Вграден прекинувач: уред, дијаграм за ожичување, инсталација (чекор по чекор)

  • admin
  • 31 декември 2016 година
Вграден прекинувач: уред, дијаграм за ожичување, инсталација (чекор по чекор)

Ако сонот за нов тип на прекинувач без традиционални клучеви и досадни плескање на контакти при вклучување и исклучување, тогаш вградениот прекинувач е она што ви треба. Постоечката евро-стандардна врска без жици ги елиминира грешките и грешките за време на инсталацијата. Производителите на вградени уреди се грижеа за удобноста на инсталацијата. Преземајќи ја оваа практика, можете безбедно да ја поврзете вградените прекинувачи со свои раце.

Што е вдлабнат прекинувач

Вградените апарати и додатоци кои обезбедуваат безжично вклучување и исклучување на апаратите за домаќинство сега се неверојатно на побарувачката и релевантни.

506237880_w1024_h768_www.livolo.in .__ 1728172646

Беспрекорна сигурност вграден прекинувач едно копче или dvuhklavishnogo и флексибилност инсталација ви овозможува да поврзете повеќе извори на енергија светилки на било која категорија. Ние ќе сугерираме дека за вградените прекинувачи се дозволени следниве типови светилки:

• стандардни лампи за накалување, заштеда на енергија и флуоресцентни светилки

• Халогени светилки со напон од 220 V, кои работат со трансформатор за 12 V и 24 V

• LED светилки, ленти.

2_Gang_2_Way_Switch

Првиот познаник со вградениот уред го прави јасно дека меѓу очигледните предности на изборот на вграден прекинувач, ајде да наведеме некои:

• Целосна топлинска и влага изолација на комплет, што создава елементарна оперативна погодност

• Карактеристичен оригинален дизајн и лесно прилагодлива функционалност

• Долг работен век.

Слика 3 прегледи

Покрај тоа, вградениот прекинувач со два копчиња е удобноста на поврзувачката опрема во еден јазол. Останува само да се избере вистинскиот уред и да се направи жици според шемата на производителот и препораките на експерти. Како да го изберете вистинскиот прекинувач?

20150520-045055-0df67djpg

Корисни совети

Изборот на уредот и инсталирањето на вградениот прекинувач мора да се оправдаат преку дијаграмот за поврзување и параметрите на линијата.

Ние ќе посочиме дека сензорот модули на вградените прекинувачи работат во режим на подготвеност во линијата за напојување од 2,0-5,5 V со незначителна струја од 1,5-3,0 μA. Standby допир сензор во реакција беше 220 ms со период од 16 до автоматско рекалибрација на инструментот. Заштита на влезот од потенцијалот е 5000 V.

switch_1

Вграден прекинувач, тип, уред

Принципот на работа на вградените прекинувачи за сензори е изграден на ист начин како мобилните телефони чувствителни на допир. Еден допир допир прекинувач  обезбедува вклучување и исклучување на апарати за домаќинство и осветлување.

2_Gang_2_Way_Switch_3

дијаграми и погледи за поврзување

дијаграми за ожичување вграден прекинувач не се разликува од традиционалната шема на поврзување на уредот, вклучувајќи алатки и материјали потребни за инсталација на автографиски.

1 ламба-шема

Според дијаграмот за поврзување и системот за контрола, вградените прекинувачи се поделени во следниве типови:

• една линија и две линии

• Влезот

• радио контролиран допир

• индуктивни блиски прекинувачи.

со еден клуч

Слободна линија прекинувачи се користи да биде монтиран на авионот ѕид или мебел, двореден со стрелките за контрола на сензор и контроли се дизајнирани за контрола на оптоварувањето на 2-3 линии во должина од собата.

сенсонний-выключатель-света-животно-однокливый-1

Монтажа вграден прекинувач се врши во стандардна инсталација кутија ø65-70 мм за прицврстување со завртки центар растојание од 60mm со максимално оптоварување на линија, не повеќе од 1000 вати.

уред и конструкција

Конструктивно вграден прекинувач се состои од елементи:

• предната плоча во форма на непроѕирен стаклен капак

• сензорска плоча (модул) со вградени капацитивни сензори

• електронски модул

• Ракови од огноотпорна пластика.

Предниот панел на стакло е опремен со допир зона со задно осветлување.

montaznaia-sxema-vid-szadi

Корисни совети

Сенсорната плоча е готов модул (рампа) кој може да се постави речиси под било која изолациона површина со дебелина до 10 мм. Чувствителност сензорни контакт регулира големината на монтажа рампа, а дебелината на изолациски слој помеѓу површината и контакт област.

em9223-1-3 сензор модул

Зона на сензорот модул не смее да содржи заштитни премази. Сензорскиот модул има минијатурни димензии со кабли од флексибилна бакарна жица со едно јадро: сина и црвена. Сина - GND (заедничкa) и црвена VCC = + ... + 2,0 5,5 V. Затоа, компонента монтажа не предизвикува конфузија или тешкотии.

шема4 два-клуч

Инсталација на вградениот прекинувач, чекор по чекор инструкција

прекинувач инсталација бара подготовка за поставување на кутијата во случај на една линија или две линија кола. Прекинувачот за 2-3 клучеви служи неколку извори на светлина.

montazh1

Инсталирањето на прекинувачот е едноставно и се состои од чекори:

• извадете ја предната плоча од купениот уред

• монтажа на жици кон контактната група според шемата и означувањето

• поставување на прекинувачот во разводна кутија со последователна фиксација на местото на прицврстување

• поставување на предната плоча на место

• приклучок за напојување и тест на функцијата

• избор на режими од контролната табла (ако е потребно).

montazh

На крајот на инсталацијата, ради радио-контролираниот прекинувач е избран режимот на работниот сигнал на радио бранови на 433,92 MHz.

Повеќе информации за вградените прекинувачи и монтажни функции се прикажани во видеото.

Може да бидат заинтересирани: