Резервно напојување на приватна куќа не е каприц, туку витална потреба

  • admin
  • 24 ноември 2015 година
Резервно напојување на приватна куќа не е каприц, туку витална потреба

Русија е огромна земја и секоја територија на Руската Федерација има свои климатски услови. Едно е кога живеете во јужниот дел на Русија, тука, ако сум ладна, а потоа краток и краток рок. И ако живеете во средниот бенд, или на север - тука без вештачка топлина нема да живеете. Меѓутоа, климата се менува, и на југ, постојат моменти кога, по замрзнување дожд се случува во електрични несреќа и на долг рок тоа е можно да останат без електрична енергија. Можете да останете без електрична енергија не само во зима, туку и во секое време од годината поради ветер или ураган. И додека во екипата итни случаи ќе се елиминира проблемот, избрани остатоци и искинати да се сплетка жици, тоа ќе биде потребно време, а не да се остави без електрична енергија во ова време, мора да имаат резервна копија снабдување на овој проблем за приватен дом може да се реши самостојно. Да го изберете вистинскиот опрема, правото да се избере резервен извор на енергија, потребно е да се разгледа и да се испита во детали на ситуацијата во која сопственикот може да се врати дома.

Резервен извор, колку време е потребно да се резервира напојување

Врз основа на практиката, во зависност од времетраењето, времето, прекинот на електричната енергија, условите за исклучување можат да бидат поделени во четири групи.

Секоја група има свои особености:

- брзо или микро исклучување на напојувањето поради краткотраен пад на напон. Поради фактот што напојувањето е исклучено неколку секунди или минути, а потоа моќта се обновува, ова патување се нарекува микро-патувања. Иако и микро-off може да предизвика неуспех на Сам меморија во поставките на опрема може да се исклучи циркулациони пумпи, котли режач со посебни потреби може да го исклучите далечинскиот управувач teplogeneratoromi итн;

-од големите оптоварувања на далноводи може да изгори осигурувачи, може да се случи краткорочни испади поради краток спој, и да го исклучите линијата за краткорочни работа. Ова исклучување може да трае од еден час до дванаесет часа. И ова се краткорочни испади;

- краткорочни испади, постојат и среднорочни прекини. Ова исклучување е обично во итни ситуации, што е можно поради хаварии со висок напон, поради оштетување на високонапонскиот кабел, ова се случува за време на ископувањето. Оваа несреќа се суди брзо, но обемот на работа е доста голем и ја ликвидира несреќата во период од дванаесет до дваесет и четири часа;

-На Најопасните е продолжен прекин на електричната енергија поради непредвидени катастрофи (масовно оштетени далноводи и трафостаници комплекс поради ураганот, мраз бура, поплави, итн се многу уништување на големи и е потребно многу долго време за отстранување на последиците од таква штета , до еден месец.

Сопственикот, ако мисли за резервна моќност, мора да одлучи за изборот на саканиот уред, во зависност од горенаведените ситуации.

Резервно напојување, кој издржат извор на напојување за избор

Избор на резервен извор на електрична енергија, потребно е да се земе предвид колку време централното напојување е исклучено.

Да разгледаме во детали кој извор на енергија е погоден за секој конкретен случај:

-Ако во вашата куќа електрична енергија е исклучена за микро период, односно. од неколку секунди до неколку минути, куќата има греење котел со контролната единица, циркулациона пумпа, итн, во кој случај ќе спаси основно непрекинато батерија за напојување. Но, овој едноставен за непрекинато напојување ќе мора да се задржи товарот горенаведените опрема, на излез на снабдување со електрична енергија мора да се обезбеди нормално функционирање на Циркулациона пумпа и модерната автоматизација на котелот;


-Ако вашиот дом е во состав на кратко патување до 12 часа, мора да купите систем со непрекинато напојување и неколку батерии пристоен капацитет. Овој резервен систем мора да обезбеди напојување на вашата опрема до 12 часа. Непрекинато напојување мора да биде способно да се полни и да се напојува од надворешни батерии, вкупниот капацитет на овие батерии треба да биде во рамките од 200-400 A / h;

-Ако вашето домаќинство падне под среднорочен прекин (24 -48 часа), бензин или дизел-генератор ќе дојдат на спасување. Ова е пософистицирана опрема, бидејќи таа мора да работи за да се одржи на долг рок, тоа што е соодветно да се има резервна единица од главното напојување на резервната, ДОО "Gesla" Телефон: 8 (800) 100 19 83, специјализира во овие блокови http://gesla.ru;


-Ако често се губи енергија за подолг период на време, на помош ќе дојдат сите исти бензин или дизел генератор, но мора да имаат точни количина на гориво.

Во овој случај, можете да користите резервна моќна шема во форма на непрекинато напојување со батерија и плус работата на генераторот.

Овој систем на резервно напојување има непобитна предност, бидејќи работата е поекономична отколку со постојано напојување од генераторот.

Проект за резервна моќност за приватни куќи

Ви препорачуваме да го изберете вистинскиот извор на резервната моќност, мора да имате детален проект каде што вкупната моќност на сите потрошувачи на електрична енергија ќе се наплаќа.

При изборот на резервната напојување, нејзината моќ се пресметува така што вкупната енергија електрично оптоварување се множи со 3, од резервен извор на снабдување со електрична енергија е започната постои краток зголемување на капацитетот е неколку пати, што резултира со зголемување на напор тековната.

Можеби сте заинтересирани за: