Електрични пинцети, како да го изберат вистинскиот нож, корисни совети

  • admin
  • 7 декември 2015 година
Електрични пинцети, како да го изберат вистинскиот нож, корисни совети

Твојот маж седеше на софата и немаше никој да го изостри кујнскиот нож? Не грижете се, оваа функција веќе е успешно управувана од електричниот нож, молчи и вредни Пепелашка. Главната работа е да се избере вистинскиот апарат, затоа што народната мудрост се гаси: "Како го остриш, и ќе играш".

Од рачен екструктор до електричен нож

Познато е дека секоја острење и нож старомоден начин со користење на абразивни или рачно sharpeners е мачна процес, што е малку веројатно да обезбеди идеална состојба на ножот.

2356

Програмерите електрични nozhetochek задоена со грижа за бесконечен вработување на женски раце во кујната или мажите на риболов патување, се сигурни дека процесот беше острат лесно како е можно.

Современите бројни модели на ножеви го привлекуваат вниманието и локацијата на не само мајсторите.

4def75ea668920dd00048021d907d079

Користење на електрични тибетаил таидеа   можете да го изостри:

• кујнски ножеви изработени од челик и керамика со која било должина на сечилото

• сите ножеви наменети за лов и туризам

• Занаетчиски ножеви и алатки за сечење.

nozh-mora-topq-allround-_0

Покрај тоа, силата на електрични материјал за обработка заострување на сечилото од јапонската AUS 8 цврстина од нерѓосувачки челик HRC 59 со слој од титаниум нитрид, како и челик МОВ молибден ванадиум. Квалитетот на нивото на острење може да достигне од # 1000 до # 4000.

144909461419416803830w

Предностите на овој тип на апарати за домаќинство се лесна употреба и грижа. Не е тешко да се избере вистинскиот електричен нож бидејќи работењето на таков уред не бара вештини или темелно знаење.

112274278_w640_h640_5555

На кои карактеристики, спецификации и параметри се препорачува да се обрне внимание при изборот и купувањето?

144909484116965959810w_mthumb

Изберете електричен нож

технички спецификации

Главните технички карактеристики на електричните ножеви се:

• моќност на електричниот мотор (од 20 до 60 W)

• материјал на работни елементи на ротирачки мелење дискови

• оригинален дизајн и едноставност на дневната нега.

144909484113510685700w_mthumb

Да почнеме со моќта на електричниот мотор. Да речеме дека повеќето модели на нож работат практично без бучава. Работните елементи, кои се скриени од пластичното куќиште и се поставени на главата за замена, се мали мелење дискови, чиј број може да варира од 2 до 4.

Слика 1+

За мелење на дискови од грубо остратување и обновување на сечење, производителот користи материјал од волфрам карбид.

nozhetochka.com_raz_01_11_2

Патем, параметарот "цена" може да се смета за важна техничка карактеристика. Ценовниот сегмент е "изостри" под секоја понуда и можност на купувачот. Потсетиме дека брендирани уреди се понекогаш поскапи од кинески копии.

nozhetochka.com_raz_01_11_6

дизајн и работа на нож

Сите случаи на модели на електрични ножеви се направени од високо-цврста пластика. Школки со широка, стабилна база.

sititek.ru_hozjajka_40m_1

Стабилноста на електричните апарати на работната површина е обезбедена со ногави во форма на рамна форма или со вакуумско монтирање на принтери за рачни модели.

sititek.ru_hozjajka_40m_7s

Работни мелење канали - слотови може да се наоѓаат директно на телото, на пример како електричен нож за острилка sititek љубовница.

Некои модели се опремени со заменлива глава со дијамантски брусилки.

sititek.ru_hozjajka_40m_3

Удобноста на главата за замена во ножот е оправдана: јазолот е слободно отстранет и исчистен од акумулираната потрошена метална прашина. Вклучете го апаратот со едноставно притискање на прекинувачот.

Повеќе интересни информации за предностите и недостатоците на електричниот апарат се прикажани во ова видео.

vzzhik, патент, патент - изгори го

Основата на апаратот за домаќинство е двостепен систем за мелење. Работни приклучоци за водич и истовремено држете го сечилото на нож под посакуваниот агол на острење, обезбедувајќи одличен резултат - остар раб без откос.

77599631_w640_h640_cid506080_pid19978216-bc1ef512

Работајќи на нож, може да се произведе главното (грубо) мелење и финалното (тенка) острење на ножевите. Моделите имаат наклонети слотови на пластика.

Оригиналниот нож на ножот се менува наизменично во првите процепи, а потоа во слотот со бројот 2. Сега можете да го тестирате квалитетот на мелење.

myasnaya_narezka_ovoschi_oformlenie_krasivo_2200x1

Моделите на ножици со масички имаат мала тежина (до 1 кг) и компактни димензии. При изборот на апаратот, се препорачува да се обрне внимание на параметарот: "острење на сечилото", што значи дека мелењето ќе се врши од булстер до врвот на ножот.

sititek.ru_hozjajka_40m_6s

Покрај тоа, некои модели може да бидат дизајнирани за острење на керамички цирконски ножеви, ножици и работни шрафци. Ова ќе биде сигнализирано со соодветното гравирање и покажувач.

19118661_w640_h640_aeg_mss_5572_2

Се разбира, стилски дизајн на уредот, кој ќе мора да се вкорени во било која кујна, нема да се меша.

1368532586_22

Светла и стилски нож веднаш до универзалната машина за зеленчук и уреди за резба на зеленчук е сонот на секоја Љубовница!

Повеќе информации за домашниот апарат се претставени во видеото.

Можеби сте заинтересирани за: