Каде и како да се организира огледало во спалната соба, како да се направи тоа правилно, корисни совети

  • admin
  • 14 април 2015 година
Каде и како да се организира огледало во спалната соба, како да се направи тоа правилно, корисни совети

Секоја соба во станот ќе изгледа многу попространа и шик ако имате огледало во неа. Во спалната соба исто така ќе биде многу соодветно. Практичарите често користат огледало за да декорираат соба од мали димензии. Ситуацијата во спалната соба со огледало ќе изгледа многу поинтересна и ќе додаде романса. Ја донесе конечната одлука за употреба во внатрешноста на површината огледало спална соба, треба да се запамети дека сè треба да биде во умерени количини. Преголемиот износ на рефлектирачки вертикали ќе биде досаден. И со текот на времето, дури и може да има неразумна анксиозност и необјаснива конфузија.

Огледала во внатрешноста на спалната соба

zerkalo_v_spalne12

Не секој може да издржи постојана визија за нивното размислување. Овој факт е многу одвратен и нè тера постојано да размислуваме за нашиот изглед, за перцепцијата на себеси од страна на други луѓе. Таквите медитации нема да дозволат да се фокусирате на нешто важно и продуктивно за одмор.

Сето ова води до одреден заклучок: пожелно е да се направи локација и изобилство на огледала во спалната соба која ќе му овозможи на лицето да остане во него за време на одмор, за да не го гледа своето одраз постојано.

zerkalo_v_spalne1

Со други зборови, местото за спиење не треба да биде помеѓу огледалата. Исто така, површината на огледалото не треба да се наоѓа зад главата на креветот и на нозете на спиењето. Сепак, експертите тврдат дека огледалото над креветот во спалната соба, исто така, ќе биде излишно. На смешна ситуација е дека огледалата се суштински дел од дизајнот на спалната соба, но во исто време е доста тешко да се најде вистинската и погодна локација.

Огледало во спалната соба од Фенг Шуи

zerkalo_v_spalne15

Доктрината за фенг шуи препорачува: огледало (кое се наоѓа во секоја соба), кое вклучува одраз на било кој негативен, мора да се отфрли. Виси на друго место, а уште повеќе во спалната соба ситуацијата нема да се подобри. Наоѓање на таков огледало во просторијата за одмор, може целосно да го лиши спиењето. Според мислењето на експертите, огледало што не е во согласност со правилата може да стане енергетски вампир.

zerkalo_v_spalne16

Според учењата на фенг шуи, огледалото е наменето за посебна, важна улога. Идејата за улогата е правилно и логично да се дистрибуираат енергетските текови. Затоа, постојат строги правила за одредување на локацијата и изгледот на ваков важен дел од мебелот:

  • отсуството на остри агли - обликот треба да биде заоблен,
  • тоа мора да биде со големина што ќе овозможи да се види во неа во целосен раст,
  • малото огледало треба да ја прикаже целата глава како целина,
  • површината на огледалото не треба да го одразува прагот,
  • во огледалото, вратата (влезот во спалната соба) и креветот не смеат да се одразуваат истовремено.

Во Кина, се верува дека најмногу идеална форма за огледало е октаедар. Тоа, бездруго, треба да се стави на штанд. Главната функција која му е доверена е заштита. Тоа треба да биде на надворешноста на куќата, но во никој случај во дневната соба. Тоа ќе заштити од надворешни негативни појави.

zerkalo_v_spalne11

Обликот на рефлектирачката површина, дозволен во куќата, неопходно е да биде круг или круг. Обликот без присуство на остри агли, ќе даде мир и спокојство. Огледалото на оваа форма е совршено за балансирање на енергија.

Огледала во форма на триаголник, плоштад, правоаголник формираат претерано голема енергија. Да се ​​биде во спалната соба, тие ќе го разбудат умот и ќе спречат мирен сон.

Ако ги земете предвид популарните верувања, можете да препорачате да одбиете:

  • од опцијата за поставување на огледалото на таков начин што го одразува брачниот кревет,
  • од инсталацијата на огледалото спроти влезната врата - приказот ќе го спречи влегувањето во просторијата на корисна енергија,
  • од инсталацијата во спалната соба повеќе од две огледала.

Огледало во спалната соба, може да се инсталира

zerkalo_v_spalne13

Специјалисти во психологијата и натприродни феномен протестираат против наоѓање на огледални површини во спалните соби. Но, ако преовладуваат скептични гледишта, огледалата во спалната соба ќе станат доста импресивни елементи за внатрешни работи. Ако сакате, можете да постигнете дека тие ќе го носат товарот на чисто декоративен објект. Дизајнерите веруваат дека многу огледала во една соба ќе се вклопат добро со синиот мебел. Присуството во таква соба ненамерно ќе предизвика чувство дека е во палатата на Снежаната кралица.

zerkalo_v_spalne7

Соба со таква комбинација ќе биде шик и во исто време ледена и ладен. Огледалата се претпоставуваат само како декоративни фрагменти често се направени во такви големини и форми што не е можно да се види себеси во нив. Важна улога игра нивната поставеност во собата.

zerkalo_v_spalne4

Не земајќи ги предвид сите мерки на претпазливост, како огледало, може да направите површина во спалната соба. На пример, целосно огледуван таван или целиот ѕид зад главата на креветот. Придобивките добиени од ова ќе пријатно ве молам:
  намалување на површината на празните површини - тие во секој случај не носат удобност и удобност,
  визуелно зголемување на просторот за живеење.

Како да се организира огледало во спалната соба

zerkalo_v_spalne5

Имајќи огледало во просторијата наменета за спиење, потребно е да се направи така што предметите што носат само позитивна енергија доаѓаат во нејзиниот одраз. За ова, фотографии за кои ќе има светла, добра, полн со среќа моменти или луѓе кои се драги и блиски се совршени за ова.

zerkalo_v_spalne6

Можете исто така да поставите вазна или вазна со светли, миризливи цвеќиња спроти огледалото.

Сепак, во специјализираните продавници на Фенг Шуи, можете да купите талисмани или амајлии кои носат добро и благосостојба. Нивната рефлексија, исто така, ќе има корисен ефект врз аурата на спалната соба.

zerkalo_v_spalne3

Ако користите рационални размислувања, најфункционалната варијанта на распоредот на огледалото е на облицовата маса или над неа на ѕидот. Кружниот облик на рефлектирачката површина ќе го омекне внатрешноста.

Модерен денес огледало таванот панели се најдобро поставени, така што тие не можат да го видат одраз на креветот.

zerkalo_v_spalne2

Мало огледало може да ги украсува главата на креветот. Разговор за функционалноста на таквите предмети на декорација не е неопходно, но се подобрува со бројни рамки и форми, внатрешноста ќе има посебен шик. Во овој случај, спиењето на лицето и лицето за одмор нема да се рефлектираат во таквите огледала.

zerkalo_v_spalne19

За оние кои се облекуваат во спалната соба, идеална опција е опремувањето на опремата со големо огледало на вратите од гардеробата. Пожелно е во таков огледало човек да се види себеси во полн раст - ова ќе овозможи да се процени колку добро би можел да избере облека.

zerkalo_v_spalne18

При одлучувањето за тоа каде да се инсталира на огледалата треба да се има на ум дека психолозите им се препорачува да не се фокусира на површината на огледалото - човечкиот ум го гледа како дупка во ѕидот, што во крајна линија влијае на квалитетот на остатокот - на повеќе дупки во ѕидовите на собата, проблематичниот и неизвесна чувство човек сам.

Како да го смените просторот на просторијата со површина на огледалото

zerkalo_v_spalne20

Користење на огледало во спалната соба, како и во било која друга соба - тоа е одлична можност за промена на големината на собата, подобрување на осветлување на просториите со рефлектирање зраци од природни или вештачки извор. За да навлезат во собата повеќе дневна светлина, површината на огледалото може да се користи за декорирање на падините на прозорците.

Решавање на проблемот со огледало со слабо осветлување што се наоѓа на спротивната страна, од извор на светлина или прозорец, ѕидот. Во овој случај, треба да се забележи дека се гледа зраци од површината на огледалото не треба да падне на спиење човек - комплетен одмор во спалната соба дури и говор не може да биде!

zerkalo_v_spalne22

Значително да се зголеми висината на таванот монтирани на тоа огледало површина, но се донесе одлука за изградба на таванот треба внимателно да ги земат на добрите и лошите страни.

zerkalo_v_spalne14

агол на огледалото во спалната соба треба да се инсталира во случај, ако собата е истегнати - визуелна продолжување на дијагоналната ќе придонесе за усогласување на пропорциите на собата.

Дизајнерите тврдат дека ефектот создаден од огледалото е засегнат не само од неговата форма и локација, туку и од рамката.

zerkalo_v_spalne10

Традиционално, огледалата што се користат во спалната соба беа врамени во сребрени рамки, но денешниот пристап кон создавање оригинален ентериер ви овозможува да заминете од ова правило. Рамките можат да бидат обоени во различни бои или покриени со ткаенина, извезени со монистра или свила.

Со помош на огледала, можете чудесно да го промените внатрешноста на спалната соба, дајте му луксуз и атмосфера. За да го направите ова, треба да ја изберете точната форма на огледалото и локацијата на нејзиното поставување. Исто така, треба прво да се одлучи дали огледалото ќе биде ексклузивно декоративен елемент или ако му се доделува функционално оптоварување.

Можеби сте заинтересирани за: