Велосипедски паркет со свои раце - совет на професионалци

  • admin
  • 20 април 2016 година
Велосипедски паркет со свои раце - совет на професионалци

Паркет е сон на многу сопственици. Врска надвор пристоен износ на пари, може да се добие квалитет, пријатен поглед и нога подот. Но, за да се добие совршен паркет, паркет не треба само правото да се постават, но, исто така, произведуваат високо-квалитетни стружење. Се надеваме дека нашата статија ќе помогне да се направи работата за велосипедизмот квалитативно и правилно.

Кат здодевен, подготвителна работа

Сметаме дека ви е јасно дека работата на велосипед паркет е придружена со голема прашина формирање.

Ако паркет печење   во посебна просторија, затворете ги сите врати на соседните соби, за да се спречи прашина на мебел и ѕидовите.

Прашина, стружење на работа, може да се добие на теписи во соседната соба да го отстраните од тепихот ќе биде многу тешко.

Затоа, ако постои ризик од прашина во соседната соба, каде што има теписи и тапациран мебел, тоа е најдобро да се отстранат на теписи и тапациран мебел покриени со целофан.


Од просторијата во која ќе се стружење на паркетот, тоа е потребно да се отстранат сите на мебел, кој стои на подот и да ги отстрани столбната плоча. Ослободената површина на подот мора внимателно да се исчисти од прашина и нечистотија.

Може да биде неопходно темелно да се измие подот и да се исуши.

Долни здолништа, работни алатки и материјали потребни за паркетирање со сопствени раце

Следнава алатка е потребна за работа:

Машина за мелење (може да се купи или изнајми во градежна продавница);

- градежен правосмукалка;

- обликувани абразивни појаси за машината за мелење, нумерирани од 40 до 100;

- респиратор;

- заштитни очила;

- специјален градежен костум или комбинезон;

-ликети за паркет.

Безбедност при работа на циклонот на паркет

На работа е потребно да се користи маска за прашина и очила за да се избегне остатоци да навлезе во окото, и прашината во белите дробови.

За да се спречи повреда, работникот не треба да има виси облеки. А машина за шиење може да ги затегне виси облека, долга коса, па дури и долга брада.


Електрични жици треба да биде квалитативно изолирани, и кога се занимаваат со стружење машина, треба да ги следите на жица.

Ако машината кука жица изолација ќе биде скршена и не постои опасност за животот и здравјето на работниците поради краток спој или електричен шок.

Ако жица е удрен од автомобил, веднаш исклучете го алатот од електричната мрежа, проверете дали кабелот и ако изолација е скршен, се направи работата на изолирање на наплата со користење на електрични лента.

Кат гризе, професионални совети

Работа со дрво, нозете треба да биде може да се користи без чевли, само чорапи или мека чувствува влечки.

Дури и влечки може да го оштетат незаштитеното дрво и работата ќе мора да се повтори за да се избегнат гребење.

Ако подот има "чекори", овие испакнатини мора да се отстранат пред почетокот на циклусот.

Машината за шиење мора да се движи по дрвото.

Затоа, за да не се наруши структурата на дрвото, внимателно следете ја насоката на влакната на плочата и мора да се движите во насока на влакната. Ако ја скршите насоката, квалитативниот циклус нема да работи, бидејќи ќе ја скршите структурата на паркетот.

За да се спречи формирањето на депресии во дрвото на подот, нежно држете ја машината за шиење, но не притискајте ја.

Запомни, ако направиш шуплина во подот, да се ослободиш од него ќе биде многу тешко, а можеби и сосема невозможно.

Паркет кодирање, напредок на работа во фази

Користејќи машина за шиење, отстранете го стариот лак од површината на подот. Лак тротоарите избледуваат со време, оштетување и вашата задача е да стигнете до живото дрво, т.е. паркет.

Во првата фаза се употребува шмиргла бр. 40, се полни во барабанот на машина за шиење.

Во овој случај, машината за шиење треба да се движи под прав агол до линијата за инсталирање на паркет.

Важно! Не го отстранувајте слојот повеќе од 3 мм. во исто време.

По завршувањето на првата фаза на мелење, одиме по паркетот со рамна мелница.

Запомнете дека вашата задача е да го издржите подот мазно и мазно. Ова може да го постигнете со промена на шкурка од 40 до 100 броеви.

Во аглите на собата, користете мелница за работа со агли. Поправете ги сите пукнатини.

Ако додадете паркет прашина на кит, кит ќе биде иста боја како и подот.

Оваа постапка ќе помогне да се прикријат китните точки и да се направат невидливи.

Дозволете кит да се исуши.

По ова, прошетка низ мелница во која мелење хартија е ставен под број 100.

Совети за примена на лак

Пред да нанесете лак, користете градежен правосмукач за да ги соберете сите прашина и остатоци.

Правосмукалката за градежништво има добра моќност и совршено може да ја исчисти прашината.

Кога работите со лакирање, користете респиратор. Квалитативната работа бара примена на лакот во три слоја.

Откако ќе се исуши првиот слој лак, се нанесува втор слој од лак.

Почекајте додека вториот слој не се исуши и помине низ површината на подот со машина за брусење со шкурка за # 100.

Уште еднаш, користете градежен правосмукач за отстранување на прашина и работа на примена на третиот, последен слој од лак.

Можеби сте заинтересирани за: