Панел врати, што е тоа? Како да се направи и каде да се користи панел врати

  • admin
  • 15 јануари, 2016 година
Панел врати, што е тоа? Како да се направи и каде да се користи панел врати

Колекционерски панел врати "Од Петрович" се одликува со едноставноста на производството. Се разбира! Тука, сите создадени со свои раце, од планирани ленти, пред да инсталирате позлатени рачка, стекнати по повод продажба на конфискуваниот дограма. Она што е најатрактивно, Петрович секогаш љубезно го споделува своето знаење.

Штит врати, кои се

Модерните панелни врати се конструкција со сличен изглед на листот на вратата, но со различен механизам за отворање. Готовиот изглед на производот има сечило со мазен штит.

1385303324_derevyan_dver

Стандардниот модел на вратата на панелот се состои од следниве елементи:

• крстови за горните и долните рамки

• странични шини

• Платни.

За пополнување на вратата на панелот според ГОСТ 6629-88, можни се следните опции за производство:

• континуирано полнење, кое се состои од ленти или широки шипки

• Полнење плитки од ленти од честички или решетки.

4

Оригинални украсени внатрешни врати панел красат приватна куќа и град стан. Покрај тоа, опсегот на цени на располагање им овозможува на панел одбор врата да купат или да направи свој од потребните материјали.

панели-панели-врати

Изградба на вратата на панелот

При производство на фасадни врати од фабрично производство се користат следниве материјали:

• ребра и дрвени решетки за да се создаде цврсто полнење

• картон, мобилен, хартија, цврст

• ленти од масло од дрво.

11

Кога собранието и производство на вратата помеѓу штит ленти и трим барови со вертикална и хоризонтална шини мора да биде инсталиран дебелина од 20-25 mm, за да се обезбеди структурна цврстина. Ова ќе го отстрани внатрешниот стрес во дрвото.

Панелни врати, барања за материјали во производството на врати

За производство и монтажа на самата панел, мора да се придржувате до одредени правила.

вратата лист и членови рамка, заедно со поставата, мора да има строга геометриска форма обезбедува потребните димензионални точност.

pvc2

Препорачаниот додаток на лагерниот склоп не смее да надмине 5 mm за секоја страна. Рамката на вратата мора да се состави, земајќи ги предвид не повеќе од 8 mm од номиналните веб димензии. Задолжителното усогласување со нормалноста на страните на рамката ќе обезбеди правилно склопување и монтажа. Соодветните детали и елементи мора да одговараат на димензиите на мрежата, осигурувајќи ја продуктивноста на склопот.

sborka_dvernoy_korobki_svoimi_rukami_0

Монтажата на лисја на вратите се врши со топол или ладен стврднувачки лепак.

Технологија на производство на врата

Технолошкиот циклус на производствени врати на индустриски начин се состои од такви операции:

Примена на адхезивен раствор на облогата.

Склопување на рамката на платното и неговото прицврстување на обложување.

Поставување на агрегат и обложување.

Притискање на платна.

Обработка на платна околу периметарот.

Инсталација на брави и шарки.

Секако, за целиот овој процес, особено за притискање на платна, потребна е специјална скапа опрема.

proizvodstvo_2_b

уреди за монтажа на вратите

Рамката на листот од вратата е препорачливо да се состави во вата со проводникот, користејќи метални спојници и клипови. За обложување рамката е прицврстена со помош на стебла и нокти.

вајма

Vaima е уред со монтажни застанувања, дизајниран да ја собере вратата. На основата страна на рамнината на уредот е поставен проводник за поставување, вежбање и инсталирање на завртки. Рамката за монтажа е фиксирана во две положби со користење на завртки за прицврстување и поставување на запирање.

мебел-6

бања

Агрегатните и пресечните дрвени блокови се поставени помеѓу трупните шипки со мало поместување.

За сите видови на агрегат, неопходно е да се обезбеди поставување на шипки и летви за прицврстување на брави, рачки и шарки. Предупредувајте дека евтиниот картон мобилен агрегат нема да ја обезбеди саканата изолација на звукот.

7_konstrukcija_dverej

Традиционално, рамката на рамката е изработена од трева или борова дрва, како и за надворешни декорации - плочи од МДФ. За завршна обработка можете да нанесете ламинат, фурнир и ПВЦ.

Се разбира, достапноста на уред за монтажа на вратите го поедноставува процесот. Но, како е можно да се соберат врата на штитот без уред?

256b6f742b13e65011c0689266ca7c58

Рачна врата собранието од штитови

склопување на труп и поставување на вкрстници

Претерана врата на штитот, собрана со рака, може да биде претставена во форма на сендвич: два штитови со филер внатре. Затоа, првично се утврди материјалот на штитниците на вратата. Првично работиме со првиот штит.

врата

На работна маса или на друга еднаква површина ставаме дел од крпа од врата од ДВП. На платно ги поставуваме должините на плочките. Потребно е да се подготват плочки и решетки за да се формира правоаголна рамка. Определи ги горните и долните делови на вратата, како и големината на можното застаклување. На работното парче правиме ознаки за рачката и заклучување.

ruchka-z34-bronza

Сега ставаме три крос-членови: врвот, дното и посредникот. Во оваа фаза, неопходно е да се набљудува строгата норма на приклучување на рамковните елементи. Ние го контролираме строгото следење на правните агли. На вкрстуваните и плочките на раскрсниците, правиме ознака за сечење на поврзувачките жлебови и шила. Означете ги таблите за следниот процес на склопување.

dwier_swoimi_rukami

фитинг елементи на вратата

Понатаму на попречните табли ги планираме точките за поврзување за последователното дупчење на дупките за прицврстувачите. Потоа извадете ги плочките и произведувајте парчиња за поврзување. Во пракса, ова е врска со едно или двојно зборуваше. Наместете ги зглобовите со помош на длето за квалитетот на зглобот без испакнатини.

изработка-дверное-коробки

лепење на сите елементи и фиксирање со завртки

Ние ги лепиме штитовите и зглобниот авион во места за контакт со употреба на мебел или столарски лепак. За да нанесете лепак, употребуваме четка за флејта.

stolyarnyj_klej

По нанесувањето на адхезивното решение, ги ставаме сите детали на вратата на место и вметнувањето на завртките за завртки со должина од 20-25 mm во дупчените дупки. Должината на завртките е избрана во зависност од дебелината на штитот. Ние ја проверуваме перпендикуларноста на аглите и затегнете ги завртките. Шрафовите со самоприслушување не треба да бидат цврсто затегнати.

Во добиената рамка на вратата поставуваме полнач.

Почнуваме да работиме со вториот штит. Горниот дел од рамката рамка се намачка со лепак малтер. Одозгора го поставуваме подготвениот втор штит и внимателно се придружуваме на лицата. Тогаш добиениот сендвич се притиска со товар или стегната во стегач или притиснете го завртката ако има избрише.

Слика 30

Панелите на добиената врата на панелот може да бидат фурнирани со дебелина до 1.5 mm или MDF панели.

Тајните за правење врата од штит од Петровиќ се прикажани овде.

Може да бидат заинтересирани: