Коповите од цигла, спојување, правиме правилно

  • admin
  • 8 октомври 2015 година
Коповите од цигла, спојување, правиме правилно

Прекрасно извршена цигла се одликува со беспрекорна линија на рабовите. Строгата геометрија на спојувањето може со сигурност да се нарече конечна акорд на конструкцијата на ѕидањето. Сепак, неопходно е да се прави ферман со правилата, јасно и непречено да се води посебен нож. Како е препорачливо да го направите бричење, така што раката не се исплакнува?

Карактеристики на тула ѕидарски

Цигла ѕидарски кога подигнување на партиции и ѕидови на куќата се врши според одредена шема - облекување. Превртеноста ви овозможува да изградите ѕид со рамномерно распределено оптоварување преку целата површина.

ѕидарски ѕидови од тули

На крајот на процесот на ерекција ѕидарски направени од тули, се планира да се направи шевовите. Следните фактори влијаат на конечниот резултат на подигнување на ѕидање:

• големина и боја на тули

• Конфигурација на бои, завршница и боја

• Квалитативно усогласување на ѕидот на ѕидање.

7-2

Квалитативното усогласување и запечатувањето на споеви е задолжителна мерка. За завршни работи на ѕидарски рабови се користат такви техники:

• набивање и малтерисување.

Кога го затвораат зградата на ѕидање, обликуваните или малтерисните рабови можат да имаат триаголни, заоблени и правоаголни профили. Видот на профилот зависи од длабочината на ножната соба за вградување во споеви и агол на наклон при работа.

084010

Потсетиме дека, според SNiP, големината на рабовите на ѕидање е: за вертикален слој 8-15 mm, за хоризонтален спој 10-15 mm.

Видови на тула ѕидарски

Постојат следниве видови ѕидарски зглобови:

• рамна (правоаголна за прицврстување)

• правоаголни вдлабнатини

• конкавни полукружни

• скован.

s_35

Решетката е најчесто употребуван тип на запечатување. Технологијата се состои од полнење на споеви со раствор, потоа отсекување на вишокот со користење на посебен нож и потоа обработка на споеви со четка со долг тврд куп. Рабните површини се одликува со јасно дефинирана линија на ширење. Длабочината на цвест достигнува 5 мм.

Слика 19

Правоаголна извезена ферманја се употребува при креирање декоративни ѕидарски украси. Технолошки, сечењето го вклучува првичното отстранување на малтерот од зглобовите, а потоа последователното полнење со ново решение (длабочина до 6 mm) и набивање со заоблен крај на носот.

y006

Конкавната полукружна стружење има карактеристичен профил, кој се создава со помош на полукружен нож, а сечењето на вишокот на решение од споеви. Шивотот има длабочина од 4-6 mm.

Косиот поглед на естришот се заснова на специфичната положба на ножот за кршење, кој се потпира на акутен агол при сечење на растворот. За овие цели, користете остри нож, кој овозможува да го спуштите апаратот во шуплив материјал до длабочина од 4 мм.

ѕидарски-ѕидарски

Се разбира, можно е да се произведе везот само со употреба на специјална алатка.

Која алатка се користи за спојување

Алатката за рака за вез е мистрија со долга рачка. Мистелите за ѕидарски споеви може да имаат рамен, полукружен надворешен и внатрешен работен дел со ширина од 8 до 12 мм.

rashivka

Крајот на ножницата го формира профилот на ѕидот на ѕидарот. Алатот за изведување на споеви е изработен од челик.

Слика 1

Флаконски раствор

Малтер, на пример ОСНОВНИ БРИКФОРМ Т, е наменета за ѕидање на тули, која има просечна апсорпција на вода.

За фурнир користете подготвен ѕидарски малтер, кој има конзистенција на влажна почва. Состав на малтер од цементно вар мешавина: 1 дел - цемент, 1 дел - вар, 10 делови - фино грануларен песок.

sm_6197

Содржината на вода во растворите за проширување не треба да надминува 15%.

Избраниот гранулометриски состав на малтерската мешавина овозможува едноставна и брза површина, а цврстината на малтерот (повеќе од 15 MPa) ја обезбедува издржливоста на зглобот. Покрај тоа, составот на растворот го спречува појавувањето на издигнувања на површината на циглата, обезбедувајќи стабилност на шиевиот материјал.

rasshivka_shvov_kirpichnoy_kladki

Примената на растворот за фугирање на работната површина се изведува на сув начин. Затоа, не е тешко да се произведе швов со рака.

обоени суви решенија за вез

Бојата решенија се шуплина, на пример   Вебер ZK557, се користат за украсни цели за керамички, силикатни ѕидарски, клинкер тули и блокови. Материјалот има исти својства како и основното решение за стрижење.

2-865-6-11735-novinka-cvetnye-rastvory-dlja-rasshivki-shvov-v-640x640

Долготрајната боја на зглобот е поддржана со пигменти со боја од неоргански потекло, кои се дел од мешавината. Се разбира, бојата на крцкање во боја може да ги декорира сите правилно поставени цигла.

wTcoakLfjpw

Како да направите зглобовите со рака

Важно е да се запамети дека процесот на вградување на тули и спојување на камени споеви подразбира строго почитување на процесот на обработка. Првично, сите вертикални, а потоа хоризонтални шевови се третираат. За да се создаде мазна шуплина, аглите првично се изградени за да се следи дебелината на споеви. Потоа повлечете ја низата за секој ѕидарски ред. Потсетиме дека дебелината на рабовите хоризонтално е 12 mm, и вертикално 10 mm.

stk800

Градот се произведува со одредена технологија. Ова се главните технолошки чекори:

• Подготовка на цигла

• подготовка на работно решение

• Разделување на цвест со помош на алатка.

50635

За да го направиме заварување мазно, препорачуваме да користиме ниво или правило кога работиме.

Пред нанесувањето на ѕидниот раствор, работната површина е изобилно навлажнета со вода, а по нанесувањето на материјалот за куќиште, шевовите се чистат со тврда четка.

Ова видео ќе помогне да се направи точна експанзија на циглата.

Можеби сте заинтересирани за:

Завршувањето на фасадата на куќата направена од дрво (дрва) со ПВЦ обвивка, избираме обвивка, технологијата на завршување на фа ...
Како е можно да се направи надворешен предаде на балкон или чардак на рацете
Модерен дизајн на ходникот во куќата: позадина во внатрешноста на ходникот, вратите и каменот во внатрешноста на ходникот, ...
Антисептик за дрво: импрегнација и грундирање, како да се избере импрегнација. Како правилно да се обработи пиланата ...