Пиролиза котли, пиролиза котли на долго гори, точна инсталација

  • admin
  • 11 ноември 2015 година
Пиролиза котли, пиролиза котли на долго гори, точна инсталација

Достапна и евтина опција за изглед во приватна куќа на котел за греење може да се нарече уред на пиролиза котел, произведен и инсталиран со своја рака. А темелно проучување на распоред функции, неколку потрошени гас цилиндри и во мала атмосфера котлажа греење котел puffs. Како да се реализира вековниот сон на милиони луѓе кои се замрзнуваат од студот?

Што е пиролиза котел?

Меѓу различни котли за греење, котлите со цврст гориво се во голема побарувачка. Пиролиза котел е еден вид на агрегати на цврсто гориво, чие главно гориво се отпадоци од дрво, чипови и горивни брикети.

схема-пиролизного-котла

Принципот на котелот се заснова на принципот на суви дестилација на горивото во егзотермичниот процес. Без да влегуваме во детали и детали за процесот на производство на гас, додаваме дека котлите со согорување на пиролиза имаат висока ефикасност, достигнувајќи 95%.

p_sis_otop01

Со висококвалитетно гориво, таквата ефикасност може да се достигне на ниво на коефициентот на котел на топче. Пиролизата котли може да се нарече најде за приватни куќи и колиби обезбедување на такви предности на живеење:

• ниска потрошувачка на евтино гориво

• долг временски период на гориво за време на полнењето на горивото

• еколошко и квалитетно согорување на гориво

• Ниска содржина на пепел во отпадот

• висока ефикасност.

уника-манометр

Природно, ефикасноста на работата на котлите зависи од користената шема за поврзување и принципот на работа на котелот за пиролиза.

дизајн на долго гори котел: распоред карактеристики

Структурно, котелот се состои од следниве елементи:

• куќишта направени од челични листови

• комора за согорување опремена со врата за чистење и прозорец за воздух

• разменувач на топлина со вода коло

• Дихтунзи за топлинска изолација и отстранувач на чад

• Автоматизација на контролата со наведување на контрола.

373 (1)

Технички карактеристики на котлите за пиролиза

Главните технички карактеристики на котлите се:

• излезна топлина и ефикасност

• димензии и волумен на печката

• тип на оџак на оџак

• пропишаниот тип на гориво.

пиролизный-котел-схема

Затоа, при изборот на котел, неопходно е да се обрне посебно внимание на овие параметри. Покрај тоа, со оглед на комплексноста на грејната единица, се препорачува да се проучат распоредните карактеристики.

wattek-pyrotek

А карактеристика распоред пиролиза котел е присуство во структурата на две комори за согорување (за споредба: солидна агрегати еден комората за согорување). Покрај тоа, за да се создадат пиролиза котли со ладење коло, мора да се инсталира ладење калем.

20131810150143

комора за согорување - локација и траса на гориво

Локацијата на коморите за согорување зависи од дизајнот на доводот на воздух: присилна исхрана или природен нацрт.

Според принудената опција за вентилација, комората за гасификација се наоѓа на дното, а коморите за согорување и загревање се на врвот. Воздушната маса го следи патот за гориво од врвот до дното.

373 +

Со природен нацрт, коморите за согорување се наоѓаат во телото на котелот еден над еден, со горната комора за гасификација. Коморите за согорување се изработени од легура на челик отпорен на топлина со дебелина од 5 mm. Воздушната маса поминува по должината на горивото од под-нагоре.

3084b683634c

Претеран пиролиза котел е познат печка-burzhuyk. Затоа, важна фаза е организирање на метод за снабдување на воздух кој поддржува согорување.

организација на методот за снабдување со воздух

Процесот на воздухот на далечни пиролиза котелот комората за согорување се врши од страна на присилна понудата и природни нацрт оџак.

Присилниот проток на воздух може да се спроведе на вакви начини:

• Поставувања на вентилаторот во режимот на празнење

• Инсталација на издувен чад на излезот од комората.

pirilizkotel2

Да речеме дека создавањето на метод на принуден воздух ќе бара одредени знаења и вештини.

Принципот на котелот е јасно прикажан во ова видео.

Инсталација на котли од пиролиза од производителот

Главните производители на котли за пиролиза се:

• Атмос

• Бош

• Будерус

• Виадрус

• Вернер.

p_sis_otop02_1

Процесот на поставување на котлите за пиролиза од производителот е ужасно скап, како, всушност, цената на самиот котел. Но, студените раце на домашните мајстори се нетрпеливи да изградат печка со свои раце.

Вода бабафонија со педалот за забрзување на струготини

материјали за производство

Домашниот пиролиза котел "bubafonya" е уникатна понуда за векот, како на iPhone, и достапен изум на народни занаетчии. Да се ​​создаде потребниот капацитет печка гас цилиндри од 50 литри на пропан-бутан, на челични лимови наменети за сечење тркала 2 одговара на дијаметарот на плинска боца.

1926438644

исто така, ќе се бара да лента дебелина метал од 4 mm и ширина од 40 mm и сечила за зајакнување прачки за хелиум од 14 mm, се наоѓа над комората за согорување.

принцип на делување

Принципот на котел, да го наречеме така - "Bub iPhone", е генијален едноставен. Ножевите лоцирани на долната "палачинка" на цевката се генератор на вртложни струи на воздух што влегуваат во цевката. Обструкцијата долж трасата на воздушните маси го спречува изгледот на оган под цевката.

пиролизный-котел-из-газово-баллон

Горивото (во повеќето случаи тоа е сува струготина) само тлее под отпорноста на клипот, добивајќи прилив на воздушни маси од цевката. Парите на водата и на гасните пареи испаруваат за време на процесот на тлеење, во заварената вертикална цевка на котелот.

Слика 10

аранжман на котелот

Аранжманот на котелот се состои од фази:

• производство на ложиште

• производство на капакот и тркалото за стегање

• производство на оџак и врата.

Слика 15

Цилиндерот за гас се сече со помош на бугарија во горниот дел од почетокот на заокружувањето. Во иднина, горниот дел може да се користи како корица. За да го направите ова, сечењето е подложно за да се создаде запечатена врска. Помирување ние отсечени дупка за инсталација на цевка на оџакот (клипот). Јазот треба да биде 2-3 mm. Заваруваме го капакот на дијаметарот со челична лента. Ако е наменета за производство на печка со ладење (јакна за вода), ќе биде потребен дополнителен надворешен цилиндер за да се создаде пиролиза котел со вода коло.

Слика 1 вкупно

За овие цели, можете да користите цевка со импресивен дијаметар со дебели ѕидови.

Мора да се запамети дека разликата помеѓу цевката дијаметар создава две фази прачка, и право оџак агол намалува стапката на екскреција гас смеса. Затоа, од страна на повлекување цевка може да достигне 0,15 м, а на вертикалната -. Намалување притисок 0.20 m мешавина поддржува процесот на пиролиза во рок од 10 часа.

Слика 13

Потоа, со помош на машина за заварување направена од арматура, правиме решетка која ќе обезбеди распаѓање на распаднатото гориво во дното на комората за согорување. За да ја исчистите комората за пепел на дното на цилиндерот, неопходно е да се обезбеди врата со густ трем.

Како да се направи пиролиза котел во сопствената рака е претставен тука.

Можеби сте заинтересирани за: