Приватни куќа и стаклени врати, стаклени врати во внатрешноста. Експанзија стакло врати за внатрешни работи, лизгачки стаклени врати.

  • admin
  • 26 февруари 2016 година
Приватни куќа и стаклени врати, стаклени врати во внатрешноста. Експанзија стакло врати за внатрешни работи, лизгачки стаклени врати.

Транспарентноста и отвореноста на стаклени врати импресионира со својата спонтаност и е моќен стимул за создавање нов ентериер. Стаклото во внатрешноста е знак на стилскост и луксуз, докажувајќи го образованието на вкусот. Што значи изгледот на стаклени врати во приватна куќа?

Кревка соседство или потенцијален познаник

Компатибилноста на приватни куќи и стаклени врати до одредено време се доведуваше во прашање, бидејќи иновативните технологии овозможија подобрување на традиционалното стакло.

19282

Денес, стаклени производи од опасен и проблематичен материјал станаа сигурен сојузник. Секој влез, тераса и стаклени лизгачки врати се одликува со нивната сигурност и почитуван изглед. Кревка соседството ви овозможува да се пополни просториите на еднокреветни и повеќекатни куќи со светлина и да се создаде волумен и просторност на собата.

cove-6-by-saota-01

Стаклените врати во внатрешноста на приватната куќа се оддалечија од приемот на затворените, слепи врати. Ова беше олеснето со појавата на оригинални фитинзи за стаклени врати и методи за инсталација.

Видови стаклени врати

Потсетиме дека стаклени врати, наменети за внатрешни работи на приватна куќа, се без рамка конструкции.

ed_3

Со методот на отворање на вратите од стакло се поделени во следниве типови:

•        нишавни врати, чие зацврстување се врши на две екстремни локации (задолжително е присуство на затворачи на подни врати, со што се враќа вратата во затворена состојба непречено)

•        двојни стаклени врати, кои се монтирани на вратата со употреба на странични шарки, овозможувајќи ви да ја отворите вратата во еден правец

•        лизгачки врати   со примена на монтирање на горните ролери и автоматски системи за отворање

•        радијални стаклени врати, со прицврстување во алуминиумски профил

•        лизгачки врати   користејќи монтирање на посебни шини монтирани на таван или ѕид

•        стаклени ротациони врати - Комплексни ротирачки системи.

1378906794_furnitura-dlya-mezhkomnatnyx-razdvizhnyx-dverej

Познати производители на стаклени врати се:

Асторе,

А-Гудвин,

Скло Глас,

Luxglass,

Vivo Porte.

Тајните на стаклени врати

врати од стакло во внатрешноста на ходникот

За промена или освежување на ентериерот на приватна куќа, има смисла да ги собереш и инсталира стаклени врати или врати со стаклени инсерти.

21354

За мали ходници, вратите со стаклени инсерти ќе служат како вид на лупа, способна да го зголеми износот на просторот. Вметнувањето на стакло во масивната влезната врата ќе биде врата за врата, овозможувајќи им на посетителите да видат.

18286

внатрешни стаклени врати

Внатрешни врати од стакло може да се наречат универзален метод за внатрешна организација, без оглед на стилот. Стаклени врати се соодветни за класичниот ентериер, арт деко и стилски мансардерски стил.

image_1330586822100

Овде можете да го нагласите дизајнот на просторијата со употреба на декори од различни редови: витражи и слики, преклопувања на архитектонски лимови или врежано дрво.

full_4d95e29100d1a

Но, самиот стаклено платно со висококвалитетно и моќно стакло изгледа совршено, од тоа минималистичкиот ентериер ќе има само корист.

st_dver_b

Покрај тоа, современи врата фитинзи и брави за стаклени врати дозволуваат да ги зацврстат и интегрираат лисја од лисја во гипс картон отвори. Специјални делови кои овозможуваат монтажа и монтажа на стаклото на подот и таванот, со едноставни термини, отворете нова врата. Па зошто да не го користите оригиналниот додаток?

dveri-dlya-vannoi-7

Но, новите начини за поставување стаклени врати се радикално различни од традиционалната инсталација на врата. Сега инсталацијата на врати од стакло се врши со користење на специјални касети и моливи.

45460838.bu9e9ouog0

Најпопуларните дизајни на стаклени врати на приватна куќа се занишани и лизгачки врати.

Начини да се инсталира стаклени врати

како да инсталирате стаклена нишалка

Стаклени врати зависат традиционално како внатрешни врати.

syachvatviiaiav

За производство на стакло внатрешни врати користат калено стакло triplex. Внатрешните врати се монтираат и монтираат во подготвена алуминиумска рамка, во некои случаи е можно да се инсталираат на шарки со засилена врата. Затоа, изборот на шарки за стаклени врати мора внимателно да се пристапи.

Petli_dlya_steklyannyh_dverey_1

стаклена врата технологија за инсталација

Ние го мериме вратата и нејзината обработка. Обработката вклучува создавање услови за непречено отворање на листот на вратата. Ние го подготвуваме стаклото: ги поставуваме рачките и петелките.

3z06Y0qHL9

Ние ги прицврстуваме прицврстувачите од испораката поставена на подот и горниот дел од вратата. Ние ги поставуваме затворениците од стаклените плочи.

_remont-stekla_02_big

За овој тип на стаклени врати, за секој модел се достапни поблиски врати. Ние ја прилагодуваме работата на вратата поблиску и електромеханичката брава.

21

приврзок за лизгачки стаклени врати

Оригиналната верзија на дизајнот на влезната врата и поставувањето на лизгачка врата од стакло е случај со молив. Конфигурацијата на правоаголна врата од галванизиран челик е прилично комплицирана, идеално обезбедувајќи ја потребната ригидност до ѕидовите. Структурно, случајот со молив се состои од префабрикувана правоаголна рамка, водилки (патеки), вагони и бројач на клипови.

38769903.pq9c1pk3nw.W665

Панелот на вратата со лизгачка стаклена врата е идеална опција за поставување во ѕидови од гипсени плочи со дебелина од 100 мм или со партиции.

38769911.9izgvdmmmg.W665

Горниот колосек (песна) е направен од алуминиум, лентата е отстранлива дури и во инсталираната кутија. Кочии на врата лист на лежишта со максимален век на траење.

45460501.r8okwbjavf

За да инсталирате стаклена врата, ќе биде неопходно да се инсталира префабрикувана рамка на кутијата, да се постави праг (касета за врата со долна основа) и да се обеси стаклен лист.

45460564.8n9pdrfukv

Инсталацијата на шарки, брави и рачки за стаклени врати се изведува за време на монтажата на мрежата.

технологија на удирање

Го собираме стаклениот слој и рамката на кутијата според упатствата за составување, изјавени од производителот.

Image 2

Ние го одбираме типот на прицврстување на стаклениот слој: до подот или ѕидовите на случајот со молив. Прилагодете ги застанувањата и случајот со молив за клип-затворач.

Слика 3

Доколку е потребно, центрирајте ги знаменцата за долните и горните водичи.

Горниот водич го поставивме строго хоризонтално и проверивме хоризонталноста.

Слика 5+

Ние го поставуваме долниот ролери и подвижниот вагон. Точноста на поставувањето на вагонот и ролерот под горната шина треба да обезбеди мазна веб-позиција.

Слика 9

Ја избираме основата за инсталирање на касетата за врата.

Ние ставаме стаклена ткаенина на долниот ролери со истовремено фиксирање на крпата во горниот водич.

Слика 11

По прилагодување и прилагодување на положбата на стаклениот слој, ги монтираме екстензите на вратите над капачето.

Можете да дознаете повеќе за процесот на собирање овде.

Можеби сте заинтересирани за: