрените перформанси карактеристики на материјалот за метални обвивка се поддржани од страна на профилот на системот и монтажа методи.

пиро-стена-блок-хаус

Секое избрано метално обвивка бара прелиминарна пресметка, почетните податоци од кои се мерења и шематски цртеж на финишната варијанта.

Пресметка на метална обвивка

Материјалот за завршување има ограничени димензии и намена на дополнителни елементи. Со оглед на високата цена на материјалот, пресметката мора да се прилагоди со точност од 1 кв.м. Моќната поддршка за калкулатор на интернет ќе ви овозможи да го пресметате вкупниот број на панели, педименти и дополнителни елементи за позната област на обложување.

Docke_book_10_2_.indd

пресметка на панели

Алгоритмот за пресметување на метални странични панели се базира на параметрите на периметарот на ѕидовите и на должината на аглите, како и просторот на едноставни фигури, чии формули се вклучени во пресметката.

Бројот на панели се пресметува според формулата:

Spanels = S ѕидови - S прозорец и врата

До резултирачкиот број на панели, додадете 10% при обложување на квадратот на правоаголната форма.

За да се добие бројот на панели, подели го резултатот со S од единицата лента.

Komplektuyushhie-dlya-blok-hausa-metallicheskogo-Budservis-Kiev

пресметка на дополнителни елементи

Конфигурацијата на кожата со метална обвивка под дрвото ќе бара дополнителни елементи:

 • почетни и завршни облоги
 • поврзување и мечување ремени
 • прозорски рамки, трим и одливи
 • надворешни, внатрешни агли и фасети.

Пресметката на почетните и завршните ленти е направена од периметарски податоци, пресметка на аглите со бројот множи со вкупната должина и последователното поделба по должината на профилот.

Да речеме дека инсталацијата на метални обвивка и производството на дела се слични на технологијата на сопствена винилска обвивка сопствена инсталација.

brevno_derevo11

Монтирање на метална обвивка со сопствена рака, чекор по чекор

Пред да започнете да работите со инсталацијата, потребно е да го проверите затворањето на бравите на дното. Монтирање по монтирање на почетниот старт во согласност со насоката и положбата на лак за нокти.

Металната обвивка панели имаат тежина до 5,8 кг. За да ги поправи и зајакне собраните фрагменти, метален сандак е инсталиран како гајба за ГКР.

shema-krepleniya-sajdinga-brevno-b

монтажа на каси и профили за лежишта

Чекор 1. Ние го обележуваме ѕидот, фасадата и фронтот под точките за монтирање на рамките за израмнување. За хоризонтална монтажа чекорот на фиксирање е 600-800 mm, за вертикален - 1000-1500 mm.

Чекор 2. Инсталирајте ги држачите за нарамување на штитник во точките за обележување.

8

Чекор 3. Препорачливо е да го пополните интер-профилот на гајба со плоча грејач.

Чекор 4. На држачот ги изоструваме изолационите плочи почнувајќи од долниот ред.

Чекор 5. Ние го поправаме грејачот со плочи за спојување на аглите на плочата за греење.

Чекор 6. Ние го повлекуваме заштитниот филм и го поправаме.

na-foto-penoplast-chasto-ispolzuetsya-pri-sooruzhenii-fasadnyh-sistem-s-ventilyatsiey

Чекор 7. Нозете на заградите ги свиткаме на длабочина од 15-120 мм.

Чекор 8. На свитните шепи на израмнувачките држачи ги поставуваме профилите со облик на буквата У 60х27мм или 60х15мм.

Чекор 9. Профилите ги поправаме со галванизирани завртки за самопреслушување 4,2x16mm.

obreshetka-pod-sayding

инсталација на почетната плоча и следните панели

Како почетна лента за метална обвивка, потпорната водилка делува врз која се прицврстува со помош на заклучување на сите последователни летви.

16-01

Чекор 10. Во зависност од видот на профилот на метални обвивки, ние ја поставивме почетната лента со лентата за нокти и наведете ја насоката на инсталирање на следните панели.

Чекор 11. Ние чекан фиксирање на ноктите во дупките на ноктите лента, оставајќи јазот помеѓу панелот и ноктите од 1,5 мм.

Чекор 12. Последователни нишки на панелот на инсталираната, поврзувачка и заштитена брава.

1433625314_montazh-metallosaydinga-moydomik.net-5

Поставувањето на првиот панел е внимателно прилагодено по ниво. Бидејќи се инсталирани следниве панели, се препорачува да се провери хоризонталноста и вертикалноста.

Како да се изврши инсталирање на дневник за метални зраци, прикажан на видеото.

Можеби сте заинтересирани за: