Како да се направи скала на вториот кат со свои раце: пресметување на скалите, прицврстување на рамката, чекори и огради

 • admin
 • 8 септември 2017 година
Како да се направи скала на вториот кат со свои раце: пресметување на скалите, прицврстување на рамката, чекори и огради

На добрите и лошите страни на метални скали во приватни куќи може да се тврди долго време - не е скрит како дрвена структура, издржлива и не бара сложено одржување. Но, вреди да се започне да се направи или да се инсталира скала од метал, веднаш се разбере недостаток на макотрпноста на процесот и гравитацијата која се појави во рацете. За да се олесни комплексноста на активностите, им помагате на детални упатства и корисни совети.

!}Скалила на вториот кат во вилата

Еден од првите пронајдоци на човештвото и еден вид мотор на повеќекатна конструкција, сметаат за скала. Од првите камени скали и грубо изградените дрвени скали, структурите добија нови форми преку употреба на силни материјали.

16

Трајност и цврста метална скала не може да се прецени, особено бидејќи за производство во метални конструкции се користи висококвалитетен материјал. Постојат многу видови и цртежи на метални скали, внатрешни, што доведува до вториот кат и надворешни.

1359569070_v24sc41567

Дозволете ни да претпоставиме дека дизајнот на скалите во приватна куќа го одредува својот дизајн - со директни маршеви, навртки и со платформа или трка.

022-600x429

Производството на метална скалила започнува со дизајнот и изборот на дизајнот со разумна пресметка и цртање, така што ќе ги извадиме скалите на ѕидот.

3

Пресметка на метални скали

Пресметката на метални скали е идентична со пресметката на скалите од друг материјал.

Почетните податоци за пресметување на металната скала до вториот кат од приватна куќа се:

 • висина и ширина на отворот за инсталација
 • релативно поставеност и градиент
 • параметри на чекорите со додаток на проекцијата и нивниот број
 • параметри за поставување ленти или жици.

Слика 2 со ротација

Како резултат на пресметката извршена на калкулаторот on line, ќе се добијат следните резултати:

 • карактеристиките за удобност за скали
 • димензиите на чекорите и нивната вкупна површина
 • бројот на метални профили за инсталација.

Врз основа на резултатите од пресметката, се прави заклучок за изборот на материјалот од точките на прицврстување (профилни агли, канали и цевки).

245

Следниот чекор е да се избере конфигурацијата на маршевите:

 • директни едностепен, еднодимензионални чекори од кои се наредени во серија по права линија, поддршката е козур
 • прицврстени со аксијална основа од метална рамка на скалилата
 • рефлектори со вртење дел од марш со платформа или чекори.

За било каква метална скала, производството може да се направи со рака. Затоа, нема да боли да ги научи принципите на прицврстување на елементите на рамката.

1

Методи на прицврстување на рамки, чекори и огради

Постојат неколку можни начини да ги инсталирате скалите до вториот кат во приватна куќа:

- метална рамка која се состои од потпорен дел и рамка за чекори (центарот на чекорите не е пополнет)

- навртка за цврсти метални или дрвени чекори

12

- застарен начин на користење на рамка направена од дрво со чекори за прицврстување со шрафови, штипки и навртки

- прицврстување на оградите   Навртки

Производство на метални скали

комерцијално произведена рамка

Најдобриот олицетворение на метал скала на вториот кат може да се смета дека се подготвени рамка, која се состои од стандардни компоненти и елементи типични конфигурации скалите: L-облик, форма на буквата У, спирален, директно летови и слетувања.

металички-лесници-метал-514

Завршената рамка од која било конфигурација има незначителна тежина, едноставна пресметка и леснотија на инсталација со стандардни прицврстувачи. Таквата метална рамка има поддршка на база на I-греди или канали, со дистрибуирани шамии пар-мудруваат засилени во маршот.

167

Чекори за монтирање на дрво се вршат за скалите на една косура на штанд од каналот и челичната плоча. За скалите на двете коси нозе, чекорите се монтирани на постамент на отпадни цевки и рамка од аголот.

инсталирајте подготвена скала на две низи или низа

Детални упатства (основна технологија)

Чекор 1. Распоред на површината за поставување жици или стрингери.

Чекор 2. Монтажа на завршена локација на правоаголен метал.

Чекор 3. Монтирање на единицата за прицврстување во горниот дел од отворот.

Чекор 4. Поставување на готови Косоура (вратник) во отворот и прицврстување во горниот дел на потпорниот столб фиксиран на меѓуподната обвивка.

Чекор 5. Прицврстување на дното на жиците на платформата за поддршка.

Слика 2 =

Чекор 6. Поставување на втората Козура во отворот и негово прицврстување во горните и долните делови.

Чекор 7. Обезбедување едни со други инсталирани skosurov со заварување или забравена врска.

картинка-12-голема-слика1

Чекор 8. Заварување или монтажа на агли за поддршка и заварување на чекори.

чекор 9. Дупчење на монтажни дупки за чекори и платформи.

картинка-7-голема-слика9

чекор 10. Монтажа и прицврстување на чекори, платформи и огради со помош на завртки.

Чекор 11. Мелење на бруси, грундирање и боење на дијагонален, низа и чекори.

Како да се изгради метална скала на жица, прикажана во видеото.

производството на скали на вториот кат на Косура и неверојатни чекори

Детални упатства

Сопствено производство на метална скала во приватна куќа на Kosower со плоча од 90 ° почнува со подготовка на материјалот според цртежот и прелиминарната пресметка.

цртеж-главен поглед

На пример, за метал скала отворање 3315 mm, висина од 2.915 mm, ширина од 1.000 mm и март бројот на чекорите потребни за да се произведе 14 рамка на 100x100 mm цевка со инсталација на поддршка на цевка.

скали-со-чекори-скали-02

Фази на технологија за производство на скали

Производство на кошура

Чекор 1. Подготовка и сечење на празни места според работниот цртеж.

Чекор 2. Производство на фазни прицврстувачки единици.

Чекор 3. Поставување и фиксирање на горниот дел на козурата во отворот.

Чекор 4. Прицврстување на дното на стрелата кон платформата.

Чекор 5. Обележување на Косовра во висина.

Чекор 6. Инсталација на столбови за поддршка и филети.

Image 2

Чекор 7. Дупчење на монтажни дупки за поставување на столбови, чекори и штици на локацијата.

Чекор 8. Заварување на аглите за поддршка.

Заварување на фази

чекор 9. Поставување на готови единици за фиксирање на чекорите на косурата по висините.

чекор 10. Ние правиме обележување на плоштадот цевка за рабовите на Косова.

Слика 3 Ерки

Чекор 11. Заварување на точките за прицврстување и чекори.

Чекор 12. Чекори за монтирање и прицврстување на филето.

Чекор 13. Рачно брусење на шуплини, чекан за нанесување и сликање и козура.

3-22

Чекор 14. Инсталација на метални печки и огради.

Како да заварите скелет на метална скала на Косоуер, прикажан на видеото.

Можеби сте заинтересирани за: