Метал мост на парцела со свои раце, чекор по чекор настава

 • admin
 • 3 март 2015 година
Метал мост на парцела со свои раце, чекор по чекор настава

Овој елемент на декор како мост често може да се најде на сајтови чии сопственици сакаат да ја додадат својата територија за повеќе рафиниран и оригинален празник. Успешното решение за дизајнот на асфалтирањето и точната локација на мостот, може длабоко да го откријат пејсажниот состав на градинарските насади. Овој детал во целокупната декорација успешно завршува или завршува веќе започнат декорација во одреден стил.

Каде е подобро да се организира мост

metallycheskyj_mostyk9

Доколку е потребно или посакувано, асфалтиран мост може да се постави така што ќе ги поврзе различните зони на релјефот на градината. Понекогаш, дури и со апсолутно рамна површина на земјата, прават таканаречени "препреки", над кои подигнуваат мост.

metallycheskyj_mostyk11

Градина мостови над клисурите, базени или потоци, исто така, ќе послужи како премин на "пречка" и да стане еден од највпечатливите дела на домашни градини декорација.

Овој детал на декор може да биде нарачан во компанија специјализирана за производство, или може да биде изградена рачно. Димензиите ќе зависат само од индивидуалните потреби, идеи и така натаму.

metallycheskyj_mostyk1

Постојат многу видови на градински мостови. Главниот критериум за нивната поделба може да се смета за нивно функционално оптоварување. Со други зборови, некои од нив се дизајнирани да вршат само декоративни функции, а други да се движат по нив.

Мостови, кои се движат, најчесто се премостуваат каде што има потреба од вистинско надминување на пречките. На пример, за да го надминете потокот. Дизајнот на мостот изгледа прилично поволен за позадината на водени површини и клупи, а успешно го комплетира целокупниот состав. Долго време писателите и уметниците посветуваат посебно внимание на нивната работа за опишување на природата и мостовите. Тоа често се опише состојбата на еден човек кој е сам на мостот и сенка од околните телото на вода дрвја, се восхитував на површината на водата, со оглед на жителите на реката или езерото.

Метални мостови

metallycheskyj_mostyk12

Металните мостови можат да се направат во различни форми и да ги украсуваат поинаку. На пример, скромниот монословен мост совршено ќе одговара на модерен дизајн на пристаништето. Иако метал - материјалот е ладен, не сите дизајни од него изгледаат "ладно". Производи кога се создава што се користи фалсификување и сложена или раскошен орнамент, изгледа прилично доброто и префинето.

metallycheskyj_mostyk14

Тие ќе ја дадат пролетта, расцутена градина со посебна убавина и елеганција, истакнуваат софистицираноста на англискиот стил на тревниците или стануваат интересно парче дизајн за романтична градина. Покрај тоа, различни модели и оригиналниот облик на огради ќе му овозможат на металниот мост да биде уникатен. Често е доволно да се стават метални фигури на разни животни во близина на фалсификувани мостови.

metallycheskyj_mostyk15

Влијанието на животната средина врз металот создава патина патина, која ќе го додаде дизајнот на одреден шарм. Ако сакате, дизајнот може да се изработи од патентиран метал. Како декорација на парапет, можете да го користите лозјето направено од метални или испреплетени стебла со расцутени цвеќиња. Така ќе излезе интересен, уникатен и оригинален состав кој совршено се вклопува во целокупниот декор на територијата на фармата.

Дали е можно да креирате метален мост со свои раце?

metallycheskyj_mostyk16

Веднаш треба да се предвиди дека целосниот дизајн на металниот мост со сопствената рака е невозможен. Во секој случај, купувањето фрагменти од кои се состои базата на мостот е потребно. Нивното производство со импровизирани средства е нереално. Овие фрагменти имаат појава на закривени греди на кои се поставува метал или дрво и се добива патека на мостот. Сите други детали се сосема изводливи за да се издаде независно. Тогаш практично сите активности зависат само од желби и можности.

metallycheskyj_mostyk17

Во принцип, постои опција да се купи мост собранието и поминат само неколку часа да го монтира. Но, можете да го направите поинаку, додека трошите помалку пари, но многу повеќе време. Поминаа неколку дена ќе одат на:

 • независно варење,
 • монтажа монтирање,
 • поставување на подови и слично.

Конечниот декор на мостот, се разбира, ќе биде целосно зависен од желбите на сопствениците. Фрагменти на дизајнот можат да бидат сосема разновидни: фенери, живи растенија, садови, заоблени шини и слично.

Граден мост фалсификуван

Ако имате доволно пари и сакате да имате фалсификуван мост на вашиот сајт, најдобриот начин да го реализирате вашиот сон ќе биде да го обезбедите до специјалисти.

metallycheskyj_mostyk13

Мостови за градина со елементи на фалсификување се сметаат за дизајн на пејзаж - класичен. На модерна мода е доста популарна и со голема побарувачка. Фалсификувани производи, покрај тоа што поседуваат одреден естетски шарм, совршено се вклопуваат во сите видови на екстериери.

Метал мост во куќата предности и недостатоци

metallycheskyj_mostyk4

Прво, секоја конструкција направена од метал ги има следните позитивни карактеристики:

 • долгорочно без проблем операција
 • за разлика од дрвените производи, не е потребна посебна грижа
 • стабилност и сигурност на целата структура
 • грациозност и елеганција на фалсификувани производи, вклучувајќи градинарски мостови
 • можноста за создавање од изворниот материјал необичен и екстравагантен дизајн кој совршено се вклопува во секој стил.

Но, за жал постои недостаток на монетата:

 • недостаток на способност да создадете сличен производ себе (во секој случај, да креирате фалсификуван производ што ви треба одредени вештини и искуство, достапноста на неопходните изворни материјали, опрема итн.)
 • доволно висока цена на готовиот производ
 • голема тежина на структурата, која бара одредена вештина и техника.

Метален мост - инсталација

Овде ќе зборуваме за случајот кога производот е нарачан, изработен и испорачан. После тоа, ќе мора да биде монтиран од самиот себе.

metallycheskyj_mostyk2

Ако мостот е направен на таков начин кој нема да вклучува темелна прилогот (мост да се пресели), а потоа на акцијата за изградба на градина мост со свои раце ќе се намали на тампонирање, израмнување или зајакнување на територијата на која се планира да се инсталира.

Ако мостот е направен од метал, потребна е темелна инсталација. Во овој случај, само-акцијата ќе се сведе на:

 • усогласување,
 • удри,
 • организација бази-лого бетон и слични фондација, која ќе се наоѓа на одреден дел од греди или столбови на мостот ќе бидат поставени-лого.

По квалитативна и точна инсталација на метална рамка со оградите, можете безбедно да продолжите со положување на подот. Кога се планира штица дрвена - прицврстувањето на дрвените чекори се одвива со помош на дупчени дупки. Плочите со одредена должина и ширина мора да бидат подготвени однапред.

metallycheskyj_mostyk6

Кога треба плочка тротоарите - меѓу другото се направи кофражни, бетонот се истури, слој на одредена дебелина, земајќи ги во труп усогласување и да се почитуваат силата на оригинални идеи отелотворување. Со висока јачина и правилна изработка на рамката, подот може да се направи плочки за плочки.

Некои корисни препораки

 1. За да се спречи корозија на материјалот, металните делови од мостот треба да се покриваат двапати со прајмер, а потоа со боја и лакови.
 2. Фалсификувани фрагменти од црн метал се покриени со специјален лак за заштита.
 3. Делови кои ќе имаат директен контакт со земјата се третираат со битуменска хидроизолација.
 4. За да избегнете бучава кога се движите по мостот, најдобро е да го направите подот од дрво. Поставените плочки треба да остават празни места меѓу нив, овозможувајќи вода од дожд да се исцеди.
 5. За армиран бетонски монолитен мост нема да бидат потребни дополнителни мерки за заштита. Основа за овој дизајн треба помоќен, тој препорачува дека мостот да биде фрлен во кофражни на подредено локација - во спротивно може да имаат потреба од користење на специјална опрема за подигнување.

Можеби сте заинтересирани за: