LED кабел. LED кабел во внатрешноста, корисни совети

  • admin
  • 01 декември 2016 година
LED кабел. LED кабел во внатрешноста, корисни совети

Ако одеднаш се збогатат и не знаете каде да ги прикачите богатствата, предлагаме да инвестираме во светло и весело расположение од украсувањето на куќата. Не, ова не е златна тоалетна чинија, а не плазма со целосен ѕид, иако тоа нема да му наштети. Создаде стилски и незаборавни дизајн ќе му помогне на LED кабелот, кој служи како светла венец за осветлување на фасади и дрвја, како и оригиналниот ентериер.

LED кабел, што е тоа?

Забележано е дека кога се создава удобна домашна средина, главната улога е доделена на осветлување.

7592_original

Во дизајнот на ентериер, покрај основното осветлување, внимание се посветува и на осветлувањето на елементите кои се изведуваат со помош на LED технологијата. LED ленти и кабли создаваат еднообразно густо осветлување без треперење.

Слика 3

оперативни карактеристики

Особено популарен е ЛЕР duralight кабелот ( duralight), кој е транспарентен флексибилен PVC производ, во форма на цилиндар, во кој минијатурни LED диоди се поставени на микро плочата.

сетевой-шнур-ферон-для-светодиодного-двухужного-дюралайта-_26093_

Бројот на извори на светлина по 1 m од кабелот е 36-42. Означување на LED диоди: SMD 5050, 3528, 2835, 3014 и SMD 5630.

Во LED SMD 5050 три кристали, во SMD 3528 - еден. Осветлувањето обезбедено од SMD 5050 диодата е посветло.

Пресекот на кабелот е круг (13 mm) и правоаголен (10,5 x 12,5 mm).

A_0232717_01

Двожилните и триходни LED дискови се дизајнирани за напојување на напојување 220-240 V, 50 Hz со моќ на потрошувачот

1,5 W / m.

Материјалот на кабелот е механички силен, водоотпорен и отпорен на мраз. Класа на заштита на LED кабелот за куќа IP44 и IP67 за надворешно поврзување. Комплет за испорака вклучува 230 V кабел за напојување.

svetodiodnie-lenti-15

Должината на сервисирање на duralight на светли и заситени осветлување достигнува 10-12 години. Производителите го снабдуваат LED кабелот во заливот со одреден чекор за сечење, модулот за сечење зависи од моделот и е 2 и 4 m.

Корисни совети

Потребно е да се направи разлика помеѓу поврзувањето на кабелот според верзијата на делот и бројот на жиците на проводникот. Јасно е дека 220 V LED кабелот не бара дополнително поврзување на единицата за напојување и на трансформаторот.

подключение-светодиодной-lenty-220v-9

Како да го поврзете LED кабелот

Поврзувањето на кружницата и рамен дел е малку поинаква.

ние ги поврзуваме кружните двоглед

Комплет на конекција е вклучен во испораката на било кој кабел на LED диодите.

За поврзување на кружен двоглед се препорачува следново. Ние ги комбинираме контактите и кабелските контакти и проверувајте го поларитетот на врската. Ако поларитетот на приклучокот со два штекери и кабелот за ЛЕР е почитуван кога е поврзан, duralight ќе свети веднаш. Инаку, ние разменуваме контакти.

dur_cr_1 круг 2

Потоа затегнете го ракавот на приклучокот до крај и проверете ја веродостојноста на врската. Ако јачината на поврзувањето не е силна, таа создава топлинско намалување. Сега duralight може да се користи за осветлување.

Потсетиме дека вилушките, краевите и централните конектори се испраќаат одделно. Кабелот за напојување мора да биде опремен со внатрешен диоден мост.

shema-podkljuchenija-rgb-1

поврзување на рамен duralight

Приклучокот од комплет размонтираат врска со отстранување на Филипс шрафцигер четири завртки и отстранување на капакот. Ние ги инсталираме трите жици на приклучокот во дупките лоцирани на крајот на кабелот. Приклучете го во штекерот и проверете го поларитетот.

dur_fl_2

Ако се почитува поларитетот, duralight свети одеднаш, ако не, ги менуваме контактите. Потоа свртете го приклучокот 180 ° и продолжете да го инсталирате кабелот за осветлување на работната површина на таванот, ѕидовите и подот или мебелот.

Шемата на три-јадната LED кабел и неговата врска е слична на поврзувањето на LED лентата 220V или 12V.

dur_fl_4

Корисни совети

Разликата на перформансите на LED стринг 12 волти во удобен флексибилни пластични школка, не се опремени како лента 12V или 220V, леплив слој на задната страна, го прави лесно и едноставно да се направи инсталација.

Како да го направите ова е прикажано овде.

Инсталација на кабелот: препораки за употреба на фитинзи

Користете LED уличен кабел може да биде во архитектонско осветлување на периметарот на фасадите, влезните панели и за создавање на различни модели.

dl34

За да го направите ова, duralight се наоѓа по должината на периметарот, со исклучок на заокружување или кадрави транзиции. Се препорачува да се набљудува острината на аглите и правноста на светлината.

елементи за прицврстување

Да се ​​качи на LED стринг кружна форма пресек 13 мм, тела (CLIP) во форма на аголот со флексибилна клешта во форма на полукруг.

Podsvetka-potolka-s-plintusa --- Фото-10-голема

Кабелот е поставен во клештата на аголот, кој е прицврстен со традиционалните прицврстувачи на место. За прицврстување на рамен зрак користам честички од правоаголна форма. Но, посебен гламур е транспарентната табла за LED дискот. Потоа, пред, годишни осветлување технологија со проѕирна plinths со кабелски канал Hager.tehalit SL и профили опремени со дифузер светлина!

svetiodiodnaya-podsvetka-interier-11

транспарентни перничиња за LED стринг

Транспарентен столб Hager.tehalit SL е стандарден профил со кабловски канал, кој се состои од делови од облогата и обликот. Покривот и основата на первазот се направени од ПВЦ или АБС пластика.

profile_corner2jpeg

Обликуваните делови имаат прилагодување на внатрешниот и надворешниот агол од 83-135 °. ЛЕР-кабелот е поставен во профилот на кабелскиот канал и фиксиран.

Исто така, столбната плоча, наменети за вградување duralight, има необична конфигурација и опремени со светлина дифузор.

Image 2

Можно е да се користат алуминиумски профили за LED лента тип BG1 P60, BIL 70, BLL 94 R.

Профил столбната плоча под LED лента или врвка може да се користи како таванот лајсни, подставка вратата и рамката на прозорецот отвори.

d11

LED кабел во внатрешноста

Duralight успешно се користи за да ги истакне елементите и елементите за внатрешни работи:

• за акцентирање на вратите, прозорците и заоблените отвори

• за осветлување ниши, мебел, кујнски полици и маси

• кога се истакнуваат чекори на скали и первази

• Осветлување на тавани од тензии и гипс-картон.

771099838

Монтирајте го кабелот на незабележливи, но лесни за инсталирање локации.

Сепак, опсегот на примена и употреба не е ограничен на оваа листа. Можеби во блиска иднина, "флексибилниот неон" ќе обезбеди осветлување на сите 360 степени.

Како да го поврзете duralight, прикажано на видеото.

Можеби сте заинтересирани за: