Декоративни тули: типови декоративни тули, декоративни тули за внатрешна декорација, ѕидарски и ѕидарски малтер.

  • admin
  • 18 март 2017 година
Декоративни тули: типови декоративни тули, декоративни тули за внатрешна декорација, ѕидарски и ѕидарски малтер.

Современите завршни работи ви овозможуваат да имате идеална состојба, дури и стара или непријатна стан, секако, ако случајот го полагаат специјалисти Kabanchik.ua.

Но, ако сакате и знаете како да работите внимателно со завршните материјали, можете да направите стан удобен и со свои раце. Секоја декоративна тула нема да го најде своето место во внатрешноста, ако технолошките прописи на ѕидање нема да се почитуваат. За да се добие идеална површина за украсување на ѕидање, неопходно е да се користи соодветен адхезивен раствор, за да се избере модел кој одговара на дебелината на тули и споеви. Потоа, надежите за завршување ќе бидат оправдани.

Декоративни тули и нејзини сорти

Општото мислење на градители и дизајнери, практичен и евтин декоративен материјал е декоративна тула за внатрешна декорација. Декоративната тула се користи за декорирање на ѕидови, влезови и лакови, создавајќи незаборавни дизајн на кујната, дневната соба и коридорот.

112

Ефективни сорти на декор направени од цигли врз основа на цемент и гипс или клинкер тули бараат правилна подготовка на ѕидарски микс и специфична складирање. Цигла на цемент-гипс основа е вештачки камен во брикети, половина од дебелината на производот, потсетува на конфигурација и нијанси на бои на обични тули.

11_45

Варијација на таква тула се одликува со нејзината просечна густина, сила и, се разбира, цена. Декоративната тула на цементно-песочна основа е во состојба да ја издржи тежината на ѕидарството.

Клинкер тула е поскап материјал, кој се одликува со поголема густина, мазна површина и квалитетна боја која им овозможува на клинкер да изгледа природно и привлечно.

kam2

Текстурата на површината на декоративниот клинкер може да биде мазна или брановидна, како и правоаголна или заоблена форма која им овозможува на материјалот да се користи при украсување на отвори. Висока оган отпор на украсни клинкер обезбедува материјал да се користи кога украсување камин портите.

3190437267_12ebd6f7db_b

Корисни совети

Да речеме дека ѕидањето направено од декоративни тули не е комбинирано во внатрешноста со класичниот стил, Прованса и Шеби-шик. Моќта и грубоста на декор од тула за секаков вид ѕидарија ќе изгледаат смешно и ќе донесат дисонанца во целокупното внатрешно решение. Исклучок е асфалтиран фрагмент од финишот со промена на ѕид од крајната страна и должината на лицето. Ова е најчестиот метод за врамување на вратите.

klinkernyy_kirpich_dlya_vnutrenney_otdelki_0

Декоративни декоративни тули

Познато е дека декоративната тула е украс на ентериерот и носи добра звучна изолација и функција на топлинска изолација. Во исто време, животот на запечатената површина го задржува својот оригинален изглед неколку децении. Кога надворешните декоративни декоративни тули, премази со водоотпорен состав, добива висока отпорност на влага.

otdelka-balkona-pod-kirpich3

Не за ништо, сферата на употреба и примена на материјалот се дела поврзани со висококвалитетни ѕидарски и обложување.

Како производ кој се соочува, тула наликува на плочка од природни материјали со можност за последователно отварање, давајќи пригодна инсталација на сликата и изгледот на производот.

стари-кирпич-1

Завршувањето тула декор соодветни за куќи фасада земјата, згора на тоа, дека олицетворение на декоративни тули врска разновидна и ви овозможува да го користите материјалот на редовни геометриски форми и тули со заоблени ќошиња. Имитација на тула или камен ѕидарски со наизменична лажица и превртени рабови се користат при создавање на текстура ѕидови од европски модел.

Shemy-ukladki-dekorativnogo-kirpicha-500x300

Сепак, не се во искушение со брзиот резултат. Брик од декоративни тули преферира макотрпна изведба, со почитување на manufacturability и вешто пристап.

Корисни совети

За поставување тула, се издвојува од традиционалните ѕидарски, мора да се користи посебна алатка: флексибилна шпатула и четка за примена на решение, нож и датотека за обработка мелница намали плочка рабовите. Сите алатки кои помагаат, потрошни материјали ви овозможуваат технолошки да произведат складирање.

fasadnyy-dekor-iz-iskusstvennogo-kamnya

Декоративни тули

Технологијата на декоративно поставување на тули се состои од фази:

  • подготовка на работната површина (грундирање и зајакнување ако е потребно)
  • подготовка на тула за налепница (усогласување и селекција по структура и боја)
  • избор и подготовка на адхезивен раствор
  • површинско обележување
  • поставување на првиот ред
  • последователно редење
  • полнење на рабовите на полето (инјекциска смеса)
  • чистење на готови тули.

dizain-doma-svoimi-rukami-foto

Креирање на декоративни ѕидање може да се врши на сува бетон, пена бетон и тули база, способни за дебелина издржат слој од 15 до 30 mm (дебелина на плочка). Не е исклучена можноста за поставување декоративни тули од себе. Првично се препорачува да се одреди типот на ѕидарски и да се направи едноставна пресметка на материјалот.

313193319_w640_h2048_untitled_171

Пресметката се врши на следниов начин: во целина, се пресметува вкупната површина на планираното обложување и вкупната количина на површини кои не се предмет на декорација се одзема од резултатот. Потоа резултатот се дели со површина од една тула. Конечната слика ја покажува потребната количина на материјал. Треба да се запомни дека методот на поставување и методот на фугирање влијаат на конечниот резултат.

dekorativnaya 2

изберете го типот на ѕидарски

За поставување декоративни тули со користење на постоечки видови ѕидарија. Потсетиме дека овој вид: Старо руски ѕидарски, на крстот пат, Шлезиски и готски, поставување на патеката, баварските и Бранденбург спојки. За да се создаде внатрешност, видот на ѕидарството е важен.

oblitsovka-kirpichem1

За украсување посебен ѕид од дневната соба или ходникот, е едноставен ѕидарски тип погоден. Посложен тип може да се користи за да се рамка на отворите.

otdelka-fasada-doma-dekorativnym-kamnem-2-755x503

Најчестите и пристапни видови на ѕидарија за рачно изработено извршување се стариот руски и поставувањето на патеката. За стари руски ѕидарски, алтернацијата на лажица и ѕирка е карактеристична со создавање на случајна вертикална жица низ ред.

видот-и-особености-отделлочни-фасадни-материјали

Кога поставуваат патека, декоративните тули се поставени по должина. Офсет е ½ или ¼ од тули. Овие типови на ѕидарски ви овозможуваат економски да го користите материјалот при креирањето украсување прозорец и врата, како и ниши. Секаков вид на ѕидање треба да биде во една насока, имено од горе надолу, со исклучок на контаминација на тули од работниот раствор.

otdelka_arok_proemov_1

Корисни совети

За да се провери големината на тули и да се прилагоди на квалитетот на ѕидарски употреба "сува ѕидарски". За да се провери дебелината на рабовите, првиот ред е изложен на сув начин и, со употреба на ниво и протеган кабел, дебелината на споеви и усогласувањето на редовите се корегираат. Во овој случај, се користи ланец и мулти-ред облекување на зглобовите.

следете-за-уровнем-кладки

ѕидарски малтер

Изборот на ѕидарски малтер се базира на составот на материјалот, густината и тежината на тули. Секако, подготовката на малтер за поставување на декоративни тули, чии видови зависат од порозноста на камењата, се разликува во содржината на водата во растворот.

На пример, за порозна тула (песочник и бел гранит), решението измешано со цемент е исклучено, а за лепење се користат без вода.

Тули се нанесуваат на чиста и подготвена (подготвена за 2 пристапи) база со користење на запчеста гледарка, која е навалена под агол од 60 ° во однос на работната база.

Untitled-141

Адхезивниот раствор се нанесува со полнење на сите неправилности и вдлабнатини, додека целосно не се поврзе со базата, со што се елиминира формирањето на микротреците.

Да речеме, дека популарните влошки се: мешавини Ceresit SM11, SM17, SM115.

Сите корисни информации за налепницата на декоративни тули и за фугирање на рабовите се понудени во видеото.

Можеби сте заинтересирани за: