Мавританија тревник: избор на хербални смеси, садење време, чекор по чекор упатства за сеење.

 • admin
 • 23 април 2017 година
Мавританија тревник: избор на хербални смеси, садење време, чекор по чекор упатства за сеење.

Убави и добро уредени тревници на убав области, градини и паркови се шармантен во секое време од годината. Сочно зеленчук и светло цвеќе на мавританскиот тревник, не може да се меша со било кој друг вид тревник. Дизајнерите го сакаат овој тревник и љубезно го споделат нивниот совет.

На појавувањето во нашиот пејзаж на мавританскиот тревник му претходеше формираниот уметнички стил на украсувањето на тревниците на средновековната Шпанија од XIII век. Шарен тепих трева и цветаат природна убавина потсети пролетта ливада, се апсорбира изразување и скриена страст Исламската Мавританија, и кул шарм на Медитеранот оаза.

Мавритански-газон-похож-на-цвет-лиг

Мавританија тревник-природна убавина

Денес мавритански цветни тревник, како и досега, богатството е угодно бои на очите кои создаваат вешто поставена специјална смеса на повеќегодишни треви, цвеќиња и билки. Покрај тоа, Европејците претпочитаат овој вид тревник за лесно одржување и уникатната способност на тревникот да го врати изгубениот природен баланс на локацијата.

osnovnye_pravila_dachnogo_dizayna

Пејзажни дизајнери едногласно нудат да купат мавритански тревник, како за украсување на мали раси, така и за создавање на мала ливада. Покрај тоа, предностите на мавританскиот тревник се во агротехничката практика на сеидба и грижа за природната покривка и класично избраната мешавина од тревни смеси.

мешавина

Мешавина од мавритански тревник

Тревата мешавина од тревни тревници е мешавина од повеќегодишни билки, ливади и диви цвеќиња, кои имаат поинаков цветни период.

Класичен состав  Мавритански тревник:

 • Rigras трајни / Festulolium - 18%
 • ФЕСАКС / ливада осветлување -18%
 • Тимотеј трева ливада -18%
 • Риграс годишно - 18%
 • Ежечки тим-18%
 • Детелина ливада притаен -5%
 • Мешавината на цвеќе е 5%.

 

 

 

46848684684648
  Основа на тревникот се познати семето на повеќегодишни трева и не толку познати, како што се пченица трева, Lagurus и слатка трева.

житарици

Како процент од тревник мешавина, трајни житни култури се 80-90%, годишни цвеќиња сочинуваат 10-15%.

Норма за сеење на повеќегодишни житни култури и мешавина на цвеќиња е:

 • 1 кг на 75-100 квадратни метри. почви за големи површини
 • 30 g на 5 кв.м. за мали области.

Raygras3

Постои тенденција да се намали стапката сеење трева поради акумулацијата на подготовка избор податоци почвата и разумни зголемување на нејзината плодност поради ѓубриво.

цвет мешавина

Цветот мешавина се состои од рано-цветни bulbous и ливада повеќегодишни цвеќиња.

Најчесто се користат раните бурбони цветови: крокуси, лалиња, нарцис, врапчиња и Лук-Анзур.

Слика 20

Од ливада (диви сорти) на повеќегодишни цвеќе, како растенија се претпочитаат за мешавина:

Калифорнија и ориентална афион, Ливада камилица, линцура, Tinkerbell, Mattioli, Glockenspiel, кученце, marigolds, ги имаше, јаглика, phlox Драмонд и nasturtiums. Секоја година мешавината на цветот се надополнува со напорите на одгледувачите со нови растителни видови воведени во составот.

-------------------------------------------------- ---- 1200x794

ние го проучуваме квалитетот на тревни мешавини

За сеење на тревникот се препорачува да се користат квалитетни собирање семе од економскиот живот на најмалку 75% хомогена структура, без мирис и одгледуваат во посебни градинки пред не повеќе од 3-4 години.

Инаку, семето нема да обезбеди пријателска ртење, а камоли да цвета природна убавина.

42101ecc3b3b6b2c9c9b2e5fc4ac840

Корисни совети

Избирање мешавина за тревникот, неопходно е да се обезбеди висината на тревата на мавританскиот тревник и цвеќе. За ниско тревник растенија до 20 см се користат дополнително семе од трева нане, мајчина душица, маточина и Адонис пролет. За високи треви, се избрани треви и цвеќиња со светла и сочна арома, привлекувајќи пчели и пеперутки.

lnyanka_obiknovennaya

Избор на мешавина од рано цвеќе на луковици ќе обезбеди светла цветни тревник во почетокот на летото. По цветањето на првите цвеќиња, богат тепих ќе создаде ливади цветови.

52

Оригиналот изгледа двослојна тревник од расте мали цвеќиња и повисоки житни култури.

Главната работа е да се посее мавританскиот тревник на време.

posev-zimoy-1024x682

Кога и како да се засадат тревниците

Тајмингот на сеење на мавританскиот тревник го одредува составот на мешаните треви и житариците. Според сопствениците на мавританските тревници, раната пролет пред денот температурите достигнуваат 10-15 ° C Пред да се сади семе, местото се подготвува: длабоко орање, оплодување, олабавување и пакување со тежок валјак. Особено е важно да се компактира површинскиот слој на песочни и глинести почви.

ukatyvanie-grunta-vodonalivnym-sadovym-katkom

Сеидбата на тревникот се врши на крстосницата, што овозможува да се постигне рамна распределба на смесата за слетување. Половина од семките се воведуваат во една насока, втората низ селектираната насока. Мешањето на тревниците се воведува во почвата до длабочина од 1-2 см.

Добар совет е чекор по чекор инструкции за сеење.

kompleksnoe-udobrenie-gazona5

Чекор-по-чекор инструкции за сеење

Чекор 1

Во избраната област, ние ја ослободуваме почвата од плевелите со третирање во суво, ветерно време со хербицид со континуирано дејство со глифосфат 2-3 пати. По 2 недели, третираниот горен слој е отстранет до длабочина од 8 см.

Чекор 2

Една недела пред планираното садење на семиња ја копаме земјата на тревникот до длабочина од 25 см со примена на органски ѓубрива, тресет и песок.

Чекор 3

Ние го одводнуваме делот за истекување на дождовница (3 степени).

Чекор 4

По израмнување на почвата, почвата го ротира ролерот на почвата додека не се формира густ слој и ги отстрануваме формираните могили и вдлабнатини со употреба на гребла.

Чекор 5

Навлажнете ја површината на тревникот пред да ја додадете мешавината. Семето на подготвената мешавина од мавританскиот тревник се спојуваат и се мешаат со ситен песок во сооднос од 1: 3. Сеење ливада цвеќиња може да се направи на островот систем, сеење трева пред трева.

Чекор 6

По воведувањето на семето во почвата, го слојме слојот и правиме напојување. Полевањето е пожелно со метод на попрскување и ситно дисперзирано наводнување, со што се елиминира ерозијата и движењето на семињата од почвата.

Чекор 7

Ние го покриваме тревник со густ неткаен материјал, обезбедувајќи ефект на стаклена градина за подобро ртење. Времето на ртење на тревата трева е 4-5 недели.

avtomaticheskij-poliv-gazona

Корисни совети

Мавританскиот тревник има потреба од широк спектар на агротехнички услуги: олабавување, оплодување и аерација. Најдобар метод за ѓубрење е воведувањето на комплексни ѓубрива што содржат 4-5 микронутриенти.

Мавритански тревник

Сепак, неопходно е да се предупредат сопствениците на "Мавританецот" дека во текот на првата година на садење тревникот не се препорачува за исхрана. Ова е време на адаптација на садници и животна активност на тревната подлога.

Зрелиот и зрел тревник е зачинет по цветни и семето на крајот на есента.

Како да садиш сопствена мешавина на гас, прикажана на видеото.

Можеби сте заинтересирани за: