Заштитете го прозорецот од хакерство, како правилно да го сторите тоа

  • admin
  • 24 септември 2015 година
Заштитете го прозорецот од хакерство, како правилно да го сторите тоа

"Малината на крадците" процвета! "- зборовите од оваа песна може да се сметаат како потсетник за неповолната и сеприсутната криминална ситуација. Ако не го заштитите сопствениот простор за живеење во времето - прозорци и врати на стан или куќа, можете да останете без средства за живот. Незаштитените прозорци стануваат сојузници и соучесници во хакерството.

Како што стана познато од сигурни извори

Годишната статистика на Министерството за внатрешни работи потврдува дека најголем број кражби на лична сопственост се извршени од криминалци преку пробивање во становите низ прозорците на првите катови. На пример, пластичен прозорец на основната конфигурација може да се отвори со обичен шрафцигер за 15 секунди.

Слика 23

Постојните начини за заштита на прозорците на првите катови со употреба на заварени или фалсификувани решетки веќе во голема мера не одговараат на станарите. Доволно е да се потсетиме дека во сегашно време крадците имаат одлична команда на ситуацијата. Тие се добро опремени со средства за следење на објектот и алатки потребни за кршење.

Противвсломна-мебел-для-пластикових-окон

Затоа, само треба да се оди "пред" на непријателот и да научат прво сите суптилностите за заштита на прозорците од хакерство. Како да ги заштитиме прозорците од несакано хакирање? За да започнете со тоа, само проучете ги техничките можности на прозорците во куќата, откријте ги нивните "тенки" места и почнете да дејствувате решително.

Слика 8

Против отпадот постојат трикови

Размислете за надворешните и внатрешните делови на рамките на пластичните прозорци. Основната конфигурација на PVC прозорецот не е ништо посебно. Главен појас, механизам за преклопување, цилиндри со облик на печурки и рачка.

1

Едноставно и прифатливо! Крадците се привлечени токму од веродостојноста на главниот лист, остатокот е прашање на технологијата - прозорецот се отвара со кршење на лостот.

6c0537391258e3f3e0a57e4b072aade2

Затоа, подобро е да се купат веднаш прозорец опремен со анти-провалник. На пример, анти-кражба фитинзи Roto.

WK_safety_classification

Класи на анти-кршење прозорци

Потсетиме дека постојат одредени класи на анти-упад на прозорци. Ова се класите WK1 / AhS, WK2 KF и WK3.

Анти-кршење класа WK1 / AhS  карактеризираат параметри:

• аголните врати и периметарот на прозорецот се заштитени и засилени со VS S-ES FH, VS S-ES, BS S-ES аголни брзини со цилиндри со S-ES во облик на печурки

• Во собата има рачка со заклучување.

Аголните елементи се опремени со челични пинови со глави кои се прилагодуваат по висина, кои ја извршуваат работата на заштитниот механизам.

Слика 1

Високо анти-кршење класа WK2 KF  има:

• до 8 заштитени точки за заклучување

• Прозорецот е опремен со механизми за паралелно лизгање и лизгање (додатоци на PSK портал и HS портал)

• Бројот на елементи за заклучување за да се постигне тесна стегалка се наоѓа по должината на целиот периметар на прозорецот.

33

Принципот на работа се базира на случајот WK1 база, но засилен заклучување иглички се наоѓа околу периметарот на прозорецот, и нивните локации се тешко да се пресмета.

Во оваа класа на заштита веќе е побрз - за држење и тоа што не работ да ги собереш рамката на прозорецот со шрафцигер или "барамина" бр.

Конечно, WK3 класата е опремена не само со основните анти-провалник игли, но, исто така, се исклучи со ножици, дизајнот на кои може да се види на отворено појас.

1511

Цврстата конструкција на "ножици-прозорци" ги обесхрабрува ловците од ловот одеднаш. Еве, освен што изгубениот глушец може да навлезе.

aa4fa4

Прозорски системи за заштита. Контрола на прозорецот дава добро

Главните активности за заштита на прозорците се:

• анти-кражба додатоци (игли и монтажа плочи)

• оклопни двојни застаклени прозорци

• заштитено стакло

• се справи со клуч.

Слика 4

три корпи и две заклучувачки летви

И сега ќе ги проучуваме подетално принципот на работење на шип и бар за заклучување.

Главниот елемент на фитингите за противпожарнување е обликот со облик на печурка. Специјални куки на капакот во затворена положба спречи кршење Rychagova. Печурки иглички работат на ангажман со двете страни во одговор провалник бар.

Proyivovzlomnaya-Фурнитура-protivovzlomnaya-Фурнитура-siegenia

Дополнителни protivohod ленти голема мера го подобрува две напаѓач таблички.

И ако, како иглички 3-8 парчиња, а потоа ја рачката не остане само шанса, а напаѓачот ќе се подигнат во утринските часови.

Безбедносни алати

Патем, повеќето сигурен кражба хардвер јамка група се смета за еден кој е во состојба да издржи товар до 100 кг. На пример, додатоци Титан АФ.

кутија во телото оклоп

Во прилог на инсталирање на анти-кражба додатоци не боли да се грижи за заштита на себе стакло. Најповолна опција е оклопни двојни застаклени прозорци со заштитено стакло.

Прозорците од оклопни двојни застаци имаат неколку степени на заштита. Оклопни стакло 1 степен на стабилност можат да го издржат влијанието од камења и стапови.

Слика 36

Чаши од 2 степен  стабилноста е отпорна на посилни удари, нема отвори за пристап или пенетрација на нивните површини. Отпорност на удари стакло 3 степени  тие издржуваат силни удари и куршум. Исто така, јакнење на стакло по можност со примена на специјални облоги (филм). Фрагменти добиени од напаѓаат како стакло ќе бидат задржани филм.

војна-2

Наједноставниот вид на заштита од навлегување на прозорците се системи за заклучување и се справува со клуч.

За оваа заштитна опрема како противмерка е плоча направени од специјална легура, која е на пат на вежба рачката.

ab4cee

Се справи со заштита против ротација или пенкалото на копчето и клучот е примитивен мерка на безбедност, кои можат да влијаат врз непослушен деца, но не такт напаѓачот. Провалник најмалку посегнува по пенкало на случајот "не е наследен."

8241117

Да резимираме: на ефективен развој на хардвер хакирање на понуди нов формат за безбедност на метал-пластични прозорци, кои се препорачува да се воспостави во блиска иднина.

Парабола

Откако Институтот за прозорецот технологија (верувајте ми, како институција, всушност, постои), што се наоѓа во Германија во градот Розенхајм, официјален претставник на администрацијата дојде. Тоа беше огромен Август ден. Во близина на резиденцијата на Институтот била напуштена и топло. Претставник на администрацијата наредил на патот што води до Институтот, садејќи дрвја кои создаваат сенка.

"Господин! Дрвја треба да расте и да се најде солидна круна, со цел да се создаде сенка и удобност ", - рече некој.

"Потоа се на работа што е можно побрзо!"

67975f

Можеби сте заинтересирани за: