Вграден индукциски плоча или иновативен столб, електричен шпорет невидлив, интелигентна работна плоча

  • admin
  • 29 ноември 2017 година
Вграден индукциски плоча или иновативен столб, електричен шпорет невидлив, интелигентна работна плоча

Познато е дека првата индукциска површина за готвење, развиена во 1987 година од страна на АЕГ, не најде масовна употреба поради високата цена и будноста на принципот на греење. Денес индукционите плочи се во побарувачка благодарение на интуитивен кориснички интерфејс и висок степен на прилагодување кон преференциите на готвачите и домаќинките. Работната плоча, на која не постои плоча за готвење, ви овозможува да се концентрирате на готвењето, со што елиминира потребата правилно да се постави тава или тава. Интелигентната работна плоча и панел автоматски ќе ја одберат положбата на предметите за готвење.

Нова кујна и електричен шпорет невидливи

За неколку децении по ред, дизајнот на кујната беше под влијание на атрактивниот изглед и примитивната нега на ламинирани работни плочи и нерѓосувачки мијалници. Но, со висок квалитет на импрегнација на материјалот на ламинат работниците со текот на времето не ги издржа ефектите на влага, кујнски апарати и жестоката конкуренција на рингли.

stoleschnizi-dsp-2

Ригерите беа заменети со индукциски панели на површината од стаклената керамика и паметни countertops на керамика. Со едногласно признавање на корисници на индукциски горилници Лигнонска индукција   керамиката е најефикасна и најбезбедна.

претворете го обемот на облекување2

Сепак, за да се јавите на имитација на мастило печатени кругови на голем формат керамика Ceralan едноставно не ротирање на јазикот. На монолитна површина на иновативниот врв на плочата за готвење не е, таа се наоѓа под подот.

bimg15

Маса на маса Ligron Tech LT-60 од керамика Ceralan

димензии, квалитет на површината и функционалност

Широка форматирана керамика Цералан со максимални димензии на масичка од 3000 х 1000 мм и 3600 х 1200 мм е плоча со дебелина од 7 мм изработена од природен преработен материјал залепен на цврста основа.

Карактеризација на countertop Ligron Tech LT-60 со грејна зона од 3000 cm2 или 4320 cm2 може да се користи како чиста и безбедна површина.

Image 2

Плочата керамика од производителот има цврста отпорност на топлина и отпорност на влага, создавајќи беспрекорна антибактериска површина. За време на процесот на готвење се обезбедува континуитет на работниот простор на масата без споеви и споеви за поставување на топла јадења и прибор за јадење. Површината за готвење на иновативната маса не е обележана со рамна рамка или рамка, има поставено контролен панел од пламениците, кои поради вградената функција на интензивно загревање Power Boost ќе ја делат моќта. Со користење на функцијата, капацитетот на грејната зона може да се зголеми за 50%.

Слика 3

Огноотпорни горилници и робови се опремени со тајмер и дигитален индикатор.

Моделите на комбинирани печки и рингли се опремени со:

  • означување на нивото на моќност, време за готвење и количината на резидуална топлина
  • автоматско одредување на долниот дијаметар на прибор за готвење
  • акустичен сигнал за готвење и исклучување
  • заштита од прегревање.

9-1

Покрај тоа, интелектуалната сопственост од Ligron Tech се одликува со стилски и импресивен декор на countertops, ниски ниво подлошки и фасади на остров кујнски маси направени од широк формат керамика, почнувајќи од декор на Beton Ruvid.

Слика 6

Контролата на индукцискиот панел се наоѓа на врвот на масата непосредно при рака, обезбедувајќи моментален избор на потребното загревање.

слободен зона и PowerSlide систем

Да речеме дека високата конкурентност на индукциските кујни, што е подобро да не се избере, обезбедува слободна зона на countertops на Free Zone и го поддржува PowerSlide системот за контрола на допир.

elx_induction_123_stop-go

Моделот на површината за готвење со индукција има ограничена (номинална) моќност на поврзување од 7,4 kW и се испорачува без електричен приклучок, кабелот за напојување со заштитени жици и поврзувањето со мрежата се изведува со помош на терминален блок.

5488ff6ad5d0

PowerSlide осетлив на допир контролен панел со осветлување обезбедува секое избрано ниво на греење од 9 предложени нивоа. Грејната зона не ги поддржува строго дефинираните граници на приборот за готвење.

1479893974

Ова знаење на голем број индукциски калеми, лоциран под керамиката во длабочината на седиштето од 45 мм длабочина, со оглед на прицврстувањето и димензиите од 502.5x600 mm, обезбедува електричен шпорет со невидливост разновидност.

Активирајте ја работата на горилникот, одберете го нивото на греењето со едно движење на рацете, комбинирање на грејните зони. Иконите на панелот за допир се јасни и концизни.

3dc36147086444e9ecd0d54b78a2d789

И, конечно, паметната плоча е опремена со безжичен полнач, интегриран под керамиката и е компатибилен со модели на мобилни телефони барем Samsung Galaxy.

Важно е да се запамети дека предуслов за правилна употреба на панели за готвење од Ceralan е изборот на јадења за готвење. Се препорачува да се користат јадења од емајлиран челик или леано железо.

7_1767685487567686

Детални информации за можностите на керамички масажа во комбинација со плоча за готвење е дадена тука.

Ние нема да криеме дека стилната кујна е задолжителен атрибут на стилски кујнски сет. Употреба на калено стакло украсено со керамичко печатење или разјаснето стакло со камен декор, светло керамика Ceralan   во форма на countertops и ѕидни панели е напредокот на кујната дизајн.

Можеби сте заинтересирани за: