Излез на покривот: приклучоци за вентилација, одвод на покривот.

 • admin
 • 28 август 2017 година
Излез на покривот: приклучоци за вентилација, одвод на покривот.

Сопствено креирање на места за вентилација на покрив успешно се воведува во околината на програмерите. Искрено кажано, неразбирливиот и застрашувачки вентилациски излез на покривот на куќата предизвика здруженија на слободни "излегување во вселената". Тоа е магливо и неразбирливо, додека производителот не ги интересира градителите со елемент на пропустливи вентили. Како и секогаш, корисни совети ќе ви помогнат да го совладате специјалитетот на мајсторот на покривот и да научите како да изберете и да инсталирате вежба.

Што е покрив вентилација

За да се создаде и одржува микроклимата на приватен дом, вентилацијата е предуслов за обезбедување на издржливоста на структурите. Особено вистински вентилација за покриви, опремени со сведување прозорци и таван простор.

5a54644a6202b4554640cce47f1c8424

Важен елемент на кровниот систем и неговата терминална компонента се смета за отворот за вентилација на покривот, кој обезбедува затегнатост на излезната цевка.

Проверка на покривите се препорачува за вентилација:

 • цевка на канализационата цевка
 • оперативни простории
 • поткровје простор.

vlipe_3

Конечниот елемент на воздушните канали е индустриска цевка одводен цевка дел, кој, заедно со главните компоненти и видот на покриви материјали, обезбедува извлекување на издувниот воздух. Да речеме, компонентите на преодниот агрегат се: цевка вградена во вратило, фиксирана во челична чаша, приврзана прирабница, вентил и елемент за собирање на кондензат. На врвот на премин е опремен со заштитна хауба или чадор, во рамнината за спојување, тие се запечатени и, доколку е потребно, изолирани.

201515349_w800_h640_prohodnoj_elem__cherepitsy

Јазли на премин и елементи за премин

Единиците се збир на завршени пенетрациони конструкции изработени од челик со отпорна на топлина слој и излезен отпаден елемент во форма на цевка. За конструкција и монтажа на пенетрацијата, исто така се користат префабрикувани плочи (платформи) со дупка за уредот, единиците се наменети за директно и коси покриви. За меки покриви, е можна варијанта на конструкција изработена од поцинкуван челик.

19962

Вентилација во приватна куќа со излез

Уредот за издувување вентилација и дизајнот на шемата, земајќи го предвид технолошки можното премин, се предвидени во фазата на проектирање. Склопувањето на кровот на премин е договорено за:

 • ремонт на покрив со замена на надворешна обвивка
 • кога креирате друг покрив систем
 • замена на изворот на греење.

p_ventilyacionnue_vuhodu_1_3 ќерамиди

Инсталирањето на кровниот премин овозможува користење на природна и принудна вентилација, функционалната намена на пенетрацијата е ефикасноста на излезот од кујнскиот аспиратор, вентилацијата на општа намена и излезот на канализациониот систем на покривот.

294-1

организација на покриви

Принципот на организирање на местото на пенетрација и излегување на било кој покрив е идентичен и ја претставува организацијата на технолошката дупка со последователна инсталација на стварниот премин и подоцнежната инсталација на вентилационата цевка.

41

Сопствено креирање на пенетрација на кровот обезбедува параметри:

 • кровен материјал
 • агол на постоечкиот покрив
 • висина на интерстицијалниот простор и бандажниот систем.

Природно, елементите за премин, со користење кои обезбедуваат излез на вентилација, се разликуваат според кореспонденцијата на видот на материјалите за покривање и дизајнерските карактеристики на уредот.

ventilyatsiya-chastnogo-doma-2

Организацијата на отворот за вентилација за металната плочка е различна од излезот од мекиот покрив или покриениот покрив.

Да се ​​разликуваат следниве видови пенетрација на кровот, во зависност од конфигурацијата и обликот на премин, што подразбира начин на инсталација:

 • тип на кров Главен блиц
 • директно и аголно право и директно трчање.

Како треба да изберам кров за своите главни компоненти?

Вентилација излез во приватна куќа по тип на кров материјал

тип излезни излези

Разликувајте ги приклучоците за P-вентилација и S-приклучоците, за кои елементот за прошетка е избран од типот на кров.

Вентилациски места P   се изолирани цевки h = 500-700 mm со надворешен аспиратор ø до 300 mm и ø канал од 150-160 mm.

b151-500x500 метал

Вентилациски излези S   е премин со вертикален проток на системот за вентилација, опремен со вентилатор за индустриски дизајн или вентилатор. Дијаметарот на излезот S овозможува поврзување со вентилаторот ø 125, 160, како и 200 и 250 mm. Платформа (база) со квадратна форма, чијашто затегнатост при монтажата се постигнува со помош на внатрешната страна за запечатување на поврзувачката прирабница. Водоотпорни дупки за фиксирање и галванизирана цевка ја гарантираат затегнатоста на отворот за вентилација.

Останува правилно да се избере типот на елементот на покривот.

19819

конусен облик

Вид на кров - бранови (метални)

Елементот за премин на единицата, наменет за видот на бран на кровот на покривите на покривите, се одликува со карактеристична конфигурација на платформата. Извитувањето на парниот дел од елементот ја повторува контурата на плочки, а печатот ја прстен неговата проекција.

За покривот од метал, треба да го изберете елементот.

Слика 20 пр

На пример, вентилација излезна vilpe   и елемент за мерење 410x240x187 mm со ширина од 170-190 mm во основата, должина на профилот до 330 mm и висина на профилот од 25 до 52 mm со можност за парење на излезот за типови профили - XL, N, W, L.

Преодните елементи се изработени од полипропилен и засилени со заштитен слој од УВ зраци и седименти.

Слика 4

Пропустливи излез на отпадни води монтирани на стан покриви од член премин е опремен: гумени флексибилно црево за поврзување со соодветните завртки цевка со дијаметар со машина и адаптер прскалка. Инсталирањето на пропусниот елемент се изведува со помош на шаблонот со запечатување на поврзувањето на точката на спојување со двокомпонентната заптивна смеса на хидрауличниот заптив.

Слика 5 канал

Вид на покрив - рамни битуменозни и меки плочки

Елементот за премин за рамен терени се одликува со рамна основа со димензии: должина 400-500 мм, ширина 276-300 мм, висина до 180 мм, како излез за вентилација. Монтажа елемент и создавање на протокот на вода печат прстен се носи на готовиот покривот од образец од производителот.

Слика 21 битуменски

Елементите за премин за рафинираните и завршените битуменски или челични покриви исто така имаат рамна основа.

16498 Shale

Како да го инсталирате преминувањето на покривот од шкрилци, прикажан овде.

Слика 14

Корисни совети, како да изберете преоден кровен елемент, се прикажани во најдоброто видео.

Можеби сте заинтересирани за: