Што е покрив премин, видови и методи на монтирање на кровни пенетрации

  • admin
  • 15 ноември 2014 година
Што е покрив премин, видови и методи на монтирање на кровни пенетрации

Реално во сите сезони, прашањето за запечатување на кровните споеви беше решено со употреба на импровизирани средства. Сè додека додека производителите на кров не нудат унифицирани јазли за покриви. Како можам самиот да направам покрив?

Пенетрација на покривот: намена и принципи на организација

целта на кров

На сцената на проектот за покрив, неопходно е да се обезбеди процесен премин за поставување на вратило за вентилација, оџаци и организација на други инсталациски места. Затоа, за да се обезбеди висок квалитет на запечатување покрив користи покрив премин.

1398611809_6-vyvod-krugloj-truby-cherez-kryshu

Што е кров, и за која цел е наменета? Во голема мера покривот е дизајниран да го доведе системот за вентилација на куќата на покривот. Ова создава оптимални услови за подобрување на квалитетот на воздухот во секој животен простор. Кровен премин е инсталиран за системи за вентилација, кои користат:
  • природна вентилација
  • принуден систем за вентилација.

image_100

Во кои случаи е целесообразно да се организира јазол на премин? Јазолот на премин преку покривот е поставен во следните случаи:
  • при поголема поправка на покривот, што резултираше со замена на надворешната обвивка
  • при замена на изворот на топлина, вклучувајќи го и котелот за греење и огништето
  • Кога инсталирате нов кровен систем.

783287

Според нивната функционална намена, покривот може да работи:
  • вентилациони елементи на кровни конструкции
  • излез на кујнски капи за општа употреба
  • вентилација излегува од постојната отпадна вода
  • Покривни навивачи од општа намена
  • Антенски излези.

проходики-кровли_1

 

принцип на пенетрација на покривот

Општ принцип на организација на пенетрација на кровови е ист и претставува создавање на технолошка дупка во покривот со последователна инсталација на пасажа.

2

Во процесот на пробивање на покривот со свои раце, мора да ги запамтите следните параметри:
  • агол на покривот
  • Висина на интерстицијалниот простор
  • материјал за производство на кровни фасади и покриви.

vyvod-truby-cherez-kryshu-500x297

 

Потребно е да се разликуваат следните видови и начини на монтирање на пенетрации на кровот, кои зависат од обликот на премин, како и постојниот кровен материјал. Има пенетрација на кровот од следниве видови:
  • прави покрив
  • пенетрација на кровот е аголна
  • Пенетрација на покривот Master Flash.

kp3

 

Елементи на пробивање на кровната линија се користат во случај на рамни или ниски наклони покриви (агол на наклон помал од 25 степени). Дијаметарот на цевки од кружен облик на пробивање на кровната линија може да биде од 10 до 1000 mm. Наменети за пенетрација за системи за вентилација, електрични и телевизиски кабли.

roof_vent_1

 

Аголот на пенетрацијата на покривот и неговите елементи се користат за вентилација при инсталирање на оџаци, системи за вентилација на простории и електрични приклучоци. Главниот елемент на пасусот е прирабница која се наоѓа под одреден агол на основата. За стан покриви со агол на наклон од повеќе од 25 степени, работниот агол на јазолот на премин е околу 20 степени. Дијаметарот на цевките со аголна пенетрација лежи во опсег од 75 до 460 mm.

prohodnoy_element_decra

 

Модерно решение за проблемот на запечатување оџаци е употребата на пенетрација покриви Master Blaze. Ефективноста на системот за запечатување Master Flush е обезбедена со користење на специјални клешти и заковки обезбедени од производителот во пакетот за испорака.

Roofseal_5

 

Кој е дизајнот на собранието за премин

Изградбата на пасажа може да се смета за стандардна. Дизајнот се состои од монтажа во подготвената дупка на метална цевка. Металната цевка е инсталирана на покривот или армирано-бетонски чаша, која е прицврстена со помош на сидра со последователни бетонирање.

syst_vent_yzl

За уредот на покривни премини со отворени отвори (отвори) под јазол се користат. Локациите на јазлите на премин се наведени во фазата на дизајнирање. Дизајнот на пристапниот јазол зависи од видот на покривот: исправен или навесен.
  Јазлите на пасусот се поделени на типови:
  • со контролни вентили
  • Без присуство на рачен вентил.

uzel_UP2_2

 

Отворањето и затворањето на вентилите се врши на сметка на контролниот механизам.
  Јазлите на премин се направени од обоени метали со подоцнежен слој со емајл отпорен на топлина. Завршените структури на премин собранието се во состојба да издржат значителна температура. За мек покрив, дозволена е употреба на галванизирана челична конструкција.

294-1

 

Видови и методи за поставување на пробивање на покриви

Најчестиот тип покрив е преминувањето на оџакот или цевките преку покривот.

проток на оџак низ покривот

Организацијата на премин преку покривот на цевката за оџаци зависи од материјалот на оџакот и неговиот дел.
  Обликот на оџакот може да биде:
  • Тркалезна
  • Плоштад
  • Правоаголна.
  Постојат многу форми на премин елементи дизајниран да го организира премин.

e990268f74164f9949707996f76a679a

При инсталирање на покривот на цевката за оџак, се препорачува да користите посебна кутија. Во овој случај, се препорачува монтажа на скелиња и греди на структурата на покривот во согласност со кодексите и прописите за градба. За да се запечати преминувањето на оџакот низ покривот, најдобро е да се даде предност на господарот.

Продирање на покривот Master Master е уред како единствен елемент на еластична EPDM гума или силикон. На задниот дел на уредот има жлебови кои треба да се полнат со заптивната смеса. Премин има следниве бои: црна, кафеава, црвена, зелена и сребрена. Како да се направи запечатување на покривот со користење на пенетрација на овој вид на видео ќе ви помогне.

Може да бидат заинтересирани: