Систем за одводнување, одводнување на местото, како да се направи дренажа со рака

  • admin
  • 22 декември 2015 година
Систем за одводнување, одводнување на местото, како да се направи дренажа со рака

Ако човек одлучи да се купи земјиште за своите пари - тоа ќе биде долго време да се избере место и ги собереш она што му е потребно, изберете земјата во која е во состојба да ги задоволи не само што е убава трева, но исто така го носат јадење дарови на природата. За среќа, државата се грижи за своите не многу богатите граѓани и ја нагласува распределба бесплатно - и кога сопственикот ќе почне да се развие земјиште, често се испоставува дека дрвјата не расте, во градината не дава, а основата на куќата, која е изградена од страна на сопственикот почне да се намалува и во подрумот секоја пролет добива голема количина вода, итн. И причината за ова - зголемено ниво на влажност во оваа област или високи подземни води блиски до минливи. И тука навистина не сакате да, но мора да се опреми дренажа област. Не плашете се од оваа работа, бидејќи оваа постапка не е особено комплицирана, особено поради пластичните цевки http://truba-ptm.ru/  достапни на скоро сите поради својата ниска цена и ракавите навива, пречеше неколку недели, ќе биде во можност да се направи простор за одводнување со свои раце. Да, на работа ќе има многу, но оваа работа ќе ви помогне да се задржи вашата зграда, и земјата ќе им даде добра жетва.

Систем за одводнување, дизајн на систем за одводнување

Дренажата е отворена или затворена, изборот на тип на дренажа зависи од причината за поплавување на вашиот сајт.

Влагата може да се задржи на локацијата само поради структурата на глинената почва.

Клеј е во состојба да се одржи целата нејзина површина влага од дожд и снег. Ако вашата земја не постои земја, само доволно да се создаде отворено вишокот вода дренажа систем, и вишокот на влага ќе ја напушти површината на вашата земја.

Но, ако вашиот сајт подземните води во близина на површината - тоа е потребно да се постават на повеќе софистицирани затворени длабока дренажа.

Висока надморска височина на подземните води, се јавува главно во пролетниот период, поради тоа расквасена подрумот, постои оток на почвата, ерозија на Фондацијата, се малку влажна и да умре за градината садење, итн Да се ​​ослободи од вишокот на влага, потребно е да се направи инсталација на подземни систем за одводнување.

Подолу, ние ги сметаме наједноставните начини на поставување одводнување на поплавените подрачја.

Систем за одводнување, локално одводнување на отворена површина

Отворен систем за одвод може да се создаде дури и без да се прави шеми, и можете да одите на страницата и да ги внесат специфичен, локализирани области од поплави.

Наједноставната опција за создавање отворен дренажен систем е создавање на дренажа на локалните (во некои места).


Таквите дренажа варијанта релевантни за оние области каде што има неколку точки на вишокот на влага, додека собирање на голем врнежи од дожд. Сопственикот го знае ова место, на местото каде што водата стагнира во влезот на земјата-Подземните води или покривање на садот и капакот се направени дупки за собирање на водата.

Оваа вода може подоцна се користи за наводнување на градината.

Судејќи според практиката, најмногу вода се собира во одводнување области на преливникот или градина, во ниски места на сајт каде што на нерамен терен, итн

Ако водата се собира на границата, ако има простор, копа ров да се исцеди вишокот вода, и outputted надвор од областа на ровот ако пренасочи водата Офсајт невозможно преку ровот, почвата изкопах заглавија.

Систем за одводнување со ров

Ако земјиштето насекаде мочуриште мора да го отворат ровови низ целиот сајт.

На хартија, однапред, Дејства за планот, кој се одбележи сите ровови и се собира во одводен добро.

Таквиот систем е многу погодна за глина почвата, како и да се квалитативно да работи, треба да копаат ровови со наклон од иднината одводнување бунари. Ако земјата е нерамна топографија, се направи дренажа на местото на најголемата падина и одводнување бунари хранат ровови, од врвот до дното со олеснување.

Ако рамна површина, наклонот е создадена вештачки.

Повеќе тешки глина земјата, толку повеќе треба да се копа дренажни канали.

Длабочина ровови не помалку од 50 сантиметри, а ширината на зголемување на ровот како вода канализација за да се исцеди добро. Откако на местото на дренажа ровови ископани систем, квалитетот на водата се проверува Фото.

Со наводнување црева од неколку точки истовремено, ровови дозволено силен проток на вода.

Гледање на движењето на водата низ рововите, во места на застоена вода, прилагодување на наклонот на копот.

По проверка на систем за одводнување, ископани ровови треба да ги красат.

Со цел да се употребуваат заеднички декорација чакал, но на различни фракции.


На дното на ровот поголеми камења наредени на врвот помали.

Околу периметарот на дренажен ров да го затворите декоративни решетки, а ако горниот слој zadekorirovat обоени чакал, тоа е можно да се создаде сува потоци на сајтот.

Чакал пакување е во можност да се спаси од уривање на ѕидовите, како и систем за одводнување ќе служи за долго време.

Дренажен систем, како да се затвори длабока дренажа

Во случај на поплави област следен подземните монтирани длабоко, подземни одводнување на местото.

На работа се врши на следниот начин:

-Со однос на квалитетот на земјиште во областа се утврдува од страна на длабочина од цевка врска. Ако почвата е песочна, на длабочина на ровот најмалку 1 метар. Ако кирпич - ровот длабочина од 80 см ако почвата е глина - 70-75 см Забелешка длабочината на почвата замрзнување во вашата област, цевките не се деформира во текот на зимата, тоа е најдобро да ги стават под нивото на замрзнување .;

-proizvodim избор на цевки за дренажа. Перфорирани цевки направени од пластика - на најекономичен опција за одводнување инсталација. Во внатрешноста на цевка за дренажа не е перфорирана падна песок и земја, перфориран одводната цевка мора да се завитка со геотекстили. Ако дел на земјата се состои од глина дренажни цевки не може да заврши на геотекстил, но цевки поставени на креветот на чакал, 20 висина см. Ако кирпич станицата, чакал во ровот не sypyat но одводната цевка завиткани во нужно геотекстили или филтрација ткаенина. Ако станица песок одводните канали мора геотекстили завиткани цевки поставени на креветот на чакал од врвот и е исполнет со чакал;

-Finish простор за прием на отпад. Ако е можно на излез од канализација дренажа Off-сајт може да се изведе само во ров. Но, тоа е подобро да се реши проблемот со помош на добро да се соберат вториот круг. Влагата од добро може да се користи за наводнување на градината;

- Совети за земјени работи. За секој метар од ископаниот ров, 5-6 см треба да се земе предвид за наклонот до местото на собирање на вода, наклонот се проверува според нивото на конструкцијата. Рововите се подобри да се ископа во форма на елка, страничните ровови се поврзани во една централна и од неа вода веќе оди во бунарот;

- Совети за подготовка на дното на ровот. За да се спречи кршење на пластичните цевки, дното на ровот не треба да има никакви разлики. Ако е можно, направете перниче на перница од голем песок, висок 10 и плус 10 см чакал. Ако не можете да креирате перница, поставете го геотекстилот за целата должина на каналот, тоа ќе спречи заглавување на цевките. Изберете крпа за филтри со ниска густина за да овозможите вода лесно да влезе низ ова ткиво;

- Ние го поставуваме системот за одводнување, сите цевки мора да се шират во ровот, а потоа да се постави една мрежа користејќи крстови и маици. Собраниот систем е исполнет со песок, а на врвот се истура урнатините. Дебелината на секој слој е 10-15 см, а потоа ровот е исполнет со обична земја со создавање на земјени сртови над површината, за време на операцијата ќе ја изедначат површината на земјата.

Важно! Со создадениот систем за одводнување, не можете да возите тешка опрема, во спротивно ризикувате да го уништите дренажниот систем.

Можеби сте заинтересирани за: