Корнизи за завеси, видови на стреата, како да се избере корнизот

  • admin
  • 25 август 2016 година
Корнизи за завеси, видови на стреата, како да се избере корнизот

Познато е дека дизајнот на просторијата е формиран не само од монументалните и глобалните елементи на ентериерот. Понекогаш незабележлива мала работа може да изненадувачки ја збогатува и украсува просторијата на стан или приватна куќа. Комплетност и стилски ентериер даваат корнизи за завеси. Задебелени и неконвенционални одлуки ја менуваат досадната околина на подобро.

Завеси и корнизи во внатрешноста - за и против

Несомнено, неопходен елемент за украсување на прозорците се завесите и корнизите. Со текот на времето, корнизните шипки во форма на едноставен бар со примитивни куки и прстени за прицврстување на завеси и завеси безбедно се претвораат во интересни декорации на таванот и ѕидовите.

Слика 6 фалсификувани

Пазар нуди изобилува во таванот корнизи за завеси, кои можат да бидат избрани за било кој стил на внатрешноста на собата. Но, потребно е правилно да се изберат и одберете корнизи, бидејќи пластичните корнизи или флексибилните системи за радијално прицврстување не се секогаш соодветни.

како-самостоятельно-ustanit-karniz-3

Некои европски земји целосно се откажаа од завеси и корнизи. Неприкосновената природа на голите прозорци и целосно отсуство на театарски завеси, прашина и мирис на акумулатори, малку шокантна неговата транспарентност.

амстердам-во текот на ноќта

Возбудливата мистерија на прозорецот што не е толку завесен "од таму" вика и плаши.

Но, зад ова, веројатно, е европската практичност на живеењето, на кое толку тајно го бараме.

house-plus31architects

Во меѓувреме, да се вратиме во нашите завеси, завеси и ламбрекини, како и корнизи за метални завеси.

Кои видови корнизи постојат

Шини завеси се класифицираат според методот на фиксирање во рамнината, материјалот од кој се прави корнизот и изгледот.

Според начинот на прицврстување во авионот, завесите се поделени на ѕид и таван.

Слика 1

начин на одредување: од ѕидови до тавани

За завесни шини за ѕидни завеси се карактеристични метални и пластични единечни или мулти-ред профили. За висечки завеси или градски градчиња употребувајте традиционални куки, дланки и ремени со контактна лента-велкро. Суспензија на завеси се изведува на шипка од круг или квадратна пресек од олеснетиот алуминиум или силна пластика.

80bd1a3a40396f6ac162875220610024

Wallcoverings се признати како најсигурен вид на корнизи. Едноставна форма и не помалку едноставен метод на инсталација овозможуваат користење на такви уреди за долго време, со исклучок на проблеми со употребата на завеси (дневно отворање-затворање и перење). Класиците на жанрот се сметале и се сметаат за ѕид завеса прачка за завеси две ред.

метални корнизи-за-завеси-фото

За инсталација и поставување на таванот корниз ќе биде потребно создавање и монтажа на специјална ниша направена од гипс картон, која понекогаш е украсена со LED ленти. Покривот корниз може да биде украсена со употреба на завеса прачка за завеси или лента направена од пластика. Инсталацијата на таванската корниз е достапна за рачно изработена изведба.

kak-krepit-karnizy-potolochnye

метал, дрво или пластика

Традиционално, домашната индустрија има печат метал и дрвени корнизи за завеси. Металните корнизи со помпезно копче со печат со гравирање или алуминиумска багета продолжуваат да го привлекуваат вниманието.

karnizy_dlya_stor_03

И, целосно игнорирање на досадни метален звук произведен од страна на корниз наутро и навечер кога ќе ги отворите и затворите завесите. Исклучок е дизајнот на корнизи, чија цена оди по скала. Но, за дизајнот на корпата потребно е да се избере соодветен ентериер.

Слика 9 диз

Комбинацијата на еколошка и природна сила се дрвени корнизи. Атрактивноста на дрвените настрешници и силата на материјалот во комбинација со практичната употреба на завесите за просториите.

karnizy_dlya_stor_02

На дрвениот корниз светлината и густите ткаенини од завеси среќно коегзистираат за соби со прозорци на јужната страна.

деревянный-карниз

Едноставниот едножичен корниз од дрво совршено се вклопува при врамување на прозорецот на спалната соба, кујната, дневната соба или детската соба. Само, дрвениот корниз апсолутно не е погоден за закривени закривени завеси.

пластиковый-карниз

Дискретен дизајн во комбинација со мала цена генерира привремено внимание на пластичните корници на ум поради несигурност. Употребата на тешки завесни материјали овде е несигурна. Сепак, за употреба како корниз на пластични производи за заоблени прозорци или прозорци со неправилна форма, надежите се оправдани.

 

karniz-dlya-rimsk-obsch.vid

Пластичната корпа за римските завеси, која ги комбинира функциите на дигање и лизгачки системи, привлекува внимание.

Се разбира, појава на корнизи форма додатоци и дизајн карактеристики. Постојат следниве дизајни на корнизи:

• тркалезни корнизи со бар, наменети за тешки завесни ткаенини

• гудачки корнизи за светлосни завеси и ламбрекини

• Вградени корнизи

• профилирани корнизи со систем на водичи и жлебови.

1704c957eec6b3c262d9330a32451262

Корниз-стринг постепено ја губи својата претходна жалба и се користи исклучиво за светлина завеси на едноставен за внатрешни работи куќа. Особено се популарни кружни и профилни корнизи. Дијаметарот на кружната цевка може да биде од 5 до 45 mm, во зависност од густината на завесата или ткаенината за завеси и прерамките.

111(8)+

Системот на водечки жлебови на профилирани корнизи и можноста за користење механизми за кревање се најпопуларните дизајни.

Внимателно изберете ги корпите за корпите

Процесот на избирање на корнизот може да се подели во неколку фази:

• Ние ја мериме локацијата на корнизот, земајќи ги предвид таваните или ѕидните ниши или партиции, како и испакнатините и комуникациите

• пресметајте ја должината и растојанието до ѕидот или таванот и одредувајте го бројот на шипки и загради

• Изберете го корнизот што одговара на дизајнот на стилот на собата

• Ние произведуваме рачна инсталација на корнизот.

ustanowka_karnizow1_0-500x149

Последниот чекор е изборот на додатоци и начинот на управување со завесите.

Видови на загради за корнизи

Заградите за корпитни шипки за долго време од примитивниот метален агол преминаа во категоријата на силни и оригинални држачи во форма.

конзоли за загради-05

Сега ова се метални држачи, наменети за тавански и ѕидни кружни метални шипки од било кој дијаметар, вклучувајќи и двојни загради.

Декоративната галванична обвивка на заградите не се оцрни со текот на времето и не го губи својот атрактивен изглед.

cornices_ar_kr1

Должината на отстранување на држачот може да се прилагоди за секој метод монтажа (над полицата, ѕидот и во прозорецот отворање, во текот на отворањето и монтажа олицетворение на страната). Целосно испораки од страна на производителот, ќе најдете елементи - спојници, дрво завртки и хексадецимален.

bd0bda354721ed1a186a6125817ae512

Додатоци и методи за управување со завеси

Од снежните во очите на голем број на додатоци за завеси и одење стапчиња во форма на черепот или желка постои сомнеж за значењето и неопходноста од сите овие застарени кич орнаменти: четки, коса клипови, раб и Kutasov.

30

Несомнено, ваквите ситници во некои случаи погодна за помпезни внатрешни дизајн стилови. Сепак, за стилот на минимализмот од нив треба да се напушти во корист на отворен и чистење на прозорци, преку кои може да се види во живо на убавината на природата и светот.

Како да изберете корниз ќе му помогне на видеото.

 

Можеби сте заинтересирани за: