Рамка базен на парцела, ние подготвуваме платформа за базенот

  • admin
  • 24 февруари 2016 година
Рамка базен на парцела, ние подготвуваме платформа за базенот

Технологијата Wireframe одлично се вкорени во селата. Тоа е брза и лесна конструкција, која речиси секој собира со свои раце. Но, неопходен услов за нормално функционирање е правилно подготвената површина под базенот. Како да го направите ова?

Видови рамки за рамки

Денес да го замени главниот град базени изградени на сајтови на приватна куќа, дојде практични и лесно да се соберат рамка базени. Производителите произведуваат неколку типови на рамки, овозможувајќи ви да купите рамка за дачи:

• стационарна

• сите временски услови

• сезонски.

стационарный-каркасный-бассейн

стационарни базени

Стационарни трупови мултисекција. Деловите се направени од различни материјали - пластика, челик и дюралумин. Дизајнот на стационарни базени е доста ригиден. Инсталацијата се изведува еднаш без последователно сезонско расклопување со употреба на завртки и брави.

kotlovan-dlja-bassejna

Стационарни базени да се даде скелет со најдлабоките страна на височина од 2,5 метри. Образец стационарни сад слив е едноставна и сложена криви геометрија, како и во форма на polyhedra.

базен структура приближување понекогаш и до 20 тони вода, подобрување и заштита на метални ѕид на полимер слој.

1406716645_yalta8

Водата исполнета со конструкција се одликува со нејзината импресивна тежина, така што подготовката на површината под базенот е сериозна. Pop-up прашањето: "Што ставаме рамката базен" влече многу дополнителни трошоци, кои ќе се зголеми цената на поставување на космички фигури.

сите сезонски базени

Сите сезонски базени се дизајнирани речиси во секоја сезона на годината, така што тие не се растураат за зимската сезона. Од сезонски базени, тие се одликува со помоќен страничен ѕид (повеќе од 0,8 мм).

каркасный

Рамката е засилен не само челик одбор, но, исто така, да ги обликувате Struts и крос членови, овозможувајќи го издржат укине сили на замрзната вода. Ниска подлога за јамка под базенот цела сезона неколку пати удри и покриена со песок и чакал.

Но, сите сезонски и сезонски склопливи базени можат драматично да ги намалат трошоците за инсталација.

razmetka-mestnosti1608

сезонски

Сезонските рамки се собираат и инсталираат на локацијата на почетокот на летната сезона. Структурно сезонски базени се состојат од такви елементи:

• Монтажна рамка изработена од метални цевки

• поврзувачки елементи и склопови

• чинии од базенот во вид на торба.

63522713_w640_h640_2287727

Рамката на сезонскиот басен гарантира дека конструкцијата е сигурна и издржлива, зачувувајќи го обликот на садот по полнење со вода. Тежината на сезонските базени е ниска и може да биде 5-7 тони. Сепак, ова не го отстранува прашањето за опрема за базната инсталација.

1

Проценка на состојбата на почвата

Пред да се подготви локацијата за понатамошна инсталација на базенот, се препорачува да се процени состојбата на почвата. За стационарен рамковен басен, условот за одредување на квалитетот на почвата е задолжителен.

Идеална опција за проценка на состојбата на почвата и почвата на локацијата е определување на распределбата на големина на честички, која обезбедува специфични податоци за квалитетот на почвата.

Слика 17

Ако не постои можност да се процени распределбата на големината на честичките и имате намера да воспоставите сезонски слив, можете да се ограничите на визуелна инспекција на локацијата.

Подготовка на страницата за базенот

Подготвителните активности за создавање на платформа за скелетен базен се состојат од следните фази:

• Избор на локација на базенот

• Распоред и распоред на заплетот

• отстранување на вегетацискиот слој

• создавање на песочна перница и нејзино зацврстување

• поставување на основниот филм.

pool_installing

избор на места за базенот

Изборот на локацијата на рамката треба да биде диктиран од достапноста на слободен простор, блиската локација на изворот на енергија, изворот на вода или можноста за поставување на водоводна мрежа, местото на испуштање вода од базенот, како што е заменето.

Таквите критериуми се разумни, бидејќи тие ќе обезбедат нормално функционирање на рамката.

Photo0120

Избраното место за локацијата е подготвено: исчистено од странски цврсти предмети. Понатамошните активности ќе зависат од видот на структурата на рамката. За некои модели, ќе биде неопходно да се ископа фодот, додека за други ќе биде неопходно да се постави основниот слој.

изгледот и изгледот на заплетот

Покрај тоа, во оваа фаза, подготвителната работа е насочена кон пронаоѓање на изгледот на локацијата, имено аголот на наклонетоста, што овозможува да се донесе заклучок за тоа како да се направи место под базенот.

1_5254fdf8903435254fdf8903a2

Да речеме дека ако аголот на наклонот на површината на делот надминува 5 степени, полнењето на садот за базен до рабовите ќе биде проблематично. Плановите за планирање на сајтот вклучуваат следново:

• Вертикална и хоризонтална ознака со штипки

• отстранување на вегетативната почва

• пополнување на површината со песок и урнатини

• Порамнување на порамнувањата користејќи правило

• Заоблен простор 2 пати

• поставување ПВЦ филм со последователен слој на експандиран полистирен

• поставување на подлогата од комплетот за базени од производителот.

јама-за-на-басен-azuro-6

Изгледот на завесата зависи од обликот на рамката. За правоаголен слив, ова е едноставна конфигурација, а за кружен е потребно да се повлече круг на теренот со помош на колче и линијата прикачена на него на крајот.

ископување

Отстранувањето на почвата со вегетативен слој е задолжително. Во спротивно, ќе се создадат одлични услови за вегетација, а ќе се развиваат под дното на сливот.

it_50134_142797

Вегетативниот слој на почвата се отстранува со кастрење на тревата со лопата со бајонет. Тогаш земјата се продлабочува до висина од 40 мм, правејќи простор за песочна перница и плочи. По отстранувањето на вегетацискиот слој, ние ја контролираме вертикалноста и хоризонталноста на локацијата. Контролата треба да ги открие местата на височина или спуштањето на теренот, што мора да се отстрани со создавање на песочна перница.

katlavan

создавање на песочна перница

За да се создаде podsypnogo слој користење на парична казна песок, кој се дистрибуира до дебелина од 20-30 см. Се препорачува да се израмните на површината на песок перница по правило во правец на движење од центарот до рабовите на сајтот. Следниот чекор по создавање на помешан слој е неговото задушување со употреба на рачни менувачи.

116

Квалитетот на трамвајот треба да соодветствува на густината на слојот на тротоарот.

Ако е потребно, трамвајот се произведува за 2 сета.

поставување на филм и подлога

По наполнувањето и потиснувањето на локацијата, тој е покриен со ПВЦ филм. Зглобовите за фиксирање на лентите на филмот се фиксираат со леплива лента.

Мапа подготвена за инсталација

Конечната верзија на страницата за базната рамка е поставувањето на основниот слој, кој го поставува производителот во испораката.

круг-рамка-базен-подесување

Идеално, ова треба да биде рамна површина, која е создадена. Сега можете да започнете со инсталирање и инсталирање на базенот.

Подетални и детални информации се прикажани овде.

Можеби сте заинтересирани за: