Како правилно да се пополни подот во станот?

  • admin
  • 29 ноември 2015 година
Како правилно да се пополни подот во станот?

Можеби, нема повеќе ефективна и креативна декорација на стан од самонивелирачки под. Можете дури да креирате подот за почетник. Главната работа е да имате соодветни материјали и вешти раце. Не верувајте ми? Тајните за почетници или како да им овозможат на подот во станот.

Видови рефус кат

Еден под е површина направена од полимерни премази.

Примена на само-израмнувачки кат како само-израмнувачки слој е оправдана во случаи кога конкретни ферман не може да ги исполни сите барања за финиш.

Во зависност од употребениот полимер, полимерните подови се делат на:

• Полиуретан

• епоксидна

• метил метакрилат

• цемент-акрилик.

Предности на најголемиот дел од подот

Кои се предностите на самите нивоа и зошто "новата генерација" ги избира? Искрено, таквата покривка е откритие за мрзливото:

• подови целосно ги задоволуваат хигиенските барања

• тие се херметички, што го спречува репродукцијата на микроорганизми

• имаат долг работен век од повеќе од 20 години

• Отпорен на абење и отпорен на УВ зрачење.

Европски стил брзо и неповратно се распаѓа во нашиот примитивен и здодевни "простор за живеење", откривајќи очите светли израмнување подови 3D.

Па, како импресивен?

Ќе разговараме одеднаш дека процесот на производство на самоизрамни подот од себе е долг и одземаат многу време процес. Како што покажува практиката, процесот трае подолго од 7 дена.

Но, процесот на формирање на мазна и беспрекорна површина на подот, направени од страна на сите правила со почитување на технологија ќе донесе целосно задоволство.

И што може да биде побезбедно и љубезно од градење со свои раце!


Како да им овозможат на најголемиот дел подот со свои раце во станот

Уредот на најголемиот дел од станот се состои од фази:

• претходна подготовка на работната база за следната примена

• мелење на површината на основата на подот

• примена на главниот основен слој

• примена на основниот слој

• примена на завршниот слој.

Од прелиминарната подготовка на работната база, својствата на идниот пол ќе зависат, види тука мора да бидат достапни на оток или грубост, дупки и пукнатини - тие се запечатени со решенија од сува мешавина.

Мелењето на подготвената површина се врши со помош на машини за брусење.

Примената на главниот основен слој е неопходна за да се затвори порозниот слој на површината на бетонот.

Во овој случај, готовиот прајмер е набавен и двапати се нанесува на површината со валјак.


По извршувањето на грундирањето по 8-10 часа, се применува слојот на основен (главен) слој. Основниот слој се смета за непрекинат слој на слој без присуство на видливи дефекти.

Составот на полимер постепено се истура на подот со методот на полнење и истовремено се дистрибуира низ целата област.

За да се примени полето за полнење, главната алатка е гума.

Оџакот е градежен инструмент со прилагодлива ширина на работен јаз и со потребната прецизност за време на инсталацијата.

Сите компоненти на подот за полнење се изработени од епоксидни смоли, полиуретан или метил метакрилат одделно.

Мешањето на компонентите се изведува непосредно пред да се фрли.

Масата добиена со мешање се меша до еднаква конзистентност. Масата при нанесувањето шири тенок слој над површината на подот и го зацврсти времето определено во технологијата.

Затоа, примената на рамна основа треба да се изврши брзо и јасно.

Растворот за израмнување (база мешавина), подготвен во согласност со технологијата, треба да има одлична флуидност, еластичност и адхезија на подлогата.

Самоизрамниот под нема пукнатини, чипови или видливи школки, но има монолитна површина која може да издржи механички оптоварување до 800 кг. на 1 квадратен. метар.

За време на сушењето на основниот слој на свежо подножна површина потребно е неколку пати да се тркалаат со аерациски ролери (ролери со специјални долги шила), со што ќе се отстранат воздушните меури кои излегуваат од материјалот. Конечниот завршен слој од полиуретански лак ги подобрува хемиските својства на подот за полнење и го одржува сјајот.

Завршниот слој се нанесува 2 дена по конечното сушење на основниот слој.

Пополнување на епоксидни подови се карактеризираат со:

• издржливост

• отпорност на абење

• отпорност на топлина

• хемиска отпорност

• висока адхезија на минерални бази

• лесна

• не-пропадна површина

• Исклучителен изглед и дизајн.

Запознајте го подот за самонивелирање од професионалните градители во видеото.

Можеби сте заинтересирани за: