Гаража во приватна куќа, гаражен проект во подрумот, како да се изгради правилно, корисни совети

 • admin
 • 26 септември 2017 година
Гаража во приватна куќа, гаражен проект во подрумот, како да се изгради правилно, корисни совети

Изградбата на гаража во подрумот или подрумот на приватна куќа е процес кој одзема многу време и одзема многу време, што може да се спроведе со потребните вештини и знаења. Кога градат фондација за куќа, започнуваат со избор на куќа и во оваа фаза е неопходно да се обезбеди изградба на гаража. Кои се правилата за градење?

Работен подрум

Сонот за секој ентузијаст е удобна гаража, која се наоѓа во близина на приватна куќа, а уште подобро е во подрумот или во подрумот.

-etigSXoBUY

Опремени оперирани подот подот е удобно живеење во приватна куќа поради сместување во цоколе на технички и други помошни објекти. Затоа, проектот на куќа со гаража во подрумот ужива посебна популарност, таков проект може да се нарача на местото на градежна компанија Deutec. Овој проект е рационална и практична употреба на просторот, ограничен од ѕидовите на темелите на куќата, лоциран под подна ознака.

09-2010_Proekt_doma_s_mansardoj_podvalom_i_garazhom_0_etazh

Сепак, проектот на гаражата е комплициран, бидејќи ќе биде неопходно да се подигне наклонета рампа и уред за одвод на вода од него. Покрај тоа, за рампата на уредот мора да се исполнат одредени барања.

Узел-уреди-пандуса-1024x574

Основна опрема на гаража

Основната конфигурација на гаража за еден автомобил во подрумот или подрумот е:

 • имајќи метална рамка или рамка од FBS
 • ѕидови опремени со цокли обвивка
 • внатрешно поплочување на подот, ѕидови и тавани со изолација и хидроизолација
 • рампа за гаража
 • гаражни врати
 • крошна.

Sajding-v-garazhe-vygljadit-jelegantno

За изградбата на гаражата се користи вдлабна лента основа, која се наоѓа во согласност со нормите и правилата: "под нивото на замрзнување на почвата до длабочина од најмалку 30 см". Просечната длабочина на закопаната основа е од 1,5 до 2,5 m.

slide_2

Како да се изгради подрум на куќа и гаража

Треба да се разликуваат следните типови на црева:

 • погребан
 • испакнати
 • се наоѓа рамна со фондацијата.

Можете да изградите гаража за секаков вид цоколе. Погребан темел се смета за најсоодветен за изградба на гаража. Технологијата на спроведување и градење на гаража се врши со заеднички

работат на изградбата на цоколот.

1

Изградбата на куќа со гаража во подрумот започнува со подигање на подрумот и гаражата.

Фази на изградба   Потсетиме дека изградбата на подрумот и гаража се изведуваат во такви фази:

 • распоред на теренот, означување на оските и ископување
 • запечатување на перничето за песок и пополнување на плочата за основање
 • подигање на ѕидовите на приземјето
 • израмнување на ѕидови и преклопување на столбната плоча со плочи
 • поставување на подрумот со основа блокови
 • кастинг на армирани армирани естриси
 • поставување на првиот кат.

cokolnyi_etaj_perekrytiya_1

Копањето на основата е направено со употреба на специјална опрема, бидејќи длабочината на ископувањето за куќа со подрум мора да се одржува. Запечатување и хидроизолација на подот во подрумот се врши со слепа површина. На периметарот на надворешниот дел на куќата за да се заштити куќата изврши слепа област до 50 см ширина од бетонска мешавина.

cokol-i-otmostka2

Задолжителни хидроизолациони деформациски шуплини и споеви помеѓу ѕидот и слепите, ѕидовите и дното на подрумот и подрумот, како и зглобовите на основните блокови, се предмет на задолжителна хидроизолација. За изградбата на подрумот и ѕидовите на подрумот и гаражата, користам големи фондавни блокови на плочата и FBS (основни ѕидни блокови), кои се поставени по должината на периметарот на куќата.

Слика 1

Блоки FBS имаат значителна тежина, така што изградбата на темелите и ѕидовите произведува со вклучување на специјална опрема. По изградбата на подрумот и ѕидовите на подрумот и подрумот, подните плочи се засилени со армирана кошула.

Направете го вистинскиот кат да се пополни во гаражата и да му помогне на ова видео.

Следната фаза на изградба на гаража во подрумот е инсталирање на излез од гаража.

Уредување на склон излез

Барања за уредот на излезот во подрумот гаража

shema-pandusa-dlya-podezda-k-zaglublennomu-garazhu

Задолжителен услов за уредот на наклонетиот конгрес е почитувањето на времето на изложеност:

 • платформата треба да има права, широки рамнини што ја надминуваат ширината на гаражните врати за 50 см на двете страни
 • препорачаната должина на рампата не е помала од 5 m.
 • аголот на спуштање (влез) не може да надмине 25 степени
 • тротоарот на коловозот не треба да биде лизгав
 • излезот мора да биде опремен со крошна
 • помеѓу рампата и контрапандусот е наредено дренажен жлеб, кој е заштитен со метална мрежа.

garage_5x12____navesom_sh

Таквите барања се сметаат за минимално поставени за изградба на рампа за гаража во подрумот на куќата.

како да се направи влез во гаража

Ја одредуваме положбата на излезната рамнина и ја означуваме областа. Копајте мала депресија на целата површина на подлогата за да формирате песочна перница. Потоа го шириме песокот и го компактиравме. Слојот на песочна перница може да достигне 10 см. Сега ја организираме основата за тули или други потпорни ѕидови.

lineinyi_vodoprovod

Под ѕидот на гаражата, делот на зракот е направен на половина тула, имено 200 x 200 mm, а на страните на конгресот има граница на плочи. Така, уредот на кофражот за конгресот не е потребен. По пригушувањето лежиме геотекстили и плетеме го зајакнувачкиот кафез, кој треба да оди до ѕидот на гаражата.

3598236

Арматурната мрежа се наоѓа на надморска височина од околу 75 проценти од вкупната дебелина на естрието. Инсталирањето на светилници за организирање на наклонет конгрес се изведува со потребен агол. Конечната фаза ќе биде бетонирањето на гаражниот конгрес. По бетонирањето, на гаражата се поставуваат плочи или клинкерски тули.

shema-utepleniy-stan-podvala

Меѓутоа, по општите градежни работи и распоредот на гаражниот конгрес, неопходно е да се изврши внатрешна изолација на ѕидовите и таванот, како и подот од подрумот и гаражата.

Ние ги загреваме ѕидовите, таванот и подот

Затоплување на подрумот и гаражата се врши надвор и внатре во структурата.

Најмногу достапни материјали за изолација на ѕидови и тавани на подрумот се:

 • drywall
 • иверица листови
 • поставата и обвивка.

1379628673_3ca6e44c98aa

Технологијата на затоплување на ѕидовите и таванот е како што следува. Листовите на изолација се прицврстени на таванот и на ѕидовите користејќи посебен лепак. По фиксирање на целата рамнина на ѕидот или на таванот на грејачот, се поставува слојот за бариера на пареа во форма на полиетилен со фолија. Пареа бариера слој е прицврстена на површината на изолација со помош на изградба лента.

22_1-500x567

Потоа, за уредот за завршна обработка, на традиционален начин се подготвува гајба од дрвени шипки што се зацврстуваат преку грејач до таванот или ѕидовите со употреба на шпорети. Завршната обработка е прицврстена на дрвени шипки со помош на завртки за самопреслушување. За внатрешна завршна обработка, можно е да се користи C8 ѕидно профилирана обвивка од светла боја со висина на профилот од 8 mm.

930

Дополнителни мерки за подобрување

Аранжманите за поставување на гаражни врати и навеси може да се сметаат за задолжителни. Надстрешницата се поставува пред портата за понатамошна употреба како дополнителна машина соба. За логорскиот скелет на крошна, колоните кои учествуваат во распределбата на оптоварување се распределени. Завршувањето на рамката е направено во општо стилско решение со фасадата на куќата.

naves12

Присуството на автоматизирани замав врати, лизгачки или пресек ќе го подигне квалитетот на удобноста на европско ниво. И зошто да не?

Можеби сте заинтересирани за: